MENU

Joie de vivre – Frankrijk

Heel eerlijk, de laatste maanden heb ik deze blog een beetje verwaarloosd. Sterker nog, ik heb de afgelopen maand geen enkele keer ingelogd op mijn website. Ik denk dat ik dat vakantiegevoel nog een beetje vast wilde houden.

In de maand Augustus was ik namelijk met vrienden een weekje in Frankrijk. Gezien de omstandigheden van de laatste 1,5 jaar was het nog wel even spannend of het allemaal door zou gaan. Maar dat ging het! En wat was het nodig, niet te geloven. Alleen al om even in een andere omgeving te zijn, geen Nederlands te kunnen praten maar in je beste Frans proberen een wijntje te bestellen, andere landschappen, ciderproeverijen, gezellig ‘s avonds spelletjes doen en bovenal heel veel mooie foto’s maken!

Wij vertrokken als eerste richting Cancalle en bezochten zo Mont Saint-Michel, Saint Malo, een hele hoop vestingstadjes en vertrokken uiteindelijk richting Étretat, Parijs en de tuinen van Monet. Het was een week die voorbij vloog en het soort vakantie waarvan je eigenlijk achteraf nog een vakantie van nodig hebt. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉 Ook fotografeerde ik deze vakantie uiteraaard weer analoog. Deze foto’s volgen in een volgende blog, anders wordt ‘ie wel erg lang!

De kliffen van Étretat waren prachtig! Wel erg druk maar wel de moeite waard wat mij betreft.

Mont Saint-Michel was iets wat al jaren op mijn lijstje stond, dus wat tof om het eindelijk te mogen bezoeken. Ik had al een heel specifieke ‘selfie’ in mijn hoofd voordat we op vakantie. Wat was het fijn dat dat ook daadwerkelijk lukte. Zoals je ziet was het weer niet heel zomers, maar dat zorgde wel precies voor de dramatische plaatjes die ik in mijn hoofd had, yes!

Lekkere moody plaatjes wel, maar de dagen waren redelijk grauw.

Maar toen kwam daar Parijs! In Parijs was er zon, heel veel zon en 26 graden. De zomer was er dan toch echt.

En als laatste nog de prachtige tuinen van Monet. Dit was werkelijk een droom, met het mooie grote roze huis met groene luiken in al dat bloemengeweld. Prachtig! Later als ik groot ben koop ik ook een roze huis, aan een vijver met Lelies en een brug vol Blauwe Regen. Liefde!

CLOSE