MENU
Bruidspaar staat in de botanische tuin in Leiden

Iris & Christian

Botanische bruiloft in Leiden

Het was een prachtige zomerse dag toen ik naar Leiden reisde om deze bruiloft te fotograferen. Iris kende ik al heel lang via onze blogs die wij vroeger hadden. Ik denk dat we elkaar al een jaar of tien kenden! Natuurlijk was ik enthousiast toen ze vroeg of ik hun bruiloft wilde fotograferen.

Nog enthousiaster werd ik toen ze vroeg of ik de fotoshoot in de botanische tuin wilde toen. Iedereen die mij ook maar een beetje kent (of een kijkje heeft genomen op mijn Instagram) weet dat ik gek ben op planten. Een bruiloftshoot in een botanische tuin was dan ook iets wat al een tijdje op mijn bucketlist stond. Een droom die uitkwam dus!

Sowieso bleek het een heerlijke bruiloft om te fotograferen. Met de Deense bruidegom Christian en zijn familie was het namelijk nooit saai. Wist je dat ze in Denemarken ontzettend veel tradities hebben bij bruiloften? Bij elk glasgerinkel moest er een opdracht uitgevoerd worden. Een paar voorbeelden: alle mannen moeten de bruid een kus op haar wang geven, het bruidspaar moet op tafel gaan staan en elkaar zoenen, of onder tafel elkaar zoenen! Het hield maar niet op.

Als cadeautje was de locatie voor de ceremonie en het feest aan het strand bij Brasserie Buitenhuis. De zonsondergang moest natuurlijk even meegepikt worden.

CLOSE