MENU

Het is eens tijd voor iets anders op de blog, namelijk reisfoto’s! En niet zomaar reisfoto’s, maar foto’s gemaakt met een ouderwetse, analoge camera. Deze camera kocht ik een tijdje geleden in de kringloopwinkel voor een paar euro en het laat maar weer eens zien dat je helemaal geen dure camera nodig hebt voor mooie foto’s.

Als ik op vakantie ga fotografeer ik tegenwoordig liever analoog. Het geeft me een bepaalde rust dat ik maar een x-aantal foto’s kan schieten en hier heel bewust bij stil moet staan. Dat je pas na een paar weken kunt zien hoe het resultaat is geworden. Dat de foto’s vaak onscherp en imperfect zijn, maar daarom juist zo prachtig.

De rolletjes die ik hiervoor gebruik zijn wel wat beter dan de rolletjes die je koopt bij de Kruidvat, dit zie je vooral terug in de kleuren en de scherpte. Aangezien de fotowinkel in de stad weg is, besloot ik de rolletjes op te sturen naar een speciaal lab in Spanje. Hier kreeg ik op Instagram behoorlijk wat vragen over. Waarom zou ik in godsnaam mijn rolletjes helemaal naar Spanje opsturen? De reden is eigenlijk heel simpel: ik hoorde heel veel goede verhalen over dit lab en veel fotografen die ik bewonder sturen hun foto’s hier naartoe. Ik ben overigens erg tevreden over het resultaat, maar hier zal ik later nog wel een blog over schrijven!

Laten we het nu gewoon hebben over de foto’s. Het waren meer dan 200 foto’s, wat natuurlijk veel te veel is om te delen in één blog. Dus vandaag laat ik een rolletje zien wat ik twee maanden geleden volschoot in Florence.

Het was een prachtige dag, een graad of 20. We brachten de dag vooral door in een mooie botanische tuin die uitkeek over de stad. Het paradijs!

vrouwen tekenen in olijfgaard in florence, italie

CATEGORIES

Comments

Wouw wat eeb mooie foto’s. Ik ben nu wel heel nieuwschierig naar de andere foto’s. Ik kan mijn wel voorstellen dat je meer rust ervaard wanneer je niet digitaal foto’s maakt maar analoog

admin

Dankjewel! Ja de andere foto’s komen ook snel online 😀 Het is heerlijk rustgevend inderdaad 🙂

Add Your Comment

CLOSE