MENU

De bruiloften van 2020

Het jaar 2020 – het is nogal een cliché maar wat is het toch een… vreemd jaar, is het niet? Zelf had ik mijn agenda voor in de zomer al aardig vol staan met leuke bruiloften, maar helaas werden deze verplaatst naar volgend jaar. Een keuze die ik heel goed begrijp – je wil immers je dag vieren in volle glorie.

Toch waren er nog een paar dappere bruidsparen die besloten om wel gewoon te gaan trouwen. Hun bruiloft was toch al klein en intiem en hadden dus geen last van de maatregelen. (Niet allemaal trouwens, sommigen hebben een paar dagen voor de grote dag nog alles moeten afzeggen. Zo sneu, wat een stressvolle tijd!)

Zelf moet ik zeggen dat ik heel dankbaar was met mijn kortste trouwseizoen ooit – namelijk drie weken. Maar het was ook wel spannend. Mocht het allemaal door blijven gaan? Je wist het gewoon niet, want elke week kon er weer iets veranderen. En waar je normaal met een verkoudheidje wel zou komen opdagen, was dat nu een absolute no go natuurlijk. Dat werd dus preventief liters gemberthee drinken en proberen zo gezond mogelijk te blijven.

Maar wat was het weer fijn! De bruiloften die door gingen waren warm, intiem en gezellig. Het werd voor mij weer eens heel duidelijk waarom ik dit zo graag doe, hoe fijn ik het fijn om andere mensen hun mooiste dag vast te mogen leggen. Het maakt me heel, heel dankbaar.

Het trouwseizoen was zo kort, dat ik besloten heb om van elke bruiloft een paar van mijn favoriete foto’s te delen. Ik schoot 5 bruiloften in 3 weken en daarna waren de maatregelen weer veranderd, helaas… Maar wat een fijne 3 weken waren het!

Robin & Hai – Eindhoven

Robin en Hai trouwden op een niet zo zonnige dag in Augustus, maar het mocht de pret niet drukken natuurlijk. Uiteindelijk zorgde het beetje regen ook voor creatieve oplossingen tijdens de shoot op Strijp-S. Ook zorgde het juist voor mooi zacht licht. Door de natte straten werd het meteen een stuk sfeervoller en de zwartwit foto hierboven is zeker één van mijn favoriete trouwfoto’s!

De ceremonie was in de vernieuwde trouwzaal van het stadhuis in Eindhoven. Het was een kleine en intieme bruiloft, zoals veel bruiloften in dit jaar. Het leuke was dat hun ouders niet eens wisten dat ze gingen trouwen, die dachten dat ze gewoon hun verloving gingen vieren.

De ceremonie was ook met een heuse livestream omdat er een aantal vrienden en familie in het buitenland woonden. Op deze manier kon iedereen meegenieten. Fijn om te zien hoeveel creatieve oplossingen er worden gevonden in deze tijden.

Kasteel Sterkenburg

Het prachtige, charmante Kasteel Sterkenburg was de trouwplek voor dit bruidspaar. Ik had geen flauw benul dat er in Houten zoveel kastelen zaten, maar die zitten er hoor. Dit kasteel kende ik nog niet maar is ontzettend gaaf! Het is er chique, maar zeker niet té. Hier en daar vind je wat afgebladderd behang en het staat er werkelijk vol snuisterijen. Een ware schatkist vol met fotogenieke plekjes. Ik keek mijn ogen uit!

Ze trouwden op een prachtige Septemberdag in de boomgaard. Het diner vond plaats in het koetshuis, ook weer zo’n heerlijke plek. Blijkbaar wonen hier door het jaar zelfs mensen, kun je het je voorstellen? Ik vond het echt een te gekke plek, ik hoop dat ik hier vaker mag fotograferen! Samen met de lieve mensen en de nog lievere hond (sorry, groot dierenvriend hier, zoals je wel zult merken als je je hond meeneemt naar je bruiloft) was het wederom een heerlijke dag.

Linda & Bram – Culemborg

In het prachtige oude stadhuis van Culemborg trouwden Linda en Bram. Ook dit was een heel kleine maar toch prachtige bruiloft. Trouwen in 2020 is natuurlijk anders dan de jaren er voor, maar die kleine bruiloften hebben zoveel charme. Daarbij heb je natuurlijk ook genoeg tijd voor je gasten én voor elkaar. Ik schreef er al eerder een blogpost over.

De prachtige taarten waren gemaakt door de vader van de bruid – wat lief! Het was een hele fijne en persoonlijke bruiloft. Covid of niet, zo mogen er zeker meer van mij zijn.

Aleida & Mike – Austerlitz

Over deze prachtige bruiloft in het bos schreef ik al een uitgebreider stukje in mijn portfolio. Aleida ken ik al van kinds af aan, maar had ik tot de bruiloft al zeker 20 jaar niet meer gezien. Zo leuk dat ik nu haar bruiloft vast mocht leggen! Het was een prachtige dag dus de ceremonie kon fijn doorgaan in het bos. Heel idyllisch en helemaal in deze tijden fijn (een beetje luchten kan geen kwaad 😉)

Voor meer foto’s kun je een kijkje nemen naar hun galerij.

Eva & Joost – Orangerie Mattemburgh

Het leuke aan bruiloften doen is dat je vaak door half Nederland reist en elke keer weer op een andere plek komt. Dit keer reisde ik af naar Bergen Op Zoom om de dag van Eva en Joost vast te leggen. De ceremonie werd gehouden op het stadhuis, in de prachtige binnenstad van Bergen op Zoom.

Het diner en borrel werd gehouden in de kruidentuin van Orangerie Mattemburgh. Een hele mooi plek en als zelfverklaard plantengek natuurlijk een droom die uitkwam. Heel mooi! Wat was het weer een heerlijke dag om vast te mogen leggen.

Meer zien? Ook van dit bruidspaar staat een aparte galerij online.

Comments
Add Your Comment

CLOSE