MENU

In 2018 schoot ik duizenden en duizenden foto’s. Zoals je je wel kunt voorstellen is het vrijwel onmogelijk om hier een keuze uit te maken. Maar ik ga toch een poging wagen!

Dit was net mijn eerste echte jaar als ondernemer. Begin van het jaar heb ik wat tijd genomen om vrij werk te maken, maar ik heb vooral in opdracht gefotografeerd. Na het zien van dit lijstje is me wel opgevallen dat er een opvallend thema verweven is in mijn foto’s. Drie keer raden wat dat is…1 Deze foto van Vanessa is toch wel één van mijn favorieten. Onderweg naar een vriendin in Utrecht kwamen we deze mooie bloesemboom tegen. De combinatie van de kleuren, Vanessa’s mooie rode haren en de scherpte/diepte maakt dit wat mij betreft echt een sprookjesachtig plaatje.

2. Een andere favoriet is toevallig van een vriendin van Vanessa, Susanne. Per toeval kwam ik in een parkje deze geweldige oceaan van prachtige bladeren tegen. Ik raakte meteen geïnspireerd!

3. Of ik de fotoshoot in de botanische tuin wilde doen? Nou graag! Deze bruiloft van Iris & Christian was echt geweldig, met natuurlijk de shoot in de botanische tuin als hoogtepunt. Dromen komen uit!

4. Dit spontane portret van mijn vriendin Jade vind ik nog steeds heel mooi, ondanks dat het een hele hete zomerdag was zag ze er alsnog vlekkeloos (flawless?) uit.

5. Voor de nieuwe website van Kiepflower schoot ik een dag foto’s in hun kassen. Voor een plantengek als ik wederom een droom die uitkwam. Dit plaatje vind ik vooral mooi vanwege de focus en de kleurcombinatie.

6. Voor illustrator Marloes schoot ik een aantal portretten en dat was erg leuk om te doen! Deze schoten we in het prachtige van Aken in Den Bosch.

7. Het was ontzettend zonnig, de heide was helemaal uitgedroogd en het was eigenlijk helemaal geen goed moment voor een fotoshoot. Maar toch ben ik trots op deze foto! Het licht, de nog lichtelijk paarse heide, haar sluier die net een stukje omhoog waait… het zorgt voor een mooi dynamisch beeld.

8. Deze foto van Stijn van Studio Daad vond ik vooral geslaagd omdat hij niet alleen een ervaren model leek te zien, maar ook omdat dit eigenlijk gewoon een plant was op de Tramkade. De Tramkade in Den Bosch is een industrieel gebied vol met, nou ja, oude fabrieken en rotzooi. En deze plant, waardoor het net leek alsof hij in de jungle stond.

9. Een portret van Kinga wat ik maakte als vrij werk. Ik wilde graag iets doen met planten (goh) dus kocht een megagroot Monsterablad op de markt. Deze foto is iets anders dan ik normaal doe, maar ook weer helemaal niet. Ik vind vooral de kleuren en haar blik heel mooi.

10. Dit portret van Eva (en Rob) vond ik meteen de mooiste van de hele dag. Waarom weet ik niet, ik denk vanwege het licht en de blik in haar ogen. Dit is liefde jongens!

CATEGORIES

CLOSE