My Year In Travel – 2017

Dit jaar was het allemaal niet zo spannend qua reizen – ik ging ‘maar’ vijf keer weg. Het voelt heel weinig, maar als ik naar het overzicht van vorig jaar kijk is het eigenlijk nagenoeg hetzelfde. Wel ging ik twee keer naar hetzelfde land en bezocht ik maar twee nieuwe landen. Ik liet me verrassen door goedkope vliegtickets, zocht heel bewust een mooie stad op, ging op een zware wandelvakantie, terug naar een land waar ik meer van wilde zien en voor de vierde keer naar mijn lievelingsstad.

Dus, lees je mee? :)


Timișoara

Met mijn verjaardag probeer ik elk jaar op vakantie te gaan. Dit hoeft niet heel spannend te zijn – vorig jaar ging ik naar Rotterdam. Ik vind verjaardagsfeestjes niet zo interessant, dus vier ik het dan op zo’n manier! Dit jaar besloot ik het wel heel budget te houden vloog ik voor een euro of 20 naar Timișoara, in Roemenië. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar aangezien mijn goede ervaringen met een spontaan reisje naar Sofia (Bulgarije) besloot ik gewoon te gaan. Het was zeker niet zo mooi en ‘avontuurlijk’ als Bulgarije, maar het was een fijne vakantie. Ik kwam de stad niet uit, maar ontmoette leuke mensen in het hostel en ging vooral veel rondlopen, lezen in koffietentjes en uit eten met mijn hostelgenoten. Helemaal prima!

Ondertussen ben ik ook wel een beetje verliefd geworden op Oost-Europa – veel gekleurde huizen, veel street art, lieve mensen (ook al kijken ze soms wat nors) en prachtige landschappen. Er staan ondertussen een hoop andere Oost-Europese landen op mijn lijstje!

Hier schreef ik meer over dit stadje.

Innsbruck

Ken je dat ene Instagramaccount – “Accidentally Wes Anderson”? Ik geloof dat ze het hele account wel zouden kunnen vullen met foto’s uit Innsbruck. Pastelkleurige huizen met op de achtergrond epische, besneeuwde bergen. Pittoresker kan het niet, toch? Dit keer ging ik dan ook heel bewust naar een stad. Ik had eerder op Pinterest (tjah) gezien hoe mooi Innsbruck was, dus toen ik toevallig een gunstig en goedkoop vliegticket vond ging ik er voor. Een week later vloog ik al! Deze reis was heel anders dan die naar Timisoara. Mijn hostel was helemaal niet gezellig, het was een soort oubollige jeugdherberg waar alleen nog een Italiaanse brugklas zat (horror!) maar de omgeving was echt prachtig. Prachtige wandelingen gemaakt in de natuur, in de sneeuw, mooie foto’s gemaakt… het was kort maar krachtig.

Een beetje heel erg kneuterig is dit stadje wel, maar te mooi om niet te bezoeken. Het vliegveld ligt ook, net als de stad, midden in de bergen trouwens. Ontzettend mooi om daar naar toe te vliegen!

Hier schreef ik meer over deze stad.


Leuven

Oei, Leuven was ik eigenlijk helemaal vergeten in dit overzicht, wat erg! Het was dan ook wel een flitsbezoek – samen met een vriendin bleef ik twee dagen in Leuven voor The Boho Guide. We bezochten talloze koffietentjes, boetiekjes en zogenaamde hotspots. Zoveel dat we het einde van die 36 uur echt helemaal kapot waren. Ik geloof dat we allebei bij thuiskomt meteen naar bed zijn gegaan haha. Maar wat een leuk stadje! Het deed me erg denken aan mijn eigen stad Den Bosch, een historische stad, een beetje kneuterig, maar ook heel bruisend (Leuven dan, Den Bosch niet haha) omdat het een studentenstad is. Heel leuk! Het hoogtepunt was toch wel de botanische tuin met de geweldige Wisteria waar mijn lila haar perfect bij paste.

Ik schreef hier meer over Leuven, waaronder een city guide! Eind December reis ik weer twee dagen naar België af voor The Boho Guide, dit keer Antwerpen.


West Highland Way (Schotland)

Elk jaar probeer ik één ‘droomreis’ te maken en verder vooral kleine, leuke tripjes te doen. Vorig jaar ging ik naar Japan, het jaar daarvoor maakte ik een mooie reis door Schotland. Dit jaar ging ik weer naar Schotland, zoals bijna elk jaar. Maar dit keer ging ik iets doen wat ik nog nooit gedaan had – wandelen van verblijfplek naar verblijfplek. Wandelen is misschien nog wel te liefkozend uitgedrukt – in het ruige landschap van Schotland mag je dit wel terecht hiken noemen.

De West Highland Way fascineerde me al een tijdje, ondanks dat ik helemaal niet zo’n fervent wandelaar ben. Toch besloot ik om zo’n 155 kilometer door de Schotse Hooglanden te gaan wandelen. Samen met een vriendin (die wel absoluut een fanatieke hiker is) ging ik op pad in mijn ANWB-outfit. Ik koop trouwens nooit meer ANWB-schoenen, wat een verschrikkelijke blaren heb ik gehad zeg! Het was zwaar en afzien, maar ook prachtig, prachtig mooi. Toen ik de foto’s uitzocht voor deze blog was ik weer eventjes stil van die prachtige natuur. Ruige maanlandschappen, bergen, reflecterende meren, oceanen vol met bluebells, struiken vol met gele bloemen, wilde berggeiten – Schotland heeft het allemaal! We sliepen regelmatig in zogenaamde hobbithuisjes en ik had bijna elke dag ook het gevoel in een scene van Lord Of The Rings te zijn beland – waanzinnig mooi dus.

Ik heb er hier uitgebreid over geschreven, dus mocht je nieuwsgierig zijn of gewoon heel veel mooie plaatjes willen zien – ga kijken! Ik geloof wel dat ik veel zeur, mensen die ik ken en het hebben gelezen dachten volgens mij dat ik half aan het doodgaan was. Tjah, wat kan ik er van zeggen? Ik vond het gewoon heel zwaar, maar ook heel fascinerend. Een ‘once in a lifetime’ dingetje zeg maar. Ik ben vooral heel blij en bevoorrecht dat mijn lichaam dit kon en ik gezond genoeg ben om zo’n reis te mogen maken! En misschien, heel misschien, doe ik zoiets ooit wel weer. Maar met betere schoenen wel.


Slovenië Roadtrip

Dit keer was het weer tijd voor een nieuw soort vakantie – een roadtrip met vrienden! Normaal ga ik vaak alleen op vakantie en aangezien ik geen rijbewijs heb, reis ik altijd met het vliegtuig (of trein). Maar dit keer gingen we op pad met de auto, wat ook heel erg leuk was. Zo heb je een hele hoop meer vrijheid om dingen te zien en het meeblèren met de foute playlist werkt ook aanstekelijk. Zo gingen we 8 dagen op pad maar hebben we een hele hoop gezien. We gingen naar het sprookjesachtige Neuschwansteinkasteel in Zuid-Duitsland, aten pizza in kustplaatsje in Italië en zagen zo’n beetje heel Slovenië met al haar watervallen, grotten, bergen en turquoise meren. Een volle maar fijne vakantie!

Ik schreef al eerder over Slovenië en ook over het Neuschwansteinkasteel.


Edinburgh

Voor de vierde keer vloog ik in September naar mijn lievelingsstad – Edinburgh. Waarom lievelingsstad? Het is een gevoel denk ik, misschien is het wel gewoon een roze bril. Maar Edinburgh was de eerste stad die ik alleen bezocht en waar ik meteen verliefd op werd. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik reizen leuk ben gaan vinden en dat ik dus zelfs deze reisblog ben begonnen! Deze blog heb ik al 8,5 jaar (wow!) maar uiteindelijk heb ik daar dus meer een reisblog van gemaakt.

Goed, genoeg over de historie van mijn blog. Edinburgh dus! Ik vond een goedkoop ticket (RyanAir vliegt EIN-DE-LIJK naar Edinburgh jongens, wat een geluk!) en besloot spontaan te gaan. Een beetje bezwaard voelde ik me wel, want dat geld kon ik eigenlijk beter investeren in mijn eigen bedrijf wat ik onlangs gestart was. Maar goed, het was nou eenmaal gebeurd. Eenmaal daar genoot ik zeker met volle teugen weer. Ik bezocht de standaard dingen zoals Holyrood Park, maar ging ook naar dingen die voor mij nieuw waren zoals de botanische tuin en het havenstadje North Berwick. Ik bezocht er zelfs nog een kasteelruïne op een klif! Heel tof om na al die bezoekjes nog steeds nieuwe dingen tegen te komen. Het was soms vies weer dus ik spendeerde ook heel veel tijd in koffietentjes. Ook wel eens fijn toch?

Hier schreef ik meer over Edinburgh.

Reisplannen voor 2018?

Een ontzettend bewogen jaar voor reizen was het in 2017 niet, wel heb ik een paar dingen gedaan die op mijn zogenaamde lijstje stonden (zo’n lijstje in je hoofd, weet je wel?). Maar heel gek was dat natuurlijk ook niet, want in de zomer startte ik mijn eigen bedrijf – Angélica Vis Fotografie. Hierdoor besloot ik mijn tijd en geld daar in te investeren en dit zal voorlopig nog wel het geval zijn. Absoluut geen grote reisplannen voor 2018 dus, helaas. Wel ga ik in Februari een paar daagjes naar Malaga, dus zo heel slecht is het nog niet gesteld.

Waar ben jij heen geweest in 2017? Al leuke plannen voor 2018? Vertel me alles!

Follow:

4 Comments

 1. December 21, 2017 / 08:48

  Mooie reizen heb je gemaakt en je fotocollages ervan zijn zo sfeervol. De foto’s van Innsbruck verrassen me, het ziet er heel gezellig uit en ik hou van roze, misschien helpt dat mee. Ik ben dit jaar in Málaga geweest en heb dat gecombineerd met Caminito del Rey (wandeling door een kloof). Daarnaast ging ik op vakantie naar Jordanië, Edinburgh, Portugal, Dublin en ik ga nog naar Luxemburg. Niets te klagen.

 2. December 22, 2017 / 13:09

  Moet eerlijk zeggen dat Timișoara mij wel echt wat lijkt hoor, ben zó fan van Oost Europa, alle steden hebben daar zo’n rauw randje dat ik echt geweldig vind :)

  • Angélica
   Author
   December 22, 2017 / 18:55

   Oh Timisoara is sowieso heel leuk hoor! Het is wel heel klein maar echt een studentenstad waardoor het best wel leeft. En natuurlijk heel veel leuke gekleurde huisjes! Ik denk dat het ook echt een stad ‘in opkomst’ is, er werd veel gebouwd. Er waren ook wel veel vervallen gebouwen maar volgens mij gaat het daar wel de goede kant op. Ben ook dol op Oost-Europa, heerlijk!

 3. December 24, 2017 / 18:28

  Ahh wauw, wat heb je prachtige plekken bezocht! Zo leuk, zo’n overzichtje! (voor ons om te lezen, maar waarschijnlijk ook voor jezelf ;) Je reis naar Schotland klinkt best wel als een droomreis ja! Want wat is de natuur daar prachtig! En die huizen in Innsbruck, wat een prachtige kleuren! En wat zijn je foto’s toch weer mooi-om-bij-weg-te-dromen… <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?