Weekoverzicht – Februari

Welkom, geliefde lezer. Aanschouw hier mijn eerste en zeer waarschijnlijk laatste weekoverzicht ooit! De reden waarom ik er nu één plaats is simpel – ik heb 1,5 week vakantie, blijf gewoon thuis en begin na een paar drukke maanden eindelijk weer energie te krijgen om dingen te maken. Dit is dag 5 van het vrij zijn en ik heb nog een hele week te gaan – heerlijk! Ik kan je niet vertellen hoe hard ik daar aan toe was…

Dus het leek me een leuke week om te laten zien (want ik zit niet de hele dag koffie’s te maken) en ik gok dat ik deze week genoeg tijd en puf ga hebben om het dagboek ook daadwerkelijk af te maken. Zelf vind ik weekoverzichten het allerleukste om te lezen (maar ECHT), dus vooruit, wellicht vind iemand dit dan ook interessant.

Ik sprak laatst iemand die een maandoverzicht van me had gelezen en het blijft toch gek. Dat er nou allemaal ‘vreemden’ over mijn lezen leven vind ik geen enkel probleem! Maar mensen die ik ken? Ja, dat blijft toch wel gek en kwetsbaar ergens. Totaal niet logisch natuurlijk, maar wellicht herkennen jullie dat ook wel. Ik ben echt opgegroeid op het internet en sommige van jullie ken ik misschien al wel 15 jaar. Ik merk dat ik wel echt de enige ben in mijn omgeving en niemand maar wat begrijpt van al dat gedeel op Instagram Stories en het schrijven van blogs of kijken van vlogs. Grappig he, hoe verschillend dat ook is.

Anyway, dit wordt een ellenlange post met ontzettend veel geneuzel, dus haal een kopje thee zou ik zeggen.

Maandag

Terwijl ik dit typ is het maandagavond en heb ik nog het lumineuze idee om elke avond braaf alvast het verhaaltje van de dag te typen. Scheelt weer werk. Het is half 10 en ik ben moe omdat ik al om 6 uur opstond om een paar uurtjes mee te draaien op mijn nieuwe werk. Als je dacht dat half 8 beginnen al vroeg was (dat dacht ik, ja), dan kan het dus nog vroeger. Daar beginnen we om 6.45 (slik).

Na twee uurtjes mocht ik weer gaan, ging ik sporten (barbell strength/bodypump en ik doe hier fanatiek aan mee), boodschappen en daarna nog allerlei klusjes in huis. En ook administratieve klusjes. Het was een uiterst productieve ochtend en het voelde ook wel lekker om zo vroeg te beginnen.

In de middag had ik rijles (zoals elke maandag) en die was pittig. Ik was denk ik veel te moe en kon helemaal niet opletten. Ik ben niet echt gek op rijlessen, laat ik dat maar gewoon toegeven.

Na afloop deed ik nog wat meer klusjes thuis, haalde ik een pakketje op en maakte ik nog een tekening. Ik ben namelijk begonnen met een eigen opgelegde challenge – in Februari elke dag een tekening maken. Ik voel de laatste paar dagen weer helemaal mijn energieke, creatieve zelf terugkomen en dat is ZO fijn. Geen idee of het de vrije tijd is of het naderende begin van de lente of allebei of heel iets anders. Maar het is fijn!

(Zo nu heb ik al genoeg getikt voor 1 blog-post, sorry! Maar dit was zo’n productieve dag dus dat wilde ik graag kwijt haha.)

Dinsdag

Zo enthousiast dat ik gisteren was, zo twijfel ik vandaag of dit hele weekoverzicht wel een goed idee is. Mijn foto-afspraak voor morgen werd afgezegd, dus het lijkt er op dat ik straks alsnog de hele week ‘thuis’ zit haha. Dat geeft natuurlijk niet echt een interessant overzicht he.

Deze dag was ik ook nog erg moe en overprikkeld door de dag ervoor. Ik weet het, ‘overprikkeling’ lijkt een modedingetje te zijn maar ik had toch allerlei dromen waarin ik dan zo’n dag verwerk, dan slaap ik ook superonrustig. Ik deed deze dag vrijwel niks, behalve een yogalesje, veel lezen op de bank en wat zakelijke mailtjes sturen. Op dit moment heeft een restaurant twee foto’s van me, zonder toestemming, op hun website gezet. Hierover heb ik natuurlijk gemaild, maar het verloopt een beetje moeizaam. Ze vonden mijn voorstel te duur (ik was ontzettend mild met mijn prijs, maar okee) en willen nu graag een barterdeal sluiten. Dit soort dingen vind ik altijd zo lastig, moeilijk en vervelend. Ik ben dus echt zo’n stereotype creatieveling die een heel slechte ondernemer is ;) Zou dit soort dingen het liefst willen negeren, maar tegelijkertijd maken ze me ook heel erg boos. Maar goed, working on it.

Het fijne aan vakantie is dus dat je zonder schuldgevoel niks kunt doen, dat is dan wel weer heel lekker! Ik voel nu al dat ik morgen met een hoop meer energie aan de slag kan gaan weer.

Woensdag

Ik werd wakker en dacht – dit is de dag! De dag dat ik ein-de-lijk mijn hal ga aanpakken. Al weken, maanden misschien, denk ik er over om deze te verven. Ik woon deze maand alweer 8 jaar (!) in mijn huisje en ben die blauwe kleur helemaal zat. De keuken heeft ook dezelfde kleur en in mijn woonkamer is het ook blauw (maar donkerder/mooier). Ik miste warmte in mijn huis!

Het werd uiteindelijk de kleur Passie. Ik ben echt absoluut geen klusser dus ik hikte er al een tijdje tegenaan. Ik haalde verf op de woonboulevard waar ik echt heel veel leuke dingen vond (Kwantum <3) en kocht een t-shirt bij de kringloop. Later in de middag haalde ik bij de Xenos nog twee gave spiegels.

Zo fijn om dingen te veranderen in je huis, helemaal na zo’n lange tijd! Er zijn zeker nog wat klusjes die ik wil doen, zoals het vervangen van mijn gordijnen in de slaapkamer (Kwantum heeft zulke mooie gordijnen!), een nieuwe oven/combi kopen (ik heb dus al 8 jaar lang een gasoven uit het jaar 0 en niet alleen bakt dat verschrikkelijk, het is elke keer weer gewoon levensgevaarlijk om dat ding aan te krijgen), een nieuwe bank en ik wil al een half jaar mijn computer upgraden.

Stap 1 is in ieder geval gezet ;) Verder ging ik ‘s avonds nog naar een lesje Shape in de sportschool, tussen al dat klussen, fietsen en winkelen door. Zoals je je wellicht kunt voorstellen sliep ik al vrij vroeg haha, ik was kapot en de dag was voorbij gevlogen!

P.S. Mijn ultieme guilty pleasure – kant en klare lasagne. LOVE IT. No shame.

Donderdag

Ben echt heel blij met de hal, de kleur is warm en fijn. Het voelt als een verademing! De spiegel maakt het helemaal af vind ik. Ik wilde er nog een vaas met pampasgras er in zetten maar ik vrees dat ik die zo weer stuk heb gegooid…

Verder ging ik koffie drinken met een vriendin, ruimde ik mijn huis wat op en had ik vooral weinig motivatie om dingen te doen. Ik had eigenlijk verwacht dat ik met de vakantie heel productief zou worden maar ik word er alleen maar luier en luier van…

‘s Avonds eet ik pizza met twee vriendinnen, gezellig :)

Vrijdag

Vrijdag reisde ik af naar Utrecht, om (apart van elkaar) met twee vriendinnen koffie te doen. Twee internetvriendinnen trouwens, nou ik het daar toch over had in mijn intro ;) Met Lisa ging ik naar het prachtige The Streetfood Club waar ze ook nog wel even model voor me wilde staan en dat was echt heel leuk! Ik merk dat ik weer helemaal opleef als ik fotografeer. De foto’s zie je hier op mijn andere blog (en wellicht heb je ze ook al voorbij zien komen op Instagram.)

Daarna ging ik met de trein verder naar mijn ouders. Zij wonen in de buurt van Zwolle en Utrecht ligt daar precies tussenin.

Zaterdag

Ik spendeerde de dag nog bij mijn ouders, waar ik ging wandelen met mijn broertje, mijn analoge camera meenam en naar de kringloop ging met mijn moeder. Verder was ik vooral ontzettend moe (net als eerder in de week al) en begin ik me af te vragen of ik niet eens mijn bloed moet laten prikken. Heb de laatste tijd echt vlagen van extreme vermoeidheid, ook als ik net nog gegeten heb…

‘s Avonds ging ik impromptu met een vriendin op stap wat ontzettend gezellig was!

Zondag

Deze dag sliep ik uiteraard uit, had ik ‘s middags een ontmoeting met een toekomstig bruidspaar en liep ik een paar uur mee op mijn nieuwe werk. Als toekomstige bruidsparen interesse hebben in mij als trouwfotograaf, dan plan ik altijd een afspraak in. Zo kun je een beetje zien of je een goede klik hebt met elkaar, iets wat natuurlijk wel belangrijk is. Ik vind het altijd erg leuk om meer over mensen te weten te komen en ook om over mijn werk te praten! Ik kan dan soms echt te lang doorratelen, dat ik achteraf denk… ‘ohhh had ik nou maar mijn mond gehouden’, haha.
Ik had trouwens ook nog rond de lunch een foto-afspraak staan met een medefotograaf, maar die hebben we door de storm maar afgezegd.

Ik maakte deze dag geen enkele foto! Hoe is het mogelijk? Saai wel he? Ik ben ook al om half 9 naar bed gegaan, ik was helemaal kapot! Het was uiteindelijk een vakantieweek waarin ik iets meer klusjes had willen doen, maar dat maakt ook niet uit want ik heb alsnog een hoop andere leuke dingen gedaan. Dat is misschien ook eigenlijk wel beter ;) Het enige wat ik wel jammer vind is dat ik het weekend gewoon geen tekening heb gemaakt! Ik ga het zo vanavond eens even inhalen met een uitgebreidere sessie. Het gevaar is nu natuurlijk dat ik gewoon stop omdat het dan geen ‘zin’ meer heeft maar zo moet ik natuurlijk niet denken.

Dus, dit was het! Ik ga zeker niet elke week dit doen, geen zorgen. Als ik eenmaal typ ben ik ook niet meer te stoppen? Wat een boekwerk weer dit! Okee nou ajuus he!

Follow:
Share:

5 Comments

 1. February 10, 2020 / 21:35

  Jaaa, weekoverzichten zijn ook mijn lievelings <3! Door de make-over van jouw hal krijg ik automatisch ook zin om iets in huis te gaan verven, haha. Maar dat is niet zo handig want ik hoop snel een ander huisje te gaan vinden..

  • Angélica
   Author
   February 10, 2020 / 23:07

   Jaa fijn is dat he, een ander kleurtje! Ik woon hier ondertussen al 8 jaar en ben voorlopig nog niet van plan te verhuizen, dus het werd wel een keer tijd :) Echt blij mee!

 2. George
  February 10, 2020 / 22:00

  prachtige foto 1957-2 waar je de bos bloemen aan het vastleggen bent.
  maar is dit nu een aktiefoto of een stilleven? :-)

 3. February 11, 2020 / 00:28

  Wat leuk om weer eens een overzicht te zien! Weekly’s en monthly’s zijn sowieso m’n lievelings :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?