MENU

Mijn 5 favoriete groene trouwlocaties

Groene trouwlocaties zijn helemaal populair tegenwoordig. Van trouwen in een kas tot trouwen op een boerderij – het kan allemaal. In mijn jaren als trouwfotograaf heb ik natuurlijk ook wel wat van deze toffe locaties voorbij zien komen. Nou moet ik zeggen – om nou echt al mijn groene favoriete locaties mee te nemen werd wat te gortig. Dan kan ik wel een heel boekwerk schrijven.

Maar een vijftal moest me wel lukken (dacht ik…). In deze blog laat ik jullie een paar van mijn favoriete locaties van de afgelopen jaren zien.

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een groene trouwlocatie?

Een heel goede vraag! Het is echt bijna een soort hype te noemen, al die ceremonies in het bos en minifestivalletjes op een dromerige camping. Toch denk ik dat het meer is dan een rage, het is een nieuwe manier van trouwen. Het mag allemaal wat toegankelijker, losser, minder stijf. Onze ouders trouwden misschien in een kerk, maar dat is niet meer helemaal van deze tijd.

Natuurlijk hebben we in deze tijden ook volop beschikbaarheid tot het internet en daarbij Pinterest, wat natuurlijk volstaat met allemaal sprookjesachtige taferelen en handige DIY’s. Je bruiloft helemaal eigen maken was nog nooit zo makkelijk als vandaag de dag.

Trouwen in het bos, op een camping of een andere mooie groene locatie staat wat mij betreft voor vrijheid en eigenzinnigheid. Trouwen is een gemoedelijk feestje, geen stijve bijkomstigheid meer. Daarbij is duurzaamheid ook steeds belangrijker voor veel mensen. Op veel van deze locaties is de catering bijvoorbeeld uit eigen tuin en zijn er genoeg veganistische of vegetarische opties.

De Moestuin – Utrecht

De Moestuin in Utrecht is een mooi, vrij onontdekt pareltje als je het mij vraagt. Ik had er in ieder geval nog nooit eerder van gehoord voordat ik er een bruiloft fotografeerde. Op deze locatie trouw je in een simpele maar mooie kas. Ook heb je de gelegenheid om foto’s te maken in de moestuin.

Hier staan ook verschillende velden vol met bloemen, waaronder een veld vol zonnebloemen. Daar wordt toch iedereen vrolijk van?

Het bruidspaar waren beiden vegetariërs en het avondeten was dan ook vegetarisch. Dit was echt geen enkel probleem en ook absoluut heerlijk!

Website De Moestuin

Fruittuin van West – Amsterdam

Als je aan Amsterdam denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een fruittuin. Maar deze plek is prachtig! Zoals de naam al doet vermoeden is er een geweldige boomgaarde, maar ook een boerderij, tuincafé en biowinkel. Zo’n plek waar kipjes en varkentjes tevreden rondscharrelen terwijl je bij de vuurkorf zit te genieten van de prachtige dag.

Bruiloften kunnen hier gehouden worden in het café of in de boomgaarde. Het is een geweldige, knusse plek wat eigenlijk sowieso een bezoek waard is – bruiloft of geen bruiloft!

Meer van de galerij van Tom & Iris en hun bruiloft op deze locatie zie je hier.

Website Fruittuin van West

De Vreemde Vogel – Vlaardingen

Nog zo’n plek met tevreden rondscharrelende kipjes is de Vreemde Vogel in Vlaardingen. Ondanks dat je dichtbij een woonwijk zit voelt het als een hele andere wereld! In deze groene oase vind je een kleine boerderij met geitjes, een buitenhotel met vogelhuisjes en vliegtuigen als kamers en ook een prachtig tuincafé.

Hele fijne plek om een mooie groene en duurzame bruiloft te houden. Helemaal perfect dat jullie en jullie gasten lekker kunnen blijven slapen.

Voor een betere indruk zie je hier de galerij van Sanne & Floor die trouwden bij de Vreemde Vogel.

Website de Vreemde Vogel

In De Kas – Winssen

Wat een plaatje he, die prachtige kas? Vlakbij Nijmegen ligt deze parel verstopt, ten midden van een mooie boomgaard. De kas zelf is al prachtig ingericht, maar ook buiten is er genoeg ruimte om lekker te borrelen of te wandelen door de tuin.

Weer of geen weer – op deze locatie zit je gewoon altijd goed. Binnen of buiten – overal is er groen!

Meer zien van deze mooie locatie? Hier vind je de galerij van Roel & Janneke.

Website In De Kas

Hoeve Kindergoed – Ermelo

Nog zo’n onontdekt pareltje als je het mij vraagt! Hoeve Kindergoed in Ermelo is een kleine camping op een boerderij. Dit geeft de locatie echt een beetje een minifestivalsfeer. De locatie is ook centraal gelegen en daardoor een mooie middenweg voor als jullie gasten door heel het land moeten komen. En natuurlijk kunnen ze blijven slapen in één van de accomodaties of een eigen tentje meenemen. Ideaal toch?

Hoeve Kindergoed is een mooie, warme locatie met een knusse sfeer. Tip!

Website Kinderhoeve Ermelo

Bonus: Kasteel Sterkenburg – Houten

Okee, okee, niet helemaal de afspraak want dit is ondertussen nummer 6 maar ik kon deze magische plek simpelweg niet overslaan. Een kasteel klinkt misschien niet persé als een heel groene en gezellige locatie, meer heel chique. Maar kasteel Sterkenburg is wat dat betreft echt een verrassing!

Het kasteel zelf is heerlijk pompeus ingericht, is natuurlijk prachtig maar heeft ook hier en daar wat afgebladderd behang en voelt soms wat meer aan als een soort Villa Kakelbont. En dit bedoel ik in de meest positieve zin mogelijk! Het is niet perfect en daardoor oh zo charmant.

Buiten het kasteel is er een prachtige boomgaard, een buitenhuis, scharrelende kippen en parelhoenders en heel veel groen. De ceremonie kan hier ook buiten gehouden worden. Deze locatie zal je echt verrassen, geloof me maar!

Website Kasteel Sterkenburg

Comments
Add Your Comment

CLOSE