Weekoverzicht Juli 4

Mmm, ik moet toch eens gaan bedenken wat voor titels ik de weekoverzichten ga geven. Dit wordt een beetje eentonig zo.

Hoe dan ook! Dit was een niet heel bijzondere week, met weinig boeiende foto’s maar wel een paar leuke hoogtepunten. En een heel epistel over mijn omaleven, excuses alvast. Kijk mee kijk mee.

Maandag

Mijn laatste vrije dag uit een reeks van 4. Zo, dat was lekker! En hard nodig. Vandaag pas ik eventjes op een dochter van vrienden van me, ga ik daarna sporten en doe ik allerlei klusjes als de omzetbelasting (ughhh) en instagram-posts inplannen enzo.

Gewoon, niets bijzonders, lekker rommeldagje :)Dinsdag

Ik werk een ochtenddienst (dat klinkt altijd zo kort, maar van half 7 tot 2 is toch niet heel kort haha) en daarna ga ik naar een intakegesprek bij een haptonoom. Iets nieuws wat ik wilde proberen qua zelfontwikkeling. Wat het precies is? Ben ik ook nog niet helemaal uit, maar het is een soort therapie d.m.v. aanrakingen. Geen idee wat ik precies kan gaan verwachten, maar het gesprek was in ieder geval fijn.

Daarna moet ik verplicht van de therapeute rust nemen, iets wat ik nog wel eens moeilijk kan vinden ;) Deze dag ook hoor, ik ga uiteindelijk uit wanhoop een rondje wandelen nog ‘s avonds. Dat brengt gelukkig genoeg rust dat ik om 10 uur in een diepe slaap val. Heerlijk!Woensdag

Weer vrij en vandaag werk ik aan een aantal klusjes. Eén daarvan is een pittige klus met vrij veel Photoshopwerk, iets waar ik niet supergoed in ben (of superleuk vind haha). Maar het lukt allemaal en ik ben best trots op mijzelf ;)

Ook ben ik een beetje panisch, wat als ik bijv. verkouden word net voor een bruiloft en krijg dat onrustige, paniekerige gevoel niet helemaal weg. Sinds de pandemie voel ik me ook echt hyperbewust van elk kwaaltje in mijn lichaam, hebben jullie dat ook?

Ik wandel maar liefst 3x die dag, haha. Ook om geen vierkante ogen te krijgen trouwens.Donderdag

Deze dag handel ik wat klusjes af, ga ik sporten, naar therapie (dit voelt altijd nog steeds wat gek om zo online te gooien, maar goed, laten we het taboe doorbreken denk ik dan ;)) en zit ik lekker in de zon met mijn Flow Zomerboek! Ik kreeg ineens zin om door een magazine te bladeren, alleen zou ik ‘m voor 7,75 zeker niet nog een keer kopen. Daar had ik achteraf gezien toch liever een roman voor gekocht, maar hey… het is niet anders.

Verder kijk ik wat YouTube video’s ter inspiratie. Tijdens de lockdown filmde ik al een beetje en het lonkt om er meer mee te gaan doen. Wellicht is de komende periode een mooie om er wat meer mee te gaan doen. Ik denk bijv. aan het maken van wekelijkse, simpele YouTube-filmpjes om zo voor mijzelf te oefenen. Nee, geen vlogs. Maar wat dan wel?

In de avond ging ik naar een vriendin die jarig is en op een superschattige camping zat. We gingen met wat vrienden en maakten nog een wandeling naar het strandje en een ooievaarsnest. Mijn vriendin is ook fotograaf en had haar camera mee, dus kon het niet laten om een paar foto’s van haar te maken (die ik niet allemaal hier plaats want weet niet of ze dat fijn vind haha).

Als ik ergens loop en het licht is zo mooi en er zijn zoveel mooie, fotogenieke plekjes, dan kriebelt het echt te erg om foto’s te maken. Heeeerlijk! Ze maakte er ook een paar van mij en ik kon alles meteen via de wifi op mijn telefoon zetten en met de Lightroom app bewerken. Heerlijk!Vrijdag

Deze dag werkte ik een lange dag (waar ik glas weg moest brengen, vond het net een gezichtje zo wat slingers uitspuugt haha), zette daar 22.000 stappen, ik was echt totaal gesloopt ook aan het einde. Daarna ging ik wat met vriendinnen drinken en ik dacht echt met een uur weer thuis te zijn, was kapot. Maar nee, om half 3 stonden we nog een Turkse pizza te halen (met deze grappige tekening) en om 3 uur lag ik pas in bed.

Ik kon totaal niet slapen trouwens, dat heb ik wel eens vaker. De combinatie van alcohol en teveel prikkels zorgde er voor dat ik klaarwakker was. Heb uiteindelijk maar een uurtje geslapen!Zaterdag

En dat was niet zo mooi want ik moest zaterdag weer de hele dag werken. Ik begon met het halen van de befaamde Bossche Bollen. Verder ging de werkdag eigenlijk best prima, helemaal gezien de omstandigheden.

Wel haalde ik onderweg naar huis een heerlijke verse pizza bij de Jumbo en kwam ik thuis toen er een mysterieus pakketje in mijn bus lag. Ik was ZO nieuwsgierig, was het een cadeau, wat kon het zijn? Bleek het een pas te zijn voor mijn zakelijke rekening die ik sinds kort heb afgesloten. Jaaa nou is het voor het echt jongens!

Om half 9 sliep ik al trouwens. He-le-maal kapot.Zondag

Geen foto’s, want de foto’s die ik maak zijn wel zo saai en suf dat ik niet echt vind dat ze waarde toevoegen. Als fotograaf zijnde heb ik natuurlijk wel zo mijn normen en waarden ;) Het moet wel een beetje esthetisch blijven allemaal he!

Hoe dan ook, vandaag merk ik dat ik moe ben. Ondanks dat het geen volle week was, was ‘ie toch zwaar voor me. Tegenwoordig merk ik ook steeds meer dat ik soms wel 2 dagen moet bijkomen van een zware dag. Dat ik na een werkdag de dag er na bijna altijd wel moe ben. (Bij de haptonoom viel ook al het woord ‘hoog sensitief’ en nou ja, ik ben een beetje tegen willekeurige labeltjes maar laat ik mijzelf daar vanaf nu even onder scharen. Het lijkt ook wel alleen maar erger te worden, hoe ouder ik word.) Ik raak steeds en steeds meer geïnteresseerd in het leven op het platteland ofzo, droom echt nu al van mijn vrijheid en de wandelingen die ik kan maken. Ik weet echt niet of dat nou komt omdat ik oud word, of omdat ik gewoon op ben qua werk… of een combinatie van beide?

Ik sleep mijzelf naar de sportschool voor een (digitaal) lesje bootcamp, wat altijd superintens is. Maar er zijn weinig zo dingen zo heerlijk als na het sporten lekker gedoucht en al rozig zijn op de bank, echt. Daarna heb ik nog bijna een uur een telefoongesprek met een bruidspaar voor September. Ik hoop echt dat het allemaal door kan gaan, maar de laatste week word ik toch een beetje huiverig.

Verder neem ik me voor om op te gaan ruimen en aan video’s te gaan werken. Ik filmde vorige week namelijk ook wat video, misschien dat ik daar iets van ga maken. Of mijn filmpjes combineren en een soort introductiefilmpje maken voor op instagram/mijn website.

Maar de energie is er niet, helaas. Wel maak ik een aftelkalender voor mijn werk, nog 5 weken jongens!Wat ik keek/las

 • Het boek Wilder Girls, een soort vrouwelijke variant van Lord Of The Flies. Ik vond het wel intrigerend, maar niet net niet boeiend gedaan. Miste eigenlijk nog wat meer diepgang.
 • Het YouTube-kanaal van Athena Mellor. Ik ben tegenwoordig helemaal verslaafd aan kanalen waar vrouwen de natuur intrekken, wil ik ook! Ik denk dat ik toch een beetje vakantie mis. Ik wil de bergen in! Athena woont in Engeland en die ruige natuur vind ik zo prachtig, zo waan ik me toch nog een beetje daar.
 • Eva Zu Beck vind ik ook heerlijk om te volgen. Even wegdromen naar een ‘andere’ wereld.


Komende week heeft ook niet heel veel spannende dingen op de planning staan. Wel weer een shoot, gelukkig! Ik overweeg trouwens ook nog om een maandoverzicht te maken met de highlights, want hoewel dat voor jullie dubbelop is, vind ik die zelf altijd wel prettig om terug te lezen.

Maar wellicht overheerst dat gevoel nu omdat ik het idee heb het meest saaie weekoverzicht ooit te hebben geschreven, haha. Oma is logging out! (Om een dutje te gaan doen…)

Follow:

2 Comments

 1. July 28, 2020 / 18:32

  Haha ik herken je natuur/rust drang! Ik ben nu een week aan zee en elke keer als ik zo’n niet te gigantisch huis in de duinen zie denk ik: ik wil ook in die rust wonen en ‘s avonds op m’n terrasje zitten en in de duinen staren of nog een wandelingetje maken zonder het geraas van auto’s op de achtergrond. Of het bos, ook goed! Het beste zou natuurlijk een combinatie van beide zijn :p Gewoon een simpel leven leiden eigenlijk.
  Je oranje-achtige bloesje vind ik trouwens super mooi! Staat je leuk ook met je haar.

  • Angélica
   Author
   July 29, 2020 / 09:02

   Jaaa een huisje in de duinen, wat heerlijk! Lekker bij de zee, genieten he… Ik ga nu mijn ochtend maar beginnen met een wandeling in de polder, wellicht geeft dat ook wat rust ;) Lijkt me heerlijk om dichtbij de natuur te wonen, zonder overlast van de binnenstad. One day, one day..

   & Dankjewel! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?