MENU

Experimenteren met Facetime fotoshoots

Tijdens de Covid crisis staat iedereen zijn wereld wel een beetje op z’n kop. Voor mij is dat niet anders, nu de bruiloften niet door gaan en er ook een tijd geen shoots gedaan konden worden. Maar natuurlijk is het internet inventief genoeg om daar iets op te bedenken! Zo ontstonden er de Facetime fotoshoots, waar je dus foto’s maakt tijdens een videobelmoment.

Hoe dat dan in zijn werking gaat? Je laat het model vooral het werk doen, stuurt diegene aan en probeert duidelijk te maken hoe hij of zij de telefoon moet neerzetten. Daarna is het nog een kwestie van aansturen en op het juiste moment een screenshot maken. Dat screenshot kan het beste gedaan worden via Facetime, maar dat is een lang technisch verhaal. Ook is het nog mogelijk om met je camera ook echt foto’s te maken van je telefoon, wat ook weer een leuk experiment kan zijn.

Ik deed het allebei. Hoewel het leuk was om te proberen en gedaan te hebben, was het ook erg vermoeiend. Je aanwijzingen moeten duidelijk zijn, je weet natuurlijk nooit goed wat nou precies waar zit (“Bij het raam.. oh daar zit geen raam? Oh..”) en het model moet engelengeduld hebben. Gelukkig hadden de mijne dat, waarvoor eeuwig dank!

Maar waarschijnlijk de grootste vraag die bij je opkomt gaat vast over de kwaliteit van het beeld. Ik zal maar meteen zeggen dat deze niet heel denderend is, maar het gaat natuurlijk ook om het experiment! Om weer even een uurtje creatief te zijn, te verbinden met mensen en om iets nieuws te proberen. Wat mij betreft is het daarom heel geslaagd.

Nine

Nine was mijn eerste slachtoffer, om het zo maar te noemen. Gelukkig had ze al heel wat ervaring met voor de camera staan, dus dat scheelde enorm natuurlijk. Ik liet haar haar slaapkamer verbouwen en met planten slepen, maar het resultaat mag er zijn! De blije ballon stal natuurlijk ook de show.

De kwaliteit viel me ook heel erg mee, fijn dat de iPhone’s van tegenwoordig zo goed zijn.

Kelly

Daarna probeerde ik het nog een keer met Kelly, die zomaar een een bloemetje voor me af wilde knippen. Ook haar liet ik met planten sjouwen, zoals het een crazy plantlady betaamt natuurlijk. Hier was het vooral lastig met de belichting, de telefoon had vaak moeite met overbelichting.

Ik denk dat ik deze foto’s nog het meest ‘Angélica’ vind geworden, dus stiekem best trots. Op de allerlaatste foto zie je een analoge foto, die ik ook nog eens zelf ontwikkelde.

Eva

Met Eva schoot ik niet via Facetime, dus dat bleek iets meer een uitdaging. De verbinding was wat minder en de kwaliteit daardoor heel slecht. Maar door te fotograferen met echt mijn camera werd het al een stuk beter! En zo heb ik ook meteen weer iets anders kunnen proberen natuurlijk. Al had ik achteraf liever mijn hoesje er af gehaald, maar ach, het is allemaal een leermoment natuurlijk.


Lang had ik getwijfeld of ik dit moest doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Wat een leuke resultaten zijn er uitgekomen en niet het minst belangrijke: wat leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Bedankt dames, voor jullie engelengeduld en medewerking.

Comments
Add Your Comment

CLOSE