Weekoverzicht Juli 2 – ontslag & confetti

Maandag

Deze dag werk ik een ochtenddienst, waar ik trouwens nog tot 14.15 blijf wegens drukte. Veerle zit weer eens op mijn werk dus we kletsen nog een uurtje. Altijd gezellig :)

In de avond eet ik met mijn beste vriendin en hebben we daarna haar diploma-uitreiking wat een heuse drive-in is. Heel leuk gedaan, we krijgen ook onderweg popcorn en drankjes en het tekenen wordt geprojecteerd op een groot scherm. Leuke oplossing! Wel ben ik dood en doodmoe en voel weinig puf om heel feestelijk te doen, wat ik stom vind.Dinsdag

Vandaag ben ik vrij en ga ik eerst weer naar de sportschool voor een bodypumples. Ben echt zó blij dat de sportscholen weer open zijn. Werd het thuissporten helemaal beu en bodypump kon ik ook niet doen vanwege de gewichten. Die heb ik niet thuis helaas en zo’n halter was meteen maandenlang uitverkocht!

Daarna verf ik na 2 maanden ein-de-lijk weer mijn haar en rommel ik wat in huis. Ik voel me moe en een beetje futloos. Uiteindelijk doe ik nog wel wat werkdingetjes en neem ik daarna echt de avond bewust vrij. Ik maak een wandeling met een podcast, heerlijk. Daarna lekker op tijd naar bed, want de volgende dag weer werken om half 7.

Overigens heb ik deze dag, net als vele andere dagen, echt knallende koppijn. Ik heb deze klachten vaker gehad en het is echt stress denk ik, het komt sowieso vanuit mijn nek/rug. Ik wacht het nog even af en anders ga ik naar de fysio.Woensdag

Geen foto’s vandaag! Weer knallende koppijn.. Ik werk tot een uur of 2, daarna moet ik nog wat dingen in de stad halen en ik haal een pakketje op bij de AH. Ik heb namelijk een nieuwe staafmixer besteld (mijne was laatst overleden) en heb meteen een uitgebreide set gekocht, met o.a. een hakmolen. Heb in de avond meteen guacamole gemaakt, wat nu een heel stuk smoother is. Heel fijn!

Volgende project? Hummus maken :) Ik merk in weken als vorige week dat ik in drukke weken slecht voor mijzelf zorg, sneller een pizza haal of een magnetronmaaltijd. Na een lange dag werken heb je immers vaak ook geen puf meer om te koken. Deze week probeer ik bewust salades te eten tijdens de lunch en wat meer groente en fruit te eten. Zit in ieder geval wel een stukje beter in mijn vel, dus hopelijk helpt het.Donderdag

Op de foto zie je haverkwark met fruit en jemig, wat is dat smerig zeg (die kwark dus). Ik wilde iets anders proberen dan mijn eeuwige havermoutontbijt, maar… nog geen succes.

Na twee weken ga ik weer eens hardlopen. Eigenlijk ga ik liever een sportlesje doen, maar ik had net dure schoenen gekocht dus dat voelt zo zonde. Ik had namelijk gedacht dat de sportscholen pas 1 September open gingen…

Maar het hardlopen ging prima! Daarna had ik therapie, waar we vooral werk besproken. Het gaf me stof tot nadenken. Ik besloot naar een koffietentje te gaan om daar te zitten en wat op te schrijven/na te denken. Dat was ook heerlijk, dat heb ik wel gemist na al die maanden!

Ik ga er ook meteen werken. Bij deze plek zat ik vroeger vaker, het is altijd superrustig omdat het nogal afgelegen ligt. Wel is het een hele mooie, fotogenieke locatie en je kan er zonder schuldgevoel uren zitten met je laptop. (Als iemand die zelf in de horeca werkt ben ik me er enorm van bewust hoe frustrerend zulke mensen kunnen zijn.) Wat is het toch fijn om weer eens buiten de deur te kunnen werken.

Daarna word ik een paar keer gebeld of ik alsjeblieft kan komen werken en ik had 2 keer nee gezegd. Dat is voor mij al een ware prestatie. Daarna nog eens voor de volgende dag. Na veel gedoe zeg ik toe voor de vrijdag… (ja ik ben echt het cliché-gevalletje te lief, maar als iemand ziek is.. ziek is ziek)Vrijdag & Zaterdag

Weer dagen zonder echt foto’s, dus ik zet er een paar bij elkaar.

Vrijdag is een spannende dag. Donderdag heeft me veel aan het denken gezet en ik hak een knoop door: ik ga ontslag nemen. Eerst heb ik rijles en dat ging eigenlijk best wel goed, omdat ik me al veel positiever voelde vanwege mijn besluit. Ik neem in de middag nog ontslag (dat klinkt heel dramatisch he, maar ik moet dan officieel in Augustus ook nog gewoon werken dus duurt allemaal nog even ;)).

Ik voelde ineens heel sterk dat ik mij dit EINDELIJK gun: de kans om mijzelf te ontwikkelen, te doen wat ik echt leuk vind, waar ik echt gelukkig van word. Ik kies er voor om mijzelf niet meer ongelukkig te maken door te ploeteren in de horeca. Het gevoel dat ik dit mijzelf gun is heel sterk en dat voelt goed. Natuurlijk: het is spannend, de timing is alles behalve lekker maar ik heb een hele flinke buffer waar ik lang van zou kunnen leven. Ik heb een plannetje gemaakt natuurlijk en ga proberen een half jaar de fotografieklussen op te bouwen. Kijken of het groeit. Misschien wil ik na 3 maanden toch weer een bijbaantje, dat is dan natuurlijk ook prima. Maar horeca? Alsjeblieft niet meer.

Ik bedacht me ineens dat ik eigenlijk weer terug bij af ben en geen stap verder dan 10 jaar geleden. Het is echt tijd om voor mijzelf te kiezen. Ik vertel dit trouwens nu heel droog, maar het is echt een mega breakthrough voor mij persoonlijk. Wellicht schrijf ik hier later nog een aparte post over :)

Ik heb dus rijles om 10 uur tot 12, daarna meteen door naar het werk waar ik werk tot 7. Dan haast ik me naar huis, eet ik snel en spreek ik met een vriend af die me gaat helpen met het maken van een nieuw logo. Voor een idioot vriendenprijsje, té lief! Voelt wel extra leuk om nu aan mijn bedrijf te werken :)

Op zaterdag werk ik 10 uur en zet ik 16.000 stappen. Na het werk haal ik een verse pizza en een biertje (daar gaan mijn goede voornemens jongens) en maak ik een vettige selfie ;) Zo zie ik er na een werkdag uit. Daarna typ ik nog wat aan deze post en maak ik me maar klaar om meteen naar bed te gaan om series te kijken… de volgende dag begin ik weer om half 8 namelijk.Zondag

Nou dit was me het dagje wel weer. Een wat kortere dienst, maar 16.000 stappen. Heel veel chaos. Doffe ellende. Het licht in de ochtend was heel mooi dus ik maakte onderweg een foto. Na het werk ging ik een ijsje halen, pure choco is een favoriet van me. Deze is zó goed!

De rest van de dag neem ik me voor aan mijn opdrachten te werken, maar ik doe dutjes en boodschappen, dat soort dingen.

Grappig – sinds mijn ontslag heb ik geen hoofdpijn meer gehad.Tips

 • Fijn Youtube-kanaal waar ik zen van werd, die van Isabel Paige. Ik droom de laatste tijd stiekem ook wel een beetje van een huisje in de bergen.
 • En ook het kanaal Pick Up Limes, wat al 3 miljoen volgers heeft en dus heb ik denk ik weer onder een steen geleefd. Maar het is heerlijk en ik krijg er helemaal zin in om weer een beetje gezond te koken. Dit soort kanalen kan ik dan uren achter elkaar kijken haha.


Volgende week…

Werk ik gelukkig maar 3 dagen i.p.v. 5 (en nu ECHT), ga ik mijn opdrachten afmaken en me vooral focussen op de rijlessen want mijn afrijden komt heel dichtbij. Ook ga ik morgenochtend voor het eerst naar een haptonoom. Ben benieuwd!

Follow:

11 Comments

 1. July 13, 2020 / 09:16

  Ik vind het zo goed dat je ontslag hebt genomen, het gaat je zoveel moois opleveren. Ik kijk er naar uit om al je ontwikkelingen hier te lezen en natuurlijk in het echt te horen :)

  Ik moet wel op een gegeven moment een ander koffietentje gaan zoeken, want als jij er niet meer werkt heb ik er niks meer te zoeken ;) Kan je me vertellen waar je donderdag was, dat klinkt als een ideale plek :)

  • Angélica
   Author
   July 13, 2020 / 13:43

   Dankjewel! <3

   Haha ja snap ik ;) Nou waar ik in deze post zat was DaSilva, maar die zijn sowieso niet open op maandag. Zit op de tramkade, net iets buiten het centrum (achter de verkadefabriek) :) Wel een heel mooie plek!

   • July 18, 2020 / 17:24

    Aaawh jammer, dan kom ik denk ik maandag weer gewoon naar coffeelab toe. Of eens kijken of ik deze week eens wat anders kan gaan doen haha

 2. July 13, 2020 / 09:34

  Jaaah zo goed dat je ontslag hebt genomen! Dat klinkt misschien gek zo enthousiast, maar ik denk echt dat het een goede beslissing gaat zijn. (mijn ervaring: had een paar jaar geleden een baan waar ik heel ongelukkig was en spontaan migraine kreeg de hele tijd. Na ontslag: geen migraine meer!)
  Er kunnen alleen maar super mooie dingen op je pad komen en natuurlijk sta je niet op hetzelfde punt als 10 jaar geleden: je bent inmiddels 10 jaar wijzer! Ik kijk uit naar alle nieuwe avonturen :)
  liefs!

  • Angélica
   Author
   July 13, 2020 / 13:41

   Nee ik ben zelf ook heel enthousiast dus niet gek!! En meerdere mensen om me heen haha.
   En wauw wat heftig van die migraine! En ook wel herkenbaar met mijn hoofdpijn.. vaak geeft je lichaam al signalen af he?
   Dankjewel!

 3. July 13, 2020 / 10:10

  Ik ben zó trots op je dat je ontslag hebt genomen! Echt, ik zie hier meerdere enthousiaste reacties, haha, maar ik denk ook dat het een hele goede stap gaat zijn omdat ik zo vaak gelezen heb hoeveel stress het je eigenlijk geeft. Dus dat kan niet anders dan goed komen, denk ik dan.

  • Angélica
   Author
   July 13, 2020 / 12:56

   Dankjewel! Zo leuk ook haha, ik krijg alleen van iedereen in mijn omgeving positieve reacties (al heb ik het nog niet aan mijn ouders durven te vertellen, die zijn toch van een andere generatie en erg van het ‘niet lullen maar poetsen’ en ‘je moet wel blijven werken hoor’….) Ben ook erg trots op mijzelf :D Haha.

 4. July 13, 2020 / 14:01

  Woehoew! Super goed dat je voor jezelf hebt gekozen! Kan me goed voorstellen dat je hoofdpijn ineens weg was (ik zat een paar jaar terug in hetzelfde schuitje, heel veel lichamelijke klachten en na m’n ontslag alles weg). Dat was toch ook geen gezonde situatie hé dus mooi om te lezen dat je de stap hebt gezet. Ik ben zeker dat er heel veel moois op je pad gaat komen (klinkt zo cliché) en dat je het jezelf niet gaat beklagen.

  • Angélica
   Author
   July 13, 2020 / 18:52

   Dankjewel! En gek he hoe dat werkt zo ineens… maar ik voel me echt met de dag beter lijkt het wel, dus ik denk dat het sowieso voor nu een heel goede keuze is :D En ik heb er wel vertrouwen in dat er mooie dingen op mijn pad gaan komen! En anders… anders niet ;) Dan komt het ook wel weer goed :)

   Dankjewel!

 5. July 17, 2020 / 00:19

  Yesssssssss gefeliciteerd Angie Poisson!! Vet gaaf en spannend en zo! Ik wens je suuuperveel succes! You can do it!

  • Angélica
   Author
   July 17, 2020 / 08:53

   Ahhhh Vief hier ook al!! Welcome back bb <3 Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?