MENU

Hoi!

Ik ben Angélica

Ergens in de 30, liefhebber van planten, chips en een fervent beeldmaker. Al sinds kind zijnde voel ik de eindeloze drang om verhalen te vertellen. Waar het toentertijd stripjes waren van spannende avonturen op de manege (ja ik was een paardenmeisje), werd dat uiteindelijk een opleiding illustratie en nu een leven als fulltime (trouw)fotograaf.

Mijn werk zou ik kunnen beschrijven als kleurrijk, romantisch, dromerig en illustratief. Maar om heel eerlijk te zijn ben ik een rasechte beelddenker en vind ik het verschrikkelijk om mijn werk in een paar woorden samen te moeten vatten. Ik ben de perfecte fotograaf voor jou als je op zoek bent naar iemand die het leven niet al te serieus neemt maar het fotograferen wel.

Op je bruiloft zal ik rondlopen als een stille ninja, maar mijn persoonlijkheid zou ik heel cliché net als mijn werk omschrijven: kleurrijk, dromerig en creatief.

Mijn sterke kant is flexibel en creatief zijn. Door die combinatie laat ik me graag ter plekke inspireren. Geen toeters en bellen - ik fotografeer je zoals je bent.

Mijn stijl is romantisch maar niet zoetsappig.

Kleurrijk, creatief en ongedwongen.

Favorieten

01. Planten

groene bladeren

03. Flat white havermelk

02. Bloemen

04. Schotland

05. Analoge fotografie

Portret bruidspaar in tuin

Hoe het allemaal begon

Met mijn diploma illustratie op zak trok ik zo’n 12 jaar geleden de wijde wereld in. Tijdens deze opleiding werd het me al snel duidelijk dat tekenen niet mijn grootste talent was, maar ik wel heel graag die verhalen wilde vertellen. Ik kocht in 2007 mijn eerste spiegelreflexcamera en fotografeerde naar hartelust. Voor mij begon de fotografie met heel veel zelfportretten (vrijwel alle foto’s die je op deze site van mijn hoofd ziet zijn zelfgemaakt) en alles vastleggen wat ik maar tegenkwam. Het werd een soort obsessie, een dwangmatig iets en dat is het nog steeds. Ik moet simpelweg fotograferen.

Met dat tekenen heb ik na mijn afstuderen nog weinig gedaan, al heb ik het onlangs weer een beetje opgepakt. Maar fotograferen bleef ik doen. Ik maakte graag wat artistiekere foto’s en fotografeerde graag op reis. Landen als Schotland, Japan, IJsland waren voor mij bij uitstek prachtige plekken om mijn passie uit te oefenen.

Totdat ik door Florine en Thijs meermalen gevraagd (lees: gedwongen) werd om hun bruiloft te fotograferen. Eigenlijk stond ik niet zo te springen: was dat niet reuze eng, wat als er iets mis gaat, een foto niet in focus, bruiloften zijn nou niet heel artistiek ook… toch? Wrong! De hele ochtend kreeg ik geen hap door mijn keel maar wat was het een heerlijke dag! Het bleek hartstikke leuk om een bruiloft te fotograferen: iedereen is vrolijk, ziet er op z’n mooist uit, de stemming is goed, de aankleding is mooi, het bruidspaar is heerlijk zichzelf. Deze eigenwijze hipsters pasten natuurlijk perfect bij mijn werk. Wat wil je nog meer? En ik bleek het ook nog eens te kunnen. Gelukkig maar.

Dit was eigenlijk het exacte moment dat ik na heel veel jaren er eindelijk voor besloot te gaan. Sindsdien ben ik een ware ervaringsdeskundige wanneer het op bruiloften aankomt en kan ik zelfs meedenken met jullie tijdlijn of problemen. Dat had ik 5 jaar geleden absoluut niet gedacht, maar wat ben ik blij dat het zo gegaan is.

drunk in love in gouden letters
Bruid houdt bruidsboeket vast

In een notendop

De fotografie:

Angélica:

- Rood haar (maar dat is nep)

- Draagt eigenlijk een bril maar die zie je niet op de foto's (vooruit, ééntje dan)

- Gek op planten en bloemen. Het logo is dan ook een Ginkgoblaadje

- Eet geen vlees maar wel kaas. Vrienden noemen haar ook wel Angélikaas

- Opgeleid tot illustrator maar verliefd geworden op de camera

- Eet elke dag chips (sorry mama)

- Heeft 5 tattoos (allemaal planten natuurlijk) (nogmaals sorry mama)

- Luistert tijdens het bewerken van foto's graag naar true crime podcasts, indietronica of bands als Khruangbin

- 8 jaar barista geweest en nu toch wel een koffiesnob

- Tikkeltje introvert

- Gaat op vakantie altijd naar een botanische tuin

- Lievelingsfilms: The Lord Of The Rings, The Fall, Beginners, The Science Of Sleep

(haat-liefdeverhouding met Wes Anderson)

- Kleurrijk, romantisch, tijdloos

- Op jullie grote dag ga ik op in de menigte en als een ware sluipschutter te werk. Verwacht van mij geen bombarie.

- Tijdens een shoot vind ik het belangrijk dat je op je gemak bent. Veel bruidsparen kijken op tegen het fotoshootmoment, maar ik zorg ervoor dat het zo voorbij is.

- Als creatieveling heb ik een zwak voor creatieve ondernemers. Ik begrijp jou en wat belangrijk is wat jij wil uitstralen in jouw onderneming.

- Mijn kleuren zijn helder maar niet te fel. Ik ben ook geïnspireerd door de kleuren van analoge fotografie, maar dan een tikkeltje moderner.

- Ik werk graag met veel scherptediepte, wat zorgt voor veel sfeer en een mooie manier is om een verhalen te vertellen door middel van focus.

- Tijdens een shoot ga ik geen gekke poses doen maar laat ik je echt zoveel mogelijk je eigen ding doen. Soms geef ik wat opdrachten, heel af en toe een pose, maar het zijn altijd de spontane momentjes die het mooist zijn. Komt goed, dat regel ik!

- Veel van mijn fotografie vind plaats in de natuur, daar ben ik ook op mijn best. Maar natuurlijk fotografeer ik ook binnen. Dat zou anders ook knap lastig worden als trouwfotograaf in het regenachtige Nederland.

Hobby's

01. Pluktuin

03. Reizen

02. Illustreren

04. Lino's & klaprozen

05. Pottenbakken

Ginkgo Biloba

Na dit hele epistel zal het je wel opgevallen zijn dat ik nogal houd van planten. De oplettende lezer zal wellicht ook hebben gezien dat ik Japan ook interessant vind. De oeroude Ginkgo, oftewel de Japanse notenboom, is een boom die veel in dit land voorkomt. Naast dat ik het het een prachtig blad vind voel ik me ook aangetrokken tot de symbolische betekenis van deze boom. Waar de kersenbloesem in Japan staat voor de vergankelijkheid van het leven en dat je er van moet genieten, zo staat de Ginkgo voor hoop, liefde, tijdloosheid en een lang leven.

Precies de dingen die ik mee wil geven in mijn fotografie, de herinneringen die nog een lang leven zullen hebben, de tijdloosheid van mijn stijl.

Mocht je na dit boekwerk nog steeds vragen hebben, mail me gerust.

CLOSE