MENU

Beeldbank of personal branding?

Naast dat je bij mij terecht kunt voor een personal brandingshoot kun je ook een beeldbank afnemen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Laat ik eerst beginnen met de term “personal branding”. Waarschijnlijk hoor je deze steeds meer, het is nogal een hippe term om aan te duiden dat je, als ondernemer, een bepaalde uitstraling wil hebben wat jouw bedrijf vertegenwoordigd. Dat gaat dus over jouw visies, huisstijl, website maar dus ook foto’s. Bij die laatste kom ik bij kijken!

Personal branding

Bij een personal branding shoot maken we samen foto’s voor bijvoorbeeld jouw website en/of social media uitingen. We maken portretten en eventueel een paar sfeerbeelden, om jouw merk zo goed neer te zetten en zodat jouw klanten goed zicht krijgen wie jij bent. Het is altijd belangrijk om jezelf te laten zien! Dat is wat ik graag wil bereiken met mijn personal branding shoots. Bij mij duurt een personal branding shoot ongeveer een uurtje of anderhalf. Hierin is er tijd om ongeveer 2 verschillende outfits te dragen en krijg je in totaal 35 foto’s die je zelf uitkiest via een online galerij.

Een voorbeeld hiervan is de shoot met fotograaf Esther, die koos voor het personal branding pakket met 35 foto’s. We gingen naar 1 locatie, de Hortus Botanicus in Leiden. Daar maakten we 1,5 uur foto’s en koos ze zelf 35 foto’s uit de galerij.

Beeldbank

Een beeldbank is eigenlijk hetzelfde als een personal branding shoot maar dan uitgebreider. Dat betekent dat er meer ruimte is om van outfits te veranderen, maar geeft mij ook meer ruimte om wat creatiever te zijn, meer de tijd te nemen en bijvoorbeeld ook wat meer aandacht te schenken aan sfeerbeelden.

Dit is natuurlijk niet voor iedereen belangrijk, maar als je veel aanwezig bent op social media, veel blogs schrijft of veel met producten doet kan het fijn zijn om een uitgebreide beeldbank te hebben. Wellicht wil je graag verschillende foto’s, voor elk seizoen weer een paar foto’s die je kunt delen. Tijdens een beeldbank shoot hebben we ruimte om meerdere locaties te bezoeken, kunnen we uitgebreid sfeerbeelden schieten maar ook verschillende soorten portretten.

Een voorbeeld hiervan is de beeldbank van opruimcoach Merel. Hier schoten we materiaal voor in de zomer maar ook voor de herfst. Met wat meer sfeerbeelden zodat ze op social media haar portretten kan afwisselen met wat huiselijke foto’s die weer bij haar werk en merk horen. Tijdens zo’n shoot schieten we ongeveer 3 uur, op verschillende locaties en krijg je achteraf de foto’s die ik uitkies. Bij Merel waren dat er bijvoorbeeld zo’n 130.

In deze shoots houd ik ook rekening mee met social media. Zo weet ik dat Merel veel plaatst op Instagram en houd ik uitsnedes wat groter, zodat zij ze op het 4:5 formaat van Instagram kan bijsnijden zonder beeld te verliezen.


Nieuwsgierig geworden? Mijn tarieven voor deze shoots vind je hier. Op deze pagina vind je nog meer portfoliomateriaal. De shoots besproken in deze blog zijn voor zzp-ers.

CLOSE