Weekoverzicht – Quarantaine week 3

Yup, je leest het goed. Het is tijd voor een weekoverzicht! Waarom? Nou, eigenlijk bedacht ik me dat juist deze tijd heel saai is, want ik zit net als de meeste mensen alleen thuis. Maar juist omdat het zo’n rare tijd is, leek het me heel leuk om dit later terug te kunnen lezen. Wie weet wat voor inzichten het dan brengt en wie weet vermaak ik jullie er ook nog mee. Who knows ;)

Dus, kijk mee naar mijn 3e week thuis. Spannend!

Zondag

Ik ga even valsspelen en beginnen met de zondag, want toen deed ik namelijk iets wat ik al een tijdje wilde proberen: rolletjes ontwikkelen! Ik vond het echt heel spannend om te doen en al die informatie over ontwikkelen vrij overweldigend, maar nadat ik er een tijdje goed voor had gezeten viel het reuze mee. Mijn eerste rolletje ‘mislukte’ trouwens: daar bleek ik gewoon nooit iets op geschoten te hebben. Oeps!

Mijn 2e lukte wel! Het is wel een kleurenfilm en als je dat ontwikkelt in zwartwitontwikkelaar wordt het erg… artistiek. Maar het bleek een rolletje van Edinburgh te zijn en paste eigenlijk wel lekker bij die grauwe sfeer van de stad! Binnenkort meer hierover.

De avond sloot ik natuurlijk af met Boer Zoekt Vrouw en puzzels. Ah, de omaleef.

Maandag

Over deze dag moest ik even goed nadenken wat ik had gedaan, oeps. Ik deed de wekelijkse boodschappen (waar ik in mijn maandoverzicht al over schreef hoe heerlijk ik dat vind haha, een waar uitje) en ging brownies bakken om bij een vriendin te brengen.

Dinsdag

Nog iets wat ik al lang wilde doen maar nooit de rust voor voelde: video! Nee, ik heb geen Youtube-aspiraties maar ik wilde al heel lang me meer verdiepen in het filmen en editten. Ik besloot de bloesems vast te leggen en sprong spontaan uit bed om te beginnen met het filmen van mijzelf bij een hele mooie magnoliaboom die ik eerder had gefotografeerd. Het licht stond echt niet gunstig (verschrikkelijk om te bewerken) maar ik had geen geduld. Als ik iets wil, dan moet het meteen. En zo geschiedde.

Ik spendeerde zo’n beetje de hele dag aan het filmen en editten van deze video. Het was erg leerzaam en ook leuk om er een keer een hele dag voor uit te kunnen trekken.

Het klinkt misschien gek, maar de laatste weken hebben me eigenlijk wel goed gedaan. Ik voel nu eindelijk rust om aan klusjes te beginnen waarvoor ik eerst geen ruimte voelde, omdat de druk om dingen te doen te groot was. Daardoor klap ik altijd een beetje dicht, is het teveel. Voelt het alsof ik geen tijd heb. Nou heb ik eindeloos veel tijd en 0 verplichtingen en dan ineens beginnen de creative juices te vloeien ;)

Woensdag

Superveel leuke reacties kreeg ik op mijn video, echt heel leuk! :) Het motiveert me zeker om meer van dit soort videootjes te maken voor op Instagram Stories. Deze dag ging ik vooral wandelen, bananenbrood bakken en genoot ik vooral van de zon samen met een vriendin (op afstand!).

Donderdag

Tijdens het bezoekje aan het park de vorige dag viel me op hoe mooi alles in bloei stond. Wat me vooral opviel was dat er ineens een stuk grond vol met kleine bloesemboompjes stond, waarvan ik me niet kan herinneren dat deze er eerder stond. Het was natuurlijk een perfecte locatie voor een mooie shoot! Ik dacht nog, daar moet ik volgend jaar maar naar toe.

Maar… je raadt het al… in de ochtend werd ik wakker met een soort knagend gevoel. Wat als ik er nou een zelfportret ga maken? En wellicht nog wat ga filmen weer? En zo geschiedde :) Het resultaat zie je op mijn Instagram.

Verder ging ik weer hardlopen en sporten. Hardlopen valt me nog wat zwaar, ik krijg heel snel een steek. Dus daar wordt nog even aan gewerkt ;)

Oh en ik bakte net als half Nederland weer eens een bananenbrood.

Vrijdag

Ik had een keer fatsoenlijke kleren aangetrokken en mascara opgedaan, dus dat moest even vastgelegd worden natuurlijk. Ik ben uren bezig geweest om een video op te nemen voor Instagram (IGTV, een selfietutorial) maar vond het helemaal niks. Terwijl ik dit typ ben ik bezig met een mega-selfie-tutorial-blog-post, die komt deze week online. Ach, het was weer een leermoment denk ik dan maar.

Aan het einde van de middag had ik een wekelijkse vrijdagmiddagborrel met vriendinnen (via Facetime natuurlijk) en wandelde ik in de ochtend weer een rondje. Elke dag wil ik een half uur bewegen en dat lukt vooralsnog altijd.

Zaterdag

Wat een lekker weertje al (eigenlijk zijn deze foto’s van zondag en maakte ik deze dag geen foto’s, maar ik deed ongeveer hetzelfde). Ik liep hard, deed een sportlesje, poetste het huis en heb in totaal 6 uur gevideobelt met 2 vriendengroepen. Was daarna echt kapot, haha. Maar het was wel heel gezellig!

Ik ben dus helemaal into de woordzoekers (supermakkelijk, houd daarvan) en las deze week in een ruk het eerste boek van de Zeven Zussen-serie uit. Die boekenreeks is precies wat ik nodig had, even in een andere wereld, lekker makkelijk en vermakelijk maar toch ook wel weer een beetje mysterieus. Ik ben fan!

Zondag

Deze dag voelde echt als vakantie! 20 graden, zonnetje op het balkon, lekker wandelen met mijn camera en vooral heel veel lezen in de zon. De geur van zonnebrandcreme hielp wel mee met dat vakantiegevoel. Heeeerlijk! Ik denk dat ik vrij gebruind uit deze quarantaine ga komen, haha. Maar eerlijk, hoe geweldig is het weer de laatste weken? En al helemaal de laatste dagen natuurlijk. Het voelt echt als een cadeautje. Ik denk dat ik een heel stuk minder vrolijk zou zijn geweest als het alleen maar had geregend de afgelopen weken.

In de avond heb ik weer met 2 vriendinnen gevideobeld, ik heb ook in het gewone leven zelden zo’n druk sociaal weekend, haha!

Nou dat was mijn oh zo spannende week. Even kijken naar mijn agenda voor de planning van deze week… oh, die is leeg! ;) Eigenlijk vind ik dat echt heel erg fijn, merk ik nu. Natuurlijk wordt het een ander verhaal als het nog heel lang gaat duren, maar voor nu geniet ik volle teugen van mijn rust.

Follow:
Share:

11 Comments

 1. April 6, 2020 / 16:57

  Wat een heerlijk weekoverzicht! Ik had je video totaal gemist, wat is ie mooi! Ik hoop echt dat je er hier meer van gaat maken!

  • Angélica
   Author
   April 6, 2020 / 21:23

   Ah dankjewel, wat lief! Ik ga eens kijken of ik binnenkort nog een keer de inspiratie kan vinden :)

 2. Jantine
  April 6, 2020 / 17:28

  Wow, die foto’s van Edinburgh, heel erg mooi! Beetje mysterieus inderdaad, vind het echt tof!

  Voor het hardlopen: als ik niet van tevoren eet (ga altijd ‘s ochtends, direct na het wakker worden) heb ik geen last van steek. Als ik langer wil gaan eet ik een banaantje, wacht ik een uur en ga ik dan. Misschien helpt het jou ook!

  • Angélica
   Author
   April 6, 2020 / 21:23

   Thanks!
   & Ook bedankt voor de tip. Ik eet iets lichts en wacht dan wel eventjes, maar geen uur. Misschien moet ik maar helemaal niks eten dan, of meteen met wakker worden idd een banaantje en dan nog even een uurtje wachten. Ik ga het van de week eens proberen! :)

 3. April 7, 2020 / 01:51

  Je video is zo mooi <3! En ik ben ook nogal fan van je outfit, die zwarte broek met dat groene shirt. Echt tof!

  • Angélica
   Author
   April 10, 2020 / 12:04

   Lief, dankjewel! En dat is mijn standaard fotografie-outfit normaal gesproken haha, die broek zit zo lekker! (Heb ‘m ook in een kortere variant van hetzelfde merk en nog een korte en lange van andere merken, allemaal zwart haha! Maar het is netjes en comfortabel tegelijkertijd, aanrader ;))

 4. April 12, 2020 / 21:34

  Zulke mooie foto’s! En wat een mooi weekoverzichtje. Goed dat je zo geniet van de warme dagen. Want als er een ding is dat de wereld nu kan gebruiken, is het wel geluk en gelukkige mensen. Ik hoop dat komende week net zo mooi mag worden. Ik vind het ook cool om te zien dat je foto’s hebt ontwikkeld. Eigenlijk was het vroeger zoveel magischer om een foto te maken. Nu is het met een druk op de knop gebeurd. Het had nog wel iets zo, als de foto’s nog ontwikkeld moesten worden.

  • Angélica
   Author
   April 12, 2020 / 23:40

   Ha wat een lieve comment, dankjewel!
   En ja toen was het nog een heel proces wat met expertise gedaan moest worden, nou is dat wel heel anders. Al zou ik het digitale niet willen missen hoor, daar is ook weer zoveel meer mee te bereiken! Maar het analoge is wel heel charmant, dat zeker :)

 5. April 12, 2020 / 22:05

  Vond de video ook heel leuk om voorbij te zien komen ^^

  En die vintage stijl foto’s van Edinburgh zijn gaaf! Vooral die derde <3

  • Angélica
   Author
   April 13, 2020 / 09:41

   Ah leuk om te horen! :D

   En ja cool sfeertje wel zo he? :)

 6. April 15, 2020 / 11:56

  Wat een heerlijk weekoverzicht, deze had ik even gemist!
  Ik ben jaloers op alle mooie kleuren, ik moet toch eens vaker naar buiten (deze holbewoner zit de hele dag binnen te typen en heeft ‘s avonds geen zin meer om naar buiten te gaan omdat het overal zo druk is en ik dan naarbuitengaschaamte heb!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?