MENU

De natuur als inspiratie

Een aantal weken terug kreeg ik een mailtje van mijn domeinhosting – het werkgeheugen van mijn website zat zo goed als vol. Ik had wellicht iets teveel bestanden geupload. En dat terwijl ik nog maar een fractie van wat ik wil delen hier op dit plekje internet gooi.

Ik zie namelijk heel veel mooie plaatjes om mij heen, elke dag weer. Met als resultaat dat mijn telefoon steevast vol zit met talloze foto’s van bloemen en mijn harde schijven vol met foto’s van klaprozen en zelfportretten. Alles wat ik om mij heen zie is soms gewoon zo mooi dat ik niet kan stoppen met kijken en vastleggen. Deze foto’s deel ik regelmatig op mijn Instagram, een fijn plekje internet wat naast een hoop bewijsdrang ook vooral veel inspiratie oplevert.

Waarom ik deze blog schrijf? Omdat ik op dit moment weer geïnspireerd ben door een stukje natuur. Waar het vorige week het veld met de wildbloemen (fluitenkruid, boterbloemen, klaprozen) waren, is het dit keer een gele struik die ik tegenkwam tijdens mijn wandeling. Mijn hoofd begint dan metéén te werken – wat een mooie kleur, en zo vol nog, wat is een mooi contrast met geel? Meteen springt een zelfportret in mijn hoofd op, met een nieuw kledingstuk wat ik vorige week aanschafte.

Ook de klaprozen inspireren mij dit jaar weer. Gelukkig had ik dit keer een gewillig model die wel voor me wilde poseren. Mijn eigen hoofd word ik ondertussen namelijk wel weer een keer beu 😉

Ik waan mijzelf heel gelukkig met zo’n mooi natuurgebied op loopafstand. Door mijn dagelijkse wandelingen raak ik elke weer geïnspireerd en dat nog wel midden in de stad. Het voelde zonde om deze beelden ook niet te delen op mijn website, gezien dit juist zo’n groot onderdeel van mijn werk is. Mijn zelfportretten voelen vaak juist niet als een foto van mijzelf, maar van een moment van spontane inspiratie en daarom misschien wel het werk waar ik het meest blij van word.

Het lijkt me duidelijk dat ik graag mensen in de natuur fotografeer, maar ook ben ik gek op sfeerbeelden van de natuur zelf. Het leek me een mooi moment voor een kleine showcase daarvan. Nog meer foto’s op mijn overvolle website, yes!

Oh de klaprozen! De rode kleur is vaak wat intens op de foto, maar ze zijn zó prachtig. Hier ging ik voor een meer vintage look, waardoor het geheel wat zachter werd.

Nog meer klaprozen. Toen ik deze kimono tegenkwam, met al die wildbloemen, wist ik gewoon dat ik deze moest hebben. Wildbloemen zijn mijn favoriet! De gele boterbloem die je nu veel ziet doen me altijd aan mijn oma denken. Mijn opa & oma woonden in een groot vrijstaand huis op de hei, met een groot weiland wat altijd vol met boterbloemen stond.

Vorig jaar schreef ik een blog over het maken van de perfecte (klaproos)selfie.

De tatoeage op mijn arm is niet het fluitenkruid van de foto, al lijkt het er wel erg op. Het is een engelwortel, oftewel een Angelica. Een toepasselijke naam voor iemand die zo gek is op wildbloemen.

Niet alleen bloemen, ook groene planten fascineren me. Ik vind niets heerlijkers dan op vakantie lekker knullig naar de botanische tuin te gaan. In die zin voel ik me soms een bejaarde, maar het is echt een hoogtepunt altijd. Zulke mooie planten, zo fotogeniek. Mijn favoriete tuinen? Die in Edinburgh & Glasgow. Ik hoop dat we snel weer kunnen afreizen naar buitenlandse steden met de mooiste botanische tuinen.

Comments
Add Your Comment

CLOSE