MENU

Magisch & mysterieus Sintra, Portugal

Nadat ik van de zomer een weekje afreisde naar Frankrijk besloot ik dat het dit jaar tijd was om weer vaker weg te gaan. Voor ik mijn bedrijf startte reisde ik regelmatig af naar onbekende bestemmingen (weliswaar binnen Europa, met uitzondering van een droomreis naar Japan) en ging ik vooral op reis om te fotograferen. Toen vier jaar geleden Angélica Vis Fotografie in het leven werd geblazen werden mijn fotografiekriebels eigenlijk al genoeg geprikkeld en werd de drang om te ontdekken steeds minder.

Nou ging ik nog steeds wel elk jaar op vakantie, maar met vrienden en meestal gewapend met een analoge camera. Een analoge camera geeft meer rust en gaf me een heel ander soort plezier van fotograferen. Zo werden vakantiekiekjes ook écht vakantiekiekjes. Kwaliteit over kwantiteit, nou ja als je van lichtvlekken en scheve horizons houdt. Als iemand die voor haar werk 3000 trouwfoto’s moet doorspitten had ik natuurlijk geen zin om dat ook op vakantie te moeten doen.

Maar zoals ik al eerder schreef – het begon dit jaar weer te kriebelen. Na anderhalf jaar thuis opgesloten te hebben gezeten was mijn drang om te ontsnappen aan de alledaagse sleur nog nooit groter. In Frankrijk genoot ik van de nieuwe omgeving en de inspiratie die het me al bracht vóór mijn reis. Zo zag ik al bepaalde beelden voor me, zoals een zelfportret bij de Mont Saint-Michel. Dat wilde ik weer!

Naar de zon in Portugal

Zo ging ik in de maand November een hele maand naar Portugal. Ik besloot om het gewoon meteen goed te doen en echt even weg te zijn. De week Frankrijk had me ook geleerd dat dat veel te kort was en ik niet op zoek was naar een volle vakantie waar ik weer een vakantie van nodig had. Eigenlijk wilde ik gewoon even ergens anders wonen. Het werden drie weken Lissabon en een weekje Porto voor de afwisseling. Steden waar ik eerder was en erg van had genoten. Ik huurde een appartementje en waande me even een expat in een heel andere stad.

Het was heerlijk! Niet alleen vanwege al die zonuren maar ook dankzij de vele foto’s die ik heb kunnen maken. Dit keer gewapend met een laptop, zodat ik thuis niet in wanhoop door duizenden foto’s hoefde te spitten. Een hoop van mijn avonturen heb ik al gedeeld op Instagram, maar in deze blog-post wilde ik nog even de tijd nemen om mijn foto’s van mijn lievelingsplek te delen.

Sintra

En die lievelingsplek heet Sintra. Dit eeuwenoud stadje en haar omgeving staat al sinds 1995 op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks. Hier woonden vroeger hele rijke mensen met ook een rijke fantasie. Hierdoor werden de prachtigste paleizen en kastelen gebouwd, zoals het kleurrijke Pena Palace wat lijkt op een Efteling attractie. Mijn favoriet is de mysterieuze Quinta da Regaleira. Met de mythische, gotische bouwstijl en de prachtige groene tuinen kun je hier uren verdwalen. En dat is ook wat ik deed! Twee keer kwam ik naar Sintra, eigenlijk alleen al om te dwalen door het park en me te laten inspireren door de mysterieuze paadjes en al dat groene geweld van exotische planten.

Deze blog is dan ook geen reisgids maar een simpele ode aan de tuinen van Sintra en haar magie en mysterie. Want die is er zeker. Aan sommige foto’s voegde ik nog wat extra magie toe, voor dat extra beetje Efteling 😉

Video ter inspiratie

De laatste tijd probeer ik me op meer dingen te focussen dan alleen digitale fotografie. Zo fotografeer ik steeds vaker analoog, ontwikkel ik mijn eigen rolletjes en zo maak ik ook af en toe een video. Zonder doel, zonder intenties om het commercieel te maken. Gewoon om iets nieuws te doen, te blijven leren. Deze video is uiteindelijk gewoon een compilatie van willekeurige beelden die ik schoot, want soms het even teveel om én te fotograferen én te filmen. Maar elke video is er weer één!


Tot zover één van mijn avonturen van de afgelopen maanden. Als een fotograaf met een illustratorachtergrond en een fascinatie voor (duistere) sprookjes kun je je misschien wel voorstellen waarom ik dit zo’n fantastische plek vond. Voor meer van mijn Portugalreis zou ik vooral even een kijkje nemen op mijn Instagram.

P.S. De comments staan uit omdat ik er enkel alleen maar spam mee kreeg. Voor vragen over deze plek schroom me vooral niet om een mailtje te sturen.

CLOSE