MENU

Terwijl ik dit schrijf zitten we alweer in week 8 van de ‘intelligente lockdown’. Dat betekent dat opdrachten niet doorgaan, mensen hun bruiloften verzetten en ik tijdelijk zonder werk zit. Toch heb ik niet stilgezeten! Ik maakte een hele lading zelfportretten, foto’s van bloesems, ontwikkelde thuis rolletjes (waarover later een aparte blog) en maakte sfeervideo’s.

Zoals ik al in mijn selfiegids schreef is dit eigenlijk het ideale moment om veel zelfportretten te maken. Ik begrijp dat niet iedereen zin heeft om foto’s van zijn eigen hoofd te maken, maar voor mij bleek het een fijne creatieve outlet. Al eerder schreef ik dat ik hiermee begonnen ben in de fotografiewereld – het maken van zelfportretten was hoe ik mijn creativiteit kwijt.

Het delen van foto’s is voor mij de voornaamste reden geweest om 12 jaar geleden een blog te starten. Natuurlijk hebben we tegenwoordig Instagram en Facebook, maar het schrijven van een blog voelt toch altijd iets completer en verfijnder. Ook heeft het meer ruimte voor outtakes en extra foto’s.

Bij deze dus een post vol met mijn hoofd (sorry) en heel veel bloesems. Want hoe cliché ook, als er één ding niet heeft stilgestaan tijdens de Coronacrisis dan is het de natuur wel. Het werd gewoon lente, en hoe.

Zo, ik begin meteen even met mijn meest favoriete sessie. Onderweg naar een kennis met een mooie tuin stuitte ik ineens op een klein veldje vol met knalroze, lage bloesembomen. Natuurlijk zijn alle bloesembomen prachtig, maar voor een portret is het het mooiste als ze zo laag mogelijk hangen. En hier hingen ze allemaal enorm laag, zomaar ergens in een afgelegen, kaal gebied. Ik wist niet wat ik zag! Het leek wel een sprookje.

Ik spendeerde hier 2 uur waar ik volop fotografeerde en filmde. Dat laatste is iets wat ik ook heb opgepakt de afgelopen weken. Al een hele tijd wil ik iets meer met film gaan doen, maar het kwam er maar niet van. Ondertussen maakte ik een paar sfeerfilmpjes (meer dan dat mag het ook niet heten hoor) en dat was erg leuk om te doen. Wellicht in de toekomst meer!

Monstera

Dit Monsterablad kocht ik voor de shoot met Jeanine en heeft het nog heel lang volgehouden, zeker wel een maand. Natuurlijk moest er ook een zelfportret meegemaakt worden en daarnaast was het een mooie ondergrond voor een flatlay.

Misschien herken je de foto in het blad wel, deze maakte ik van Merel voor haar bedrijf. Superleuk om je foto terug te zien in print! Merel haar website en diensten vind je hier trouwens. Bij mij is ze ook langs geweest en na al die maanden vouw ik nog steeds braaf mijn kleren op in Marie Kondo-stijl. Normaal is het na een week alweer veranderd in een slagveld, dus aanrader hoor.

Magnolia

Misschien ben jij ook wel zo aan het wandelen geslagen de afgelopen weken, dan zul je vast hebben gezien dat de natuur overal mooi in bloei heeft gestaan. Deze magnoliaboom was één van mijn eerste vondsten.

Een week later maakte ik op deze plek mijn eerste video.

Boeken & bloesems

Tijdens één van mijn wandelingen in het begin nam ik wat bloesem mee naar huis om daar een paar sfeerbeelden te maken. Dit deed ik helemaal in het begin van de crisis en nu ik dit zo zie, mis ik dit wel. Dat ga ik binnenkort vaker doen dus!

Die bloesem bleef ook niet heel lang goed, dus binnen de kortste keren lag mijn huis vol met pollen en verpulverde blaadjes, oeps.

Witte bloesem

Met al dat thuiszitten wil ik het liefste elke dag wel even de sleur ontsnappen. Wellicht had je al wel begrepen dat ik het liefst de natuur in ga. Dit keer nam ik mijn camera mee en wandelde ik een kilometer of 11.

Wist je dat ik een paar jaar geleden de West Highland Way in Schotland liep? Dat is een pad van 152 kilometer. Op mijn reisblog vind je er verschillende artikelen over, vol met prachtige plaatjes van Schotse landschappen en nog veel meer bloemen.

Toen ik daarvoor veel aan het trainen was liep ik ook veel op deze plek.

Ook had ik wel de smaak te pakken met het maken van filmpjes, dus ik probeerde er nog één.

Krentenboompjes

Het voordeel van thuis zitten, is dat ik eigenlijk elke dag wel een goede wandeling ging maken. En zo stuitte ik elke keer weer op een mooi fotoplekje. Deze plek ontdekte ik per toeval ook en zodra ik al die kleine boompjes bij elkaar zag, begon er iets te werken in mijn hoofd…

Want weet je, heel vaak heb ik eigenlijk helemaal geen zin om dat zelfportret te maken. Dan zie ik een mooie plek, krijg ik meteen inspiratie en dan denk ik ineens: tjah, dan moet ik daar lekker ongemakkelijk met een statief gaan lopen hannesen. Wat als mensen me zien?

Maar de mooie plek ging maar niet uit mijn hoofd, dus toen ik de volgende ochtend wakker werd ben ik meteen uit bed gesprongen en er naar toe gefietst. Alles voor de foto 😉

Zonsondergang

Dit was echt een shoot waarvan ik dacht – help! Het lukte niet, de boom die ik voor ogen had was uitgebloeid en de andere boom er naast stond nog vol met knoppen. Na een tijd worstelen kreeg ik toch wel een leuke foto en met behulp van een beetje experimenteel kleurenbewerking werd het nog wel iets leuks (als zeg ik het zelf!).

Klaprozen

Tijdens een wandeling ontdekte ik een stukje grond met allemaal klaprozen en als ik ergens gek op ben, dan zijn het wel deze bloemen. Waarom weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik denk de combinatie van het felle rood, de vorm van de tere bladeren, de tengere stengel en dan als contrast die kleur die er bij uitspringt. Ik vind ze prachtig! En ze zijn nog sterk ook, want nu een week later staan er alleen nog maar meer klaprozen, terwijl ik bang was dat ze weg zouden zijn gewaaid.

De foto’s hierboven zijn geen gewone foto’s maar video stills.


Ondertussen zijn we dus alweer 2 maanden verder en begint de boel langzaam maar zeker weer op te starten. Ik deed een paar Facetime-shoots en wil vanaf komende week het fotograferen weer een beetje opstarten door middel van mini-shoots. Hier vind je er meer informatie over.

Eigenlijk had ik al die vrije tijd het liefste gestopt in het schrijven van blog-posts en het updaten van de website. Echter stond mijn hoofd er simpelweg niet naar. Wel hoop ik de komende tijd meer van dit soort dagboekjes te kunnen schrijven, maar dan gewoon per shoot!

Houd voor meer updates vooral ook mijn Instagram in de gaten.

Comments

Hele mooie foto’s en filmpjes! Ik ben er echt van onder de indruk. Echt net een sprookje…

Angélica

Ahhh vet lief, dankjewel <3

Add Your Comment

CLOSE