Weekoverzicht Juli 3 – geen rijbewijs, wel vermoeid ;)

Deze week stond in het teken van een heel spannend ding, namelijk afrijden! Zoals je wellicht in de titel al hebt gelezen ;) heb ik het helaas niet gehaald. Ik zal niet liegen, die dag heb ik wel flink gebaald.

Verder was het een relaxed weekje waar ik of werkte of bij moest komen van het werken, hahaha. Omaleef.

Maandag

Een dag vrij! Na een werkweek van 5 dagen was dat zeer welkom. Ik begon de dag met een vroege wandeling. Er zijn zoveel mooie wildbloemen overal!

In de middag ga ik met een vriendin op een terrasje zitten. Het is superlekker weer! Ik koop trouwens ook een nieuw blousje en in het kader van ‘wil ook wel wat leuke foto’s voor op mijn blog’ vraag ik haar een foto van me te maken… wat nogal awkward voelt haha! Maar goed, zo gaat het leven ;)

Fijn om bij te kletsen.Dinsdag

Ik werk een ochtenddienst en vond de plantjes wel leuk staan zo bij die cappuccino, kreeg ineens een ingeving haha. Maar het is niet mijn beste werk, maar ach ;)

En ik haal een pakketje op met een boek: The Artist’s Way. Volgens bol.com: “Julia Cameron beschrijft in haar werkboek The Artist’s Way een praktische methode om in twaalf weken de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan, op te heffen.” Dit gaat dus een project worden als ik eenmaal ‘vrij’ ben. Ik schreef trouwens ook nog een post over de dingen die ik ga doen als ik helemaal voor mijzelf werk.

Ik spendeer een avond naar examenfilmpjes kijken. Achteraf gezien misschien niet helemaal een goed idee, want je rijd toch ook op je eigen manier en zo neem je dat tijdens het examen toch mee in je achterhoofd. Niet handig.

En ik doe een peeling van The Ordinary en het lijkt net bloed haha, hilarisch!Woensdag

Geen foto’s helaas. Vandaag had ik rijles van 8 tot 10 en daarna werkte ik van 10 tot 7. Wat een dag…Donderdag

In de ochtend ga ik op voor mijn rijexamen en helaas zak ik. Ik was toch wel erg verdrietig, vooral omdat ik er zo van baalde dat sommige dingen dan ineens niet meer lukken. Fileparkeren kan ik dan ineens niet meer bijvoorbeeld. Ik gun mijzelf dan niet genoeg rust om dingen rustig aan te pakken. Komt denk ik ook wel door de zenuwen. Helaas gezakt, maar na een nachtje slapen heb ik wel het gevoel dat het goed moet komen. Ik had een superlieve examinator trouwens dus daar had het echt niet aan gelegen, het lag toch echt aan mijn eigen skills. Het is toch wel een beetje een aanslag op je zelfvertrouwen zo he?

Het hielp ook niet dat ik daarna meteen moest werken en terecht kwam in een drukke chaos weer eens. Ik was ontzettend chagrijnig en voelde me verschrikkelijk, ik zal niet liegen. Ik had de afgelopen 7 dagen, 6 dagen gewerkt, dus het was ook echt teveel allemaal.

Goed, daarna ging ik even een borrel doen met mijn bff en toen was alles weer een beetje beter ;)Vrijdag

EINDELIJK VRIJ. Ik word echt een beetje down wakker. Heb je dat ook wel eens, dat alle negativiteit de volgende dag er nog steeds is? Meteen als je wakker wordt? Pfft, zo’n dag was het vandaag.

Maar ik ga nog wel een yogalesje doen en koop mooie mokjes bij de AH. Met Ginkgo blaadjes! Een oplettende kijker heeft wel gezien dat bij mijn logobespreking deze vorige week ook al te zien was (en dat je die tekening van toen, ook in de foto van vandaag ziet). Deze mok voelde dus helemaal ‘on brand’ ;)

Verder doe ik deze dag heel bewust NIKS. Ik rommel wat in huis en rust vooral uit. Is soms ook nodig he. De energie die ik de afgelopen week had omdat ik ontslag had genomen, is ineens helemaal op. Vandaag is oplaaddag.

Ter illustratie: ik ging om half 7 in bed liggen en Dark kijken en toen viel ik in slaap en was te moe om tussendoor uit bed te komen… Dus heb 13 uur in bed gelegen, oef. Had het blijkbaar nodig ;)Zaterdag

Ik ga als de wiedeweerga aan de slag met een opdracht die bijna af is (en maak het dus af). Daarna ga ik naar de sportschool voor een lesje spinning en in de middag drink ik koffie met een vriendin. Daarna ga ik nog naar het park om een tijdje te puzzelen en lezen. Relaxed! Heerlijk!

In de avond kijk ik de laatste afleveringen van Dark, ik snap er nog steeds niks van en vind de serie eigenlijk te ingewikkeld geworden, maaaar… het blijft toch wel tof. Vond het een goed einde!

Verder heb ik de hele dag rugpijn, vooral mijn bovenrug. Hier heb ik de laatste weken meer last van, maar vandaag is het wel heel erg. Uiteindelijk krijg ik ook nog flinke rugpijn in mijn onderrug. Het viel me eigenlijk al mee dat ik nog niet een kwaal had opgelopen in de afgelopen weken, want mijn rug is vrij gevoelig. Ik heb nu natuurlijk veel gewerkt en in de maanden er voor niet aan krachttraining gedaan, dus het is ook niet gek dat ik het nu ga merken. Een grote reden waarom ik toch elke week wel 3x probeer te sporten: mijn rug heeft het echt nodig. #omaleefZondag

Ik begon de dag goed met een stevig ontbijtje (die pannenkoeken heb ik gewoon bij de AH gekocht hoor hahaha, waren in de bonus. Bananen-spelt-pannenkoeken. Nog steeds niet gezond natuurlijk.) En daarna een wandeling! Ik moest en zou een selfie maken op deze spot, maar mijn telefoon blijft maar niet staan. Uiteindelijk krijg ik ‘m precies tussen de oorschelpen van mijn koptelefoon.

Daarna kom ik weer een fotogeniek plekje tegen en het lonkt toch wel weer om foto’s te maken. Dus okee, ik snelwandel naar huis en pak mijn spullen. En een andere outfit.

Voor jullie alvast een primeur ;) Ik was 2 uur bezig en bekaf nu, haha. Niet alleen met de selfies maar ik wilde ook ineens dingen gaan filmen en ik had grootse plannen. Uiteindelijk liep natuurlijk altijd alles anders… En ik heb een beetje ruzie met mijn camera, dus dat helpt ook niet mee. Het maken van een goede selfie is erg arbeidsintensief jongens!

Ik ben in ieder geval errug blij dat ik tegenwoordig ook foto’s maak van andere mensen haha. Veel makkelijker!

Daarna doe ik wat huishoudelijke klusjes en in de avond een borrel met collega’s. En daarna… duikt oma meteen het bed in. 👵🏻

Follow:

5 Comments

 1. sarie
  July 21, 2020 / 13:09

  So sorry to hear you failed your driving test (twitter no longer lets me translate your tweets, so I missed it last week). Idk how it is in the Netherlands, but here people often fail the first time so don’t beat yourself up! You learned and you did better next time :)

  Grandma life or not, I want your life :P

  • Angélica
   Author
   July 22, 2020 / 10:12

   Thanks! I think it’s the same here, lots of people fail the first time, or even the second… so it’s not a BIG deal, it’s just a bummer it’ll cost more money this way haha. But it’s gonna be okay :)

 2. July 21, 2020 / 20:32

  Ah wat balen van je rijbewijs ja. :( Dat is echt niet fijn en erg herkenbaar! En bij mij lukte het de tweede keer wél, dus er is hoop! Haha.

  • Angélica
   Author
   July 22, 2020 / 10:12

   Ja ik ken veel mensen die niet meteen geslaagd zijn idd! Dus dat geeft wel hoop haha, het was alleen wel handig geweest als ik er nu 1 zou hebben want heb in September 2 bruiloften op onhandige locaties, aargh… maar het is niet anders! Komt goed :)

 3. July 24, 2020 / 17:11

  Komt volgende keer helemaal goed met je rijbewijs! Misschien ben je er dan ook rustiger onder? Bij mij lukte het meteen – wat ik een mirakel vond want fileparkeren kan ik écht niet (ik heb het ook sinds mijn examen niet meer gedaan😅😂) – maar mijn vriend die echt super goed kan rijden had ook twee pogingen nodig. Denk dat je soms ook wel wat geluk moet hebben eigenlijk.
  Lang leve de young grannies trouwens! Ik ben ook zo’n oma die al om 20u zou kunnen gaan slapen en middagdutjes moet doen om de dag wat door te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?