Yalla Yalla Foodbar – Den Bosch

Vorige week liep ik heel toevallig langs een eettentje wat ik nog niet eerder gezien had: Yalla Yalla Foodbar. Ze zouden naar eigen zeggen ‘the best hummus and falafel in town’ hebben en ik zal niet ontkennen dat dat mijn interesse wekte. Ik ben gek op vrijwel alles wat met kikkererwten te maken heeft, daarbij zag het er ook nog eens heel fris en hip uit! Sowieso is goede falafel sowieso wel iets wat ik echt mis in Den Bosch. Ik noteerde dit nieuwe plekje dan ook mentaal op mijn to-do lijstje.

Dit weekend kwam er een vriend langs en toen we eigenlijk naar Oerwoud wilden om te lunchen schoot dit plekje me te binnen. Het was er nog superrustig, wat voor mij prettig is om op mijn gemakje foto’s te maken haha. De inrichting viel bij mij meteen in de smaak: rustig, mooie tinten groen, plantjes, rotan.. ze hebben het allemaal! Hip maar ook eigen. We werden hartelijk welkom geheten door de kok die ons enthousiast over de kaart en de zaak vertelde. Zo werken ze bijvoorbeeld ook met vluchtelingen uit Syrië, Irak en Iran die op deze plek hun vak kunnen uitoefenen. Ook organiseren ze ‘de verbindende tafel’, waar je een diner koopt voor jou en een vluchteling. Dat betekent dus dat op die avond er daadwerkelijk een nieuwkomer (mooi woord!) voor je komt te zitten. Een prachtige manier om nieuwe mensen te leren kennen en ze ook te helpen. Supergoed initiatief vind ik dat! Van mij mogen er wel meer van dit soort concepten in Den Bosch komen.

Het eten is in het kort Oosters eten met een Hollandse twist, iets wat je ook wel terugziet in de dingen die ze organiseren. Culturen bij elkaar brengen dus! De kaart bestaat uit gezonde vega(n), vis en vleesgerechten en het is reuze betaalbaar: wat wil je nog meer? Stom genoeg heb ik met mijn suffe hoofd per ongeluk alle eetfoto’s verwijderd, met uitzondering van 1 niet al te beste foto. Zo dom! Maar we waren het beiden eens dat deze yallafelburger echt SUPER lekker was. De Mezze beviel ook goed, we hebben onze buikjes goed rond gegeten ;)

Dus: ga hierheen! Ze serveren ook diner en take away is ook mogelijk, dus wellicht ga ik dat in de toekomst nog proberen. Maar die yallafelwrap wil ik sowieso vaker eten!

En nu is het tijd een ieniemenie sfeerimpressie, omdat ik dus heel suf een hoop foto’s heb weggegooid. Wel heb ik als cadeautje een heel charmante toiletselfie voor jullie ;) Maar echt, die was ook mooi! Als ik later groot ben wil ik ook mooie donkergroene tegels in mijn huis.

English: A little hotspot in my wee town! Yalla Yalla Foodbar is an Eastern foodbar with a little twist. We had some great Mezze and falafel burger which was amazing. I really miss a good falafel place here in town so I’m glad I found this place. I stupidly deleted lots of the food pictures, so I had only 1 (!) left. Oops…. So here’s a little impression of the place :)

Yalla Yalla Foodbar
Postelstraat 4, Den Bosch

Website

Follow:

7 Comments

 1. sarie_gamgee
  January 23, 2017 / 22:14

  That looks like such a cool place, so full of light! There are many Middle Eastern kebab/falafel places and Syrian and Lebanese restaurants in my neighbourhood and even if some of them are nice, none looks so fancy as yours! That falafel wrap looks yummu! :D

  • Angélica
   Author
   January 26, 2017 / 20:05

   Ohhh if only I could just have that falafel wrap (haha I typed falapel oops) right now… it was so good!
   We have quite a bit of kebab places as well but somehow those places never really look classy anywhere, don’t they? But this one is so pretty!

 2. January 24, 2017 / 16:06

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt, mooi plekje! Ik moet vaker naar Den Bosch gaan, het ligt zo dichtbij voor mij :)

  • Angélica
   Author
   January 26, 2017 / 20:10

   Dankjewel! Ja dit is wel een aanrader hoor, lekker!

 3. January 25, 2017 / 10:29

  Wat een gaaf interieur! En je foto’s zijn ook heeel mooi!

  • Angélica
   Author
   January 26, 2017 / 20:04

   Dankjewel!
   Ja mooi he? Die kleuren zijn ook zo prachtig!

 4. January 25, 2017 / 13:01

  The food looks so yummy, and the place looks lovely!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *