MENU

Analoog fotograferen in Italië – Cinque Terre

Reizen

juni 10, 2019

landschap van dorpje riomaggiore in Italië

Zoals ik al in de vorige blog benoemde, geeft het analoog fotograferen mij enorme rust en voldoening. De tijd nemen om manueel scherp te stellen, te letten op de compositie, een shot nemen en daarna maar afwachten wat er uitkomt – juist dat maakt het zo rustgevend. Je moet immers het resultaat loslaten. Imperfectie is eigenlijk alleen maar schoonheid met analoog!

Ondertussen zijn jullie die heftige zwarte randen om de foto’s misschien wel beu (ik al een beetje), maar het heeft ook wel iets dramatisch. En dat past goed bij de foto’s, want het blijkt dat Italië lang niet altijd zonnig is.

De eerste twee dagen hadden we sowieso ontzettend veel regen. Het bleef maar stromen en mijn schoenen bleven maar soppen. Uiteindelijk heb ik daar nog een mooie Cinque Terre trui aan overgehouden, dat is toch weer leuk he? En natuurlijk ook mooie foto’s! Want een kleurrijk dorpje als Riomaggiore popt extra hard met zo’n grauwe, mistige achtergrond. Daarbij is het ook nog eens een keer iets anders dan al die clichéplaatjes die je op het internet ziet. Elk nadeel hebt z’n voordeel! 😉

Gelukkig waren er ook mooie dagen, zoals je vanzelf wel zult gaan zien. Wat mij betreft hadden ze allebei iets. We waren opgelucht toen de zon scheen en de winterjassen uit mochten, maar ik zal niet liegen – een heel stil, rustig en grauw Riomaggiore heeft ook zo zijn charmes.

Na deze blog volgt er nog één laatste post met nog meer foto’s, want ja, ik maakte er heel erg veel. To be continued…

riomaggiore, cinque terre, italië
Comments

Heerlijk (herkenbaar, eigen) sfeertje in je prachtige foto’s!

Wat blijft analoog toch iets magisch, prachtig!

Ah, ik ben hier ook geweest en vond ‘t zo mooi! Maar op jouw foto’s komt het pas echt goed tot z’n recht. <3 it!

admin

Geweldige plek he?? Echt magisch! Dankjewel <3

Thank you for this post. Its very inspiring.

Ik zou hier zo een paar van inlijsten, allemachie. Analoog blijft gewoon prachtig!

admin

Ah lief, dankjewel! 😀 Ja analoog blijft speciaal he!

Add Your Comment

CATEGORIES

CLOSE