MENU

Berlijn in beelden

Natuurlijk moet je er wel van houden: Berlijn. Het is er erg grijs, donker en alles behalve charmant. Maar laat dat nou deze stad zo interessant maken. De gebouwen die de oorlog nog hebben overleefd, zijn grandioos en prachtig. Hoe zou Berlijn er uit hebben gezien zonder de Tweede Wereldoorlog? Ik kan het me nauwelijks voorstellen, zo anders denk ik.

Kunstzinnig

Dat deze stad menig kunstenaar trekt, is wel duidelijk. De grauwe, grijze muren zijn perfect voor graffiti en street art. Maar ook de sfeer, scene en waarschijnlijk ooit goedkope huurprijzen zijn denk ik ook wel redenen dat veel kunstenaars zich hier vestigden. 

Wat we uiteindelijk deden? We bezochten natuurlijk de botanische tuin, menig hip koffietentje, het holocaust-monument en museum, nog een paar toeristische trekpleisters, schreeuwden elke keer ‘KIJK!’ als de Fernsehturm weer eens opdook, bezochten nog meer musea, gingen op zoek naar street art en mijn allergrootste favoriet aan Berlijn – de ouderwetse, analoge fotohokjes. 

Inspiratie

Uiteraard ging ik ook op zoek naar inspiratie. Ik nam maar liefst 4 camera’s mee, waarvan 1 digitaal. Uiteindelijk heeft de digitale camera maar 1 dag dienst gedaan en fotografeerde ik verder vooral analoog. Enigszins teleurgesteld ging ik weer naar huis – ik had gehoopt dat ik weer een hele hoop inspiratie zou opdoen en talloze mooie foto’s zou maken. Mijn beste werk! Maar uiteindelijk is vakantie natuurlijk ook gewoon vakantie en merk ik dat ik steeds minder vaak naar de camera grijp. 

Eigenlijk voel ik me gewoon verplicht om foto’s te maken, zodat ik weer een tijd mijn Instagram kan updaten. Van de zotte natuurlijk! Gelukkig maakten we er alsnog een paar mooie waar ik zeker heel blij mee ben. Deze zie je uiteraard hier in deze post 🙂 Een speciale dank aan reisgenoot Janne die elke keer weer mee gaat ondanks dat ze altijd model voor me moet staan of met nauwkeurige precisie foto’s van me moet maken. Bedankt voor je geduld!

Berlijn bedankt!

Berlijn – jij ook bedankt, voor je rauwe randjes, de prachtige herfstkleuren, de authentieke straatbordjes en stiekem toch een beetje die inspiratie waar ik op hoopte. Ik schoot maar twee filmrolletjes vol maar hopelijk zijn ze alsnog prachtig. Ook maakte ik nog talloze foto’s met mijn telefoon, deze kun je zien op mijn Instagram highlights.

eettent thais in berlijn
Comments

Wat een prachtige foto’s maak je toch!

Angélica

Zo lief, dankjewel! <3

George

mooie foto’s!

Angélica

Dankjewel George! 🙂

Prachtige kleuren weer! <3

Angélica

Dankjewel! <3

Add Your Comment

CLOSE