MENU

Roel & Janneke

Warme herfstbruiloft in een kas bij Nijmegen

Trouwen in de kas, klinkt dat niet idyllisch? Mijn vrienden Janneke & Roel deden het en wisten natuurlijk mij daarvoor wel te strikken.
Roel leerde ik kennen op de kunstacademie, alweer zo’n 13 jaar geleden. Hij studeerde grafisch ontwerp, ik studeerde in het lokaal er naast Illustratie. In al die jaren hield onze vriendschap nog steeds stand, waar na een tijdje Janneke ook bij aansloot. Janneke is net als ik ook barista en ook plantengek. Dat schepte al gauw een band natuurlijk.

Normaal fotografeer ik eigenlijk geen bruiloften van vrienden meer, want als fotograaf ben je de hele dag druk. Je wil natuurlijk zelf ook van de dag kunnen genieten! Maar toen Roel & Janneke me vroegen en hun locatie lieten zien, kon ik het toch niet laten om nog 1x ja te zeggen.

 

In De Kas

Ze hielden het namelijk in één van de locaties die al een hele tijd op mijn lijstje stond – In De Kas. Gelegen in een prachtige boomgaard en ontzettend smaakvol ingericht: deze kas is een locatie waar je alleen maar van kunt dromen. Een heel mooie groene plek, perfect voor een bruiloft als je het mij vraagt. Je hoeft weinig te doen om een beetje sfeer in je foto’s te krijgen, deze is er namelijk al volop op de locatie. Bruiloften in een kas zie je steeds vaker, zo fotografeerde ik er vorig jaar een bruiloft in De Moestuin in Utrecht.

 

Sfeervol

Maar niet alleen de locatie bracht de sfeer natuurlijk. De 20 graden in Oktober, de heerlijke, fijne, betrokken families, de prachtige vormgeving door Roel, de prachtige herfstkleuren en de heerlijk relaxte, gemoedelijke sfeer ook heel veel meedragen aan de foto’s. Het was een ontzettend mooie dag, wat een bofbipsen waren ze toch met dat weer en wat hebben we genoten! Dat zeg ik als fotograaf én als vriendin natuurlijk. Doe mij maar meer van deze bruiloften!

 

Mijn favoriet

Mijn meest favoriete moment? Ik denk dat dat de zandceremonie wordt, een bijzonder moment wat ik nog niet eerder heb ervaren tijdens bruiloften. Roel & Janneke dragen geen ringen en kozen dus voor een zandceremonie. Hier schep je zand uit je geboorteplaats bij elkaar in een pot, tot het samen dus één wordt. Dat vond ik wel mooi symbolisch.

Al moet ik zeggen dat ik het moment dat het gezellige, schattige sterretjesmoment omsloeg naar een moshpit op ‘Witch Doctor’ van De Staat ook echt fantastisch vond 😉

CLOSE