Weekoverzicht – Juli week 1

Joepie, mijn eerste after-lockdown-weekoverzicht is hier! Nou ja, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen en je vertellen dat het geen heel vrolijke week was. Of ja, er waren zeker wel leuke momenten en heel veel foto’s, maar een vermoeid en somber gevoel overheerste wel. Hoe dat kwam? Nou ja, mijn werk eigenlijk. Goed, later meer hierover ;)

Zondag

Ik begin even met zondag, want op zaterdag schreef ik mijn maandoverzicht al. Op zondag werkte ik vanaf 12 uur. Eigenlijk zou ik eerder beginnen, maar moest op de valreep later beginnen. Daardoor kon ik nog snel een rondje hardlopen en moest ik me een 2e keer douchen haha. Met nat haar maakte ik een crown braid, iets wat ik al heel lang niet meer gedragen heb. Als dat losgaat aan het einde van de dag, dan lijk je dus op een poedel.Maandag

Op maandag werk ik de ochtenddienst. Wat dat inhoudt? Dat ik al om half 7 het terras naar buiten sta te sjouwen en de zaak opstart. De leveringen kwamen al supervroeg vandaag en ik bleef een beetje achterlopen. Het lijkt misschien heel chill om barista te zijn, maar ik had pas na 2 uur werken tijd voor mijn eerste bakje koffie. #heelzwaarleven

Het was behoorlijk druk trouwens, dus ik was aan het einde van de dienst (rond 1 uur) totaal gesloopt. Toevallig kwam Veerle ook nog even koffie drinken. Daarna had ik snel een afspraak waar ik naar toe moest.

Daarna doe ik een dutje van 2 uur. Blijkbaar ben ik nog steeds uitgeput na zo’n dag, oepsie.Dinsdag

Het duurde heel lang voordat ik een beetje wakker werd vandaag…
Ik ging met een vriendin koffie drinken en dat deden we bij Plant, een nieuwe (vegan) plek hier in de stad. Hier had ik trouwens ook gesolliciteerd als content creator & barista, maar besloot dat ik toch liever tijd wilde stoppen in mijn eigen bedrijf. Toen kwam Corona en toen kwam deze walgelijk fotogenieke plek er en toen dacht ik… shit. Alhoewel ik ook wel wist dat er mensen waren met meer kans, dus ik denk niet dat ik het was geworden ;)

Maar goed, het werd tijd voor een koffietje en een kleine fotoshoot met mijn telefoon. (Nog steeds zo blij met die iPhone X, wat een plaatjes!) Volgens mij is het ook wel onmogelijk om lelijke foto’s te maken op die plek!

Daarna een kort werkoverleg (ik moest even wachten dus ging alvast aan de slag met mijn bullet journal) en ik ging naar de kringloop waar ik een vintaasje blousje scoorde. Hij heeft een hele leuke print, maar dat zie je niet zo goed op de foto. En ja, er ligt een sok op mijn wasmand. Excuses.Woensdag

Dit was een pittig dagje… op dit soort momenten weet ik nooit hoe persoonlijk ik hier moet zijn. Veel van jullie ken ik al jaren natuurlijk, maar het blijft openbaar. (Heb ik ooit verteld dat er een kunstacademie-figuur mijn Livejournal heeft gepubliceerd als ware een afstudeerproject? En er een 8 voor kreeg? Word er nog boos van als ik daaraan denk… ik kwam er achter omdat ik mijzelf Googelde.. niet te geloven toch? Ze had zelfs dingen ontgoochelt als mijn cupmaat en waar ik zou wonen… ik fantaseer nog wel eens over een rechtszaak tegen haar. Niet eens door de dingen die online staan, maar puur omdat ze misbruik van me heeft gemaakt en daardoor is afgestudeerd. In haar boek stond ook gewoon letterlijk mijn posts en foto’s geplakt, dus moeite had ze ook niet gedaan en daar rust toch gewoon copyright op? Puh.)

Zo, nu ik dat typ word ik weer helemaal boos, terwijl dit echt al 10 jaar geleden is ofzo.

Hoe dan ook, deze dag voelde somber. Ik baalde van mijn werk, ging uiteindelijk wandelen en kwam weer een beetje tot rust, totdat…. ik gebeld werd of ik in kon vallen. Ik kan heel slecht nee zeggen en dus stond ik daar. Was/ben er he-le-maal klaar mee. Ik wil niet meer in de horeca werken, gewoon niet meer. Het voelt stom om hier zo over te vertellen, maar ik heb ook wel bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik mijn twijfels heb…

Gelukkig stond ik met een oud-collegaatje en was het gezellig, dat verzachtte de pijn nog een beetje ;)Donderdag

Okee deze dag begon leuker gelukkig! Ik werd wakker met een publicatie van mijn foto’s voor Westwing, een binnenkijker bij mijn old-school-internet-vriendin Maartje :)

Je vind de binnenkijker op mijn portfolio blog :) (en natuurlijk op hun website maar mijn SEO wil ook wat ;))

Verder ging ik EIN-DE-LIJK weer naar de sportschool. Mijn eerste les bodypump in 3,5 maand tijd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste weken al niet meer zoveel gesport had, met werk en shoots. Dat je nu moet reserveren werkt wel motiverend, zonder morren stond ik om half 10 in de sportschool. Ik verrekte ook meteen mijn linkerhamstring en kon goed merken dat ik sommige spieren lang niet meer had gebruikt. Maar het was heerlijk!

Verder kocht ik nieuwe oorbelletjes want ik had ook al maanden een paar gaatjes ‘leeg’ en ging koffie drinken met een vriendin. Daarna heb ik thuis toch nog wat gewerkt. Ik zat uiteindelijk zo lekker in de flow dat ik pas om half 9 ging avondeten.

Ik leverde ook een preview voor een familieshoot af en kreeg echt meteen hele leuke reacties. Zo fijn! :)Vrijdag

Ik had rijles en het ging heel slecht (en ik moet deze maand op voor mijn rijbewijs shiiiiiit) en ik was helemaal kapot daarna. Was ook al kapot toen ik in de auto stapte, zo intens moe. Heb in de middag puzzels gedaan in bed en uiteindelijk, toen ik weer wat energie had, heb ik mijzelf naar buiten gesleept voor een fotosessie in de polder.

Als ik me zo rot voel, dan is het voor mij echt therapeutisch om te fotograferen. Die uiterste concentratie, dat zorgt er voor dat je echt werkelijk alles om je heen vergeet. Precies wat ik nodig had. Ik lees wel eens wat zelfhulpboeken en deze quote van Eckhart Tolle vergeet ik nooit:

“All true artists, whether they know it or not, create from a place of no-mind, from inner stillness.” Dat ene momentje dus dat alles stil is, fijn.

Het helpt, ik voel me beter. Daarna ga ik spontaan nog even met een oud-collega wat drinken op een leuk terras nu bij de kerk. Zo leuk al die tijdelijke terrassen! Uiteindelijk wordt het half 2, oeps…Zaterdag

In de ochtend had ik bij de sportschool een tijdslot om half 10 gereserveerd en ik moet eerlijk zeggen dat dat wel een beetje pittig was na die gezellige borrel van de avond ervoor. Maar slapen kon ik toch ook niet meer, dus ging maar wel. Met flinke spierpijn nog trouwens!

Daarna door naar Utrecht om vrienden te zien die ik al maanden niet meer gezien had, fijn! & In de avond nog in mijn eigen stadje Rumikubben met vriendinnen. Ik ging wel eerder op de avond naar huis want ik was bekaf. Met een hoofdletter B.

Oh en ik droeg een mondkapje die ik van lieve Siroon kreeg :DZondag

Vandaag geen foto’s want ik was de hele dag aan het werk. Ik kwam al met moeite mijn bed uit, zo moe was ik. En toen ging het ook echt totaal niet lekker op het werk. Het was erg druk en overweldigend en ik had al gauw knallende koppijn van de stress.

Het is een lang verhaal waar ik niet te diep op in wil gaan hier, maar ik heb eerder in een soortgelijke situatie gezeten. Ik noemde het toen een bore-out, ik denk dat dit vergelijkbaar is, al is het nu vooral ook heel overweldigend en juist teveel allemaal dus eerder richting een burn-out. Dit klinkt zo lekker typisch, maar ik ben gewoon erg gevoelig voor prikkels (heb dan ook een uitgebreide persoonlijkheidstest laten doen om te kijken of ik ADD zou hebben, omdat ik het gevoel heb dat het me belemmert. Heb ik niet trouwens, mijn hoofd is gewoon raar ;)). Mijn huidige werk? Eén grote prikkelbom! Ja, daar ga je al ;) En dan vind ik de horeca ook eigenlijk niet leuk, ben de hele dag maar aan het rennen en poetsen en opruimen. Ik moet mijn creativiteit kwijt, anders word ik gek.

Ik had hier nog een heel verhaal getypt, maar dat vond ik toch te persoonlijk. Gezien mijn vroegere dagboekervaringen kun je dat misschien wel begrijpen ;) En een tijdje geleden gaf mijn oude baas aan dat hij een maandoverzicht had gelezen (terwijl ik deze blog in principe nergens link, dus dan moet je echt googlen) en dat vond ik toch wel een beetje akelig haha.

Ik overweeg nog wel eens om een blog te maken met een wachtwoord ofzo, zouden jullie het dan lezen?

Maar goed, een lang verhaal kort: ik word behoorlijk ongelukkig van mijn werk en weet even niet zo goed wat te doen.

Dingen die ik keek

 • Tokidoki – een serie waar Paulien Cornelisse naar mijn geliefde Japan afreist. Vind het heel tof trouwens dat ze vloeiend Japans kan. En dat ze er zo vaak komt, jaloers.
 • Serie Dark seizoen 2, snap er de ballen van.
 • Peter & en de bananen – mooie, integere korte docuserie.
 • De film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, die zo ontzettend slecht was dat het weer vermakelijk werd (en ik gok dat dat precies het doel was van de makers). Alleen kijken als je normaal ook Eurovisiesongfestival kijkt.


Dingen die ik deed

 • Slapen want dat was het enige waar ik energie voor had
 • Huisjes kijken, mijn schattige huisjes van vorige week heb ik helaas niet gekregen.


Volgende week…

 • Hoop ik meer energie te hebben, maar ik vrees het ergste
 • Ga ik weer bodypumpen
 • En hopelijk een beetje bijslapen

Ik ben dus zo die hard met dit weekoverzicht dat ik na een werkdag van 10 uur nog even op zondagavond dit in elkaar flans (okee, ik had de helft al geschreven en bewerkt). Nou duik ik snel mijn bed in met nog een serietje want morgen als deze blog online komt ben ik alweer aan het werk. Om half 7 begin ik weer *slik*

Fijne week :)

Follow:

7 Comments

 1. July 6, 2020 / 10:27

  Aahw wat een week! *verzendt per direct digitaal wat energie* Het klinkt idd alsof je super moe bent en vooral even op pauze moet drukken… Over de gevoeligheid voor prikkels, als je geen ADD hebt, zou je dan een HSP’er zijn? Dat is toch net even anders maar net zo vermoeiend. Maar misschien heb je dat ook allemaal al eens bedacht en denk je nu ‘laat me met rust’ ;) dan excuus!

  Ik hoop dat je wat minder kan werken deze week en het af kan wisselen met creativiteit. En stom he, het willen delen van dit soort dingen maar niet durven want online. Super herkenbaar, want mijn baas heeft ook een x gezegd dat ie mn blog las en nu durf ik dingen gewoon niet meer te delen haha. Als je een ww gaat instellen dan lees ik je blogs alsnog hoor. Het mondkapje staat je overigens super goed! <3

  • Angélica
   Author
   July 6, 2020 / 16:48

   Hihi dankjewel! Het heeft geholpen hoor, had vandaag alweer een stuk meer energie :)

   & HSP ken ik wel idd en daar herken ik me ook zeker in, maar ik vind zulke termen sowieso altijd een beetje lastig… en heb het idee dat veel mensen zich zoiets maar toe-eigenen zonder echt onderzoek. Er zijn ieder geval wel redenen voor dat ik zo chaotisch in mijn hoofd ben, maar ik denk dat ik idd ook wel HSP ben.

   Deze week moet ik helaas nog meer werken haha, dus dat gaat ‘m niet worden. Maar ik denk dat ik de rest van de week bewust rustig plan zonder weinig sociale afspraken… heb ook eigenlijk nog zoveel te doen, pffft… haha. Komt goed!

   & Dankjewel :)

 2. July 6, 2020 / 11:00

  Ah, dat is echt geen fijne week, nee. Ik kan me je gevoel helemaal voorstellen. Die van mij was ook niet zo’n beste, ik heb het gevoel dat we vaak gelijk op gaan, haha. En ik wist helemaal niet dat iemand je LJ gebruikt heeft om af te studeren :o Wat erg zeg! Ik snap dan wel dat je voorzichtiger bent geworden in wat je deelt, ik zou het vreselijk gevonden hebben als iemand de mijne had geknipt en geplakt en alles over me had lopen achterhalen. Wat een naar idee.

  Hoop dat aankomende week een veel betere voor je gaat zijn! <3

  • Angélica
   Author
   July 6, 2020 / 16:20

   Oh nee, wat rot ook! Ik zal jouw weekoverzicht straks eens lezen :)
   Ja gek he! Ik ben vooral boos dat ze dus bijna niks aan haar onderzoek heeft hoeven doen, maar ze had echt een heel boekwerk gemaakt met gewoon letterlijk mijn Livejournalposts er in geplakt en volgens mij wat bevindingen. En mijn foto’s natuurlijk. Dat maakt me nog het meest woest en is onder andere wel een reden dat ik de kunstacademie en dus ook mijn eigen diploma niet zo serieus kan nemen…

   & Yes ik hoop het ook, maar komt vast goed! :) Thanks :)

   • July 7, 2020 / 17:08

    Echt echt echt erg! Ik sta er versteld van dat dat kennelijk voldoende is om af te studeren, ja. Ik snap dat je je eigen diploma dan ook een beetje in twijfel trekt. Echt onvoorstelbaar vind ik het :o Als ik denk aan wat ik ook allemaal schreef op mijn LJ, echt hele persoonlijke dingen wel, dan zou ik er niet aan moeten denken dat dat openbaar wordt. Meh. Hoe dan ook, gelukkig is dat voorbij en doet nu niemand zoiets geks (hopen we dan ;-)).

 3. July 6, 2020 / 16:41

  Hé? Wat een raar verhaal van dat afstudeerproject? Ik begrijp niet hoe iemand er bij komt om dat te doen eigenlijk… Wat was de motivatie? Ik kan alleszins goed geloven dat je daar nog boos om wordt. Ik stuur je ook wat digitaal licht en warmte om de komende week mee door te komen! Ik zou ook nog komen lezen als je een wachtwoord instelt! Ik heb er zelf ook al over zitten nadenken maar ik raak er niet zo goed uit.

  • Angélica
   Author
   July 6, 2020 / 16:51

   Lief, dankjewel <3

   & Ja haar hele idee er achter was dus dat je niet zomaar alles online moest zetten, omdat iedereen het kon lezen... maar toentertijd was ik nog heel jong en je had een betaald account nodig om alles op een slotje te zetten. Na een tijdje ging ik dus wel alles achter een slotje plaatsen maar stonden al die oude berichten dus nog openbaar. Het grappige was ook nog dat ze daar dus heel belerend over begon, maar er zelf ook van schrok dat ik achter haar project was gekomen terwijl ze het ZELF op haar website had geplaatst :') Met mijn naam er ook nog bij... Ik vond het echt te asociaal voor woorden eigenlijk. Verschrikkelijk egoïstisch ook.. Echt heel naar, ben toen veel te lief geweest door alleen maar te vragen of ze het er af wilde halen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?