MENU

Personal branding, tjah, een term die je tegenwoordig veel hoort. Maar wat houdt het nou eigenlijk echt in? Ik ging eens op onderzoek uit en kwam op zinnen als “authentiek en uniek jezelf in de markt zetten”.

Zo zie ik het: je moet tegenwoordig niet alleen je product verkopen, maar ook jezelf laten zien. Laten zien wie je bent, waar je voor staat, wat je kunt betekenen voor iemand. Zodat iemand een fijn en vertrouwd gevoel krijgt bij jouw product of merk. Dat iemand het idee heeft je al een beetje te kennen. Voor opruimcoach Merel was dit dan ook heel belangrijk – ze komt immers bij jou thuis!

Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen – bij jezelf laten zien hoort een fotoshoot! Want dat kun je maar beter heel letterlijk nemen 😉

Wat doe ik dan tijdens zo’n shoot? Nou, dat ligt een beetje aan natuurlijk je product en jijzelf. Zo wilde Merel een nieuw bedrijf starten als Marie Kondo opruimcoach – Net Thuis. Hiervoor zocht ze portretten, werkfoto’s maar ook sfeerbeelden voor op haar website. Dit is dan ook precies wat ik doe bij een branding shoot – het maken van een beeldbank. Een soort bibliotheek vol foto’s die je kunt gebruiken op je website, profielfoto als LinkedIn of als je iets op social media wil posten.

Een serie foto’s waarmee je dus wel een tijdje uit de voeten moet kunnen. Superleuk om te zien ook dat Merel daar meteen mee aan de slag is gegaan op haar website!

Voor mij zijn dit altijd hele gave opdrachten om te mogen doen! Het maken van sfeerbeelden vind ik één van de heerlijkste dingen die er is, samen met portretten. Dat Merel in een supersfeervol oud huis woont met een leuke kat, planten en een mooi interieur maakt het allemaal alleen maar leuker natuurlijk.

Dus, moet je je huis nog een keer grondig opruimen? Ik ken nog wel iemand 😉

Een goed voorbeeld ook hoe kleding verschil kan maken – het heeft allebei iets, maar met het witte shirt aan popt Merel er een stuk meer uit. Uiteindelijk heeft ze voor op de website de foto’s gekozen met het zwarte shirt, maar die zijn misschien ook weer sfeervoller!

Vrouw vouwt sokken konmari manier

Ook interesse gekregen in een personal branding shoot? Klik hier voor meer voorbeelden en informatie.

Comments

Mooie foto’s weer Angelica! Enne.. doe mij zo’n mooi opgeruimd huis.. 😉

Angélica

Thanks Kiri <3 En ja doe mij ook maar haha! Alhoewel ze wel bij me langs is geweest voor een paar sessies, nou nog de afwas een beetje bijhouden 😉 😀

Wauw, er zitten hier echt hele mooie, kalme foto’s tussen *heart eyes*

Angélica

Ahh dankjewel, zo lief!

Add Your Comment

CLOSE