MENU

Als het einde van de winter nadert begint het bij mij altijd een beetje te kriebelen. Elke Februari weer vraag ik me af waarom ik me toch zo somber en rusteloos voel. En elke keer weer besef ik me dat ik dan veel te lang niks meer heb gemaakt. De wintermaanden zijn voor mij vaak rustig, gezien mijn werk vooral in de natuur plaatsvindt en de bomen dan zo kaal zijn, de temperatuur zo laag. Bij deze wil ik ook graag mededelen dat ik ook zeker binnen werk. Soms vragen mensen me wel eens: “Ik wil graag een shoot bij je boeken, maar ik heb niet zoveel planten. Is dat een probleem?”. Natuurlijk niet! Dus geen zorgen, ik fotografeer ook binnen en ook zeker zonder planten.

Winterslaap

Meestal begin ik rond deze tijd van het jaar wat vriendinnen te vragen om er op uit te gaan en wat vrij werk te maken. Vrij werk maken breng trouwens ook een enorme druk met zich mee – je hebt het gevoel dat je dan ineens je beste werk ooit moet maken. Zo ervaar ik het wel namelijk. Toch probeer ik dat los te laten. Ik zie het als een mooi moment om nieuwe dingen te proberen en misschien iets anders te doen dan anders. Echter bestraf ik mijzelf niet als ik weer in mijn zelfde dingetje val als altijd – planten, dromerig kijkende dames, natuurlijk licht. Ik kom immers net uit mijn winterslaap, de boel moet nog een beetje opstarten.

Creativiteit gaat weer stromen

Soms kan gewoon een paar foto’s schieten de creativiteit weer verder laten stromen. Of is het niet gepland maar een mooie toevalligheid. Dat laatste was deze shoot met fotograaf Eva. We gingen gewoon wat koffie drinken en sparren. Het was een grauwe, mistige dag en voor de zekerheid stopte ik toch maar mijn camera in mijn tas. Toen we deze boom tegenkwamen op onze wandeling was ik meteen verkocht. Zo mooi! En helemaal mijn ding – sfeervol, dromerig, bloemen. Toch miste er nog iets… de bloemen waren van origine geel en dat voelde niet zo mooi. Door wat te experimenteren kwam ik op deze kleuren, wat ik veel mooier en zachter vond.

En zo kwam er een spontane shoot toch nog tot een paar mooie beelden waar ik weer helemaal van oplaadde. Laat de echte lente maar komen!

Als bonus nog een paar foto’s van nog een collega Emmy. Tijdens de koude sneeuwdagen besloten we om op pad te gaan met onze camera’s. Fijn om dingen weer te kunnen maken!

Zoals één van mijn favoriete auteurs zo mooi zegt:

“The world always seems brighter when you‘ve just made something that wasn’t there before.”

Neil Gaiman
Comments
Add Your Comment

CLOSE