MENU

Palmiarnia Poznańska – één groot plantenfestijn

Sprs.me

De afgelopen week ging ik samen met een vriend op sprs.me reis. Mocht je het nog niet kennen – je boekt een reis voor een bepaalde datum en je weet nog niet waar je naartoe gaat. Zij boeken een vlucht en hotel voor je. Het enige wat je te horen krijgt is hoe laat je op welk vliegveld moet zijn en het weerbericht.

Gezien ik al op veel Europese plekken ben geweest, had ik er niet veel hoop op dat het op een nieuwe plek zou zijn. Maar niets bleek minder waar! Op het vliegveld in Eindhoven krasten we de kaart open en zagen we de plek van bestemming – Poznań. Wattes? Ja, precies. Een heel klein oud studentenstadje in Polen.

Het palmhuis

Maar deze blog gaat niet over deze reis. Deze blog gaat natuurlijk over mijn hoogtepunt van de reis – het palmhuis. Het was letterlijk het allereerste wat ik opzocht – heeft deze stad een botanische tuin? Poznań bleek het grootste palmhuis van Polen te hebben (en zelfs één van de grootsten in Europa). Het Palmiarnia Poznańska. Mijn trip kon dus niet meer stuk, dat begrijp je wel!

Op de 2e dag vertrokken we vroeg naar de kassen, want het zou weer een warme dag worden. Glazen kassen worden natuurlijk ook ontzettend heet, dus het leek ons verstandig er vroeg te zijn. Eenmaal binnen bleek het daar lekkerder te zijn dan buiten!

We struinden heerlijk door de kassen, mijn metgezel had gelukkig engelengeduld zodat ik uitgebreid foto’s kon maken (en laten maken, met heel veel instructies… sorry Tom!) en het was eigenlijk het enige moment dat mijn digitale camera tevoorschijn kwam. Ik heb op vakantie al steeds minder de neiging om mijn digitale spiegelreflex te pakken (en ga liever voor analoog), maar met mijn nieuwe iPhone X is die neiging nog kleiner geworden.

Maar voor de kassen haalde ik weer een camera tevoorschijn. Mijn reiscameraatje, de Canon EOS 100D en een portretlens met vast brandpunt. Het zijn vooral moody sfeerbeelden geworden. Enjoy 🌿

Comments
Add Your Comment

CLOSE