MENU

Terugblikken op 2021

Het is ondertussen een traditie geworden om elk jaar terug te blikken op de fijne fotoshoots die ik heb gehad. Niks vind ik heerlijker dan naar alle mooie foto’s te kijken en ze samen te zien komen als een mooie collage. Zoals altijd heb ik weer de voorkeur voor de kleur groen, maar dit jaar ook zeker de kleur roze.

Een kleine waarschuwing – deze blog bevat eindeloos veel foto’s. Niet kijken op je kostbare 4G (5G?) verbinding dus!

Over 2021

Dit jaar was voor vele mensen een moeilijk jaar denk ik toch. Waar we in 2020 nog dachten dat de pandemie maar drie weken zou duren en we nog enigszins hoop hadden bleek in 2021 alles toch wat hopelozer. Althans, dat is mijn eigen ervaring. Ik merkte ook dat bruidsparen huiverig waren met boeken en het toch nog een jaartje uitstelden. Het was een jaar wat hoopvol begon maar een beetje moedeloos eindigde. Maar! Toch was het wederom een prachtig fotografiejaar. In deze post laat ik je een paar van mijn favoriete foto’s van het jaar zien.

Bloesemshoots

Dat roze waar ik het eerder over had had vast te maken met de bloesemshoots. Ik herinner me nog goed hoe stressvol die weken in April waren. Waar het vorig jaar tijdens de allereerste lockdown wonderbaarlijk mooi weer was en de bloesem vroeg bloeide, zo sneeuwde het dit jaar gewoon nog. Het was een logistiek gepuzzel, maar toen het eenmaal lukte was het extra fijn. Ook dit jaar heb ik me weer veel laten inspireren door de natuur en vooral heel veel bloemen.

Bruiloften van 2021

Ook dit jaar waren de bruiloften grotendeels net iets anders dan anders. Vaak waren ze wat intiemer, wat kleiner. Maar de korte bruiloften op het gemeentehuis met daarna even een fotoshoot doe ik net zo graag als een groot feest. Sterker nog, die kleinere bruiloften hebben stiekem wel mijn voorkeur. Je hebt veel meer tijd voor elkaar, gaat als fotograaf meer mee in het gezelschap en het voelt veel intiemer om echt met je meest dierbaren de dag door te brengen.

Wat mij betreft mag deze trend wel doorzetten in 2022. Op naar meer intieme bruiloften, naar prachtige kleurrijke boeketten, feestjes in de achtertuin, korte ceremonies bij het stadshuis in de ochtend, toffe vintage trouwauto’s, heel veel groen, knuffels en traditionele trouwlocaties.

Als ik dan toch om een gunst mag vragen, mag het dan wat minder regenen in 2022? Dankjewel! Maar wel meer taart. Altijd taart.

Niet alle bruidsparen willen graag op het internet verschijnen dus je moet me maar geloven dat er zeker nog meer toffe bruiloften waren dit jaar. Wat een heerlijke collage om zo samen te zien! Als ik dit zie prijs ik me weer zo gelukkig met mijn werk. Dat ik dit mag doen, wat een geluk!

De ondernemers van 2021

Dit jaar stonden er meer mensen voor mijn lens dan vorig jaar, zo fijn. Dit jaar waren het alleen vrouwelijke ondernemers en dan ook nog eens flink wat fotografen. Dat maakt me altijd een beetje nerveus, want wij fotografen zien gewoon zoveel meer details in een foto dan een gemiddeld persoon. Gelukkig bleken ze toch goed genoeg te zijn! 😉

Het was een heerlijk jaar met fijne creatieve vrouwen die ik op de gevoelige plaat mocht vastleggen.

De selfies

Zo zag ik in de post van vorig jaar dat ik een speciaal kopje had gemaakt voor mijn zelfportretten van dit jaar en dus zo ook in deze post. Het maken van zelfportretten is voor mij vaak de ultieme creatieve vrijheid. Ik maak ze als ik me verveel, als ik niet zo lekker in mijn vel zit, of juist heel goed. Maar negen van de tien keer heb ik me gewoon spontaan laten inspireren door iets wat ik zag op een wandeling. Hier een paar favorieten van dit jaar.

Wat kan ik zeggen? Ik ben gek op bloemen en planten, lijkt me wel duidelijk toch? Een ware kleurenexplosie zo!

Is dat alles?

Nee, zeer zeker niet. Zo was er ook nog volop vrij werk en stonden er ook nog een hele hoop stellen voor mijn lens. Ik deel even paar favorieten uit Lissabon, maar het wordt anders veel te veel.

Zo, wel een lekker kleurrijke afsluiter zo of niet? Ik merk dat mijn foto’s dit jaar steeds kleurrijker zijn geworden en ik weet nog niet altijd wat ik daar van vind. Soms vind ik het iets te overheersend, maar vaak vind ik het ook heel fijn om zo samen te zien. Kleur maakt vrolijk!


Conclusie

2021 was een heerlijk jaar. Niet alleen waren er nog genoeg fijne opdrachten die wel doorgingen, zo ging ik ook nog 5 weken in het buitenland. Daar in het buitenland heb ik nog veel inspiratie opgedaan. Ook verkocht ik dit jaar etsen en ansichtkaarten met mijn foto’s er op.

Ondanks dat het een pittig jaar was in de wereld kijk ik er toch met dankbaarheid op terug. Dankbaar voor mijn fijne klanten, de lieve vrienden die me altijd promoten, de mooie natuur die altijd inspireert en dat ik weer even de wijde wereld in mocht. En natuurlijk dankbaar voor jou, jij die deze ellenlange blog leest. Dankjewel!

Comments
Add Your Comment

CLOSE