MENU

Herfst en dahlia’s in de pluktuin

Dit jaar is alles anders, cliché maar waar. Geen vakanties zoals we ze gewend zijn, we proberen zoveel mogelijk dingen dichtbij huis te doen. Een bosje bloemen plukken in de pluktuin van kwekerij Sleutjes stond dan ook al de hele zomer op mijn lijstje. Helaas, zoals het wel vaker gebeurt kwam het er niet van.

Totdat Emmy me op de valreep meevroeg op een donkere, frisse Oktoberdag. De pluktuin ligt een stukje buiten Den Bosch, dus een fietstocht naar Den Dungen maakte het uitje meteen een beetje sportief. Gelukkig was Emmy op de scooter, zodat ik mijn zorgvuldig bij elkaar gezocht bosje bloemen niet op de racefiets hoefde te vervoeren. Ik vrees dat er dan vrij weinig van was overgebleven en dat zou zonde zijn natuurlijk.


Shoot

Gezien ik elk ‘evenement’ met planten en bloemen aangrijp voor een fotoshoot had ik ook nu weer mijn camera meegenomen. Het was het perfecte moment om een paar moody maar ook vrolijke sfeerbeelden te schieten. Heerlijk! Ondanks dat fotograferen mijn beroep is, is het ook nog steeds heel erg mijn hobby.


Geluk

We bleken geluk te hebben – twee dagen later was alles uitgebloeid en ging de pluktuin dicht. Dit keer ben ik er in de zomer zeker wel bij! Het is ontzettend leuk om te doen, lekker Corona-proof, fotogeniek én heel betaalbaar. Voor mijn uiteindelijke bosje dahlia’s betaalde ik maar liefst 2 euro. In Oktober bloeien er vooral nog dahlia’s, maar laat ik die net heel prachtig vinden.

Pluktuin Eric Sleutjes ligt in Den Dungen en is doorgaans geopend van Juni t/m Oktober. Zoals ze zelf zeggen: “Kom langs en fleur jezelf op!” 🙂

Foto’s van mij (die rooie) zijn gemaakt door Emmy.

Comments
Add Your Comment

CLOSE