Weekoverzicht #9 – eerste bruiloft, nieuw logo & laatste werkweek (of toch niet)

Een positiever en drukker dagboekje dan die van vorige week jongens! Met lekker veel foto’s weer :) Zoals de titel waarschijnlijk al doet vermoeden had ik deze week mijn eerste bruiloft van het jaar (LEUK) en bleek dit toch niet mijn laatste week te zijn (minder leuk).

Veel tekst weer, you know me :’) *insert hysterisch typend Kermit gifje hier*Maandag

Op maandag werkte ik de ochtenddienst en was het nog superdonker. Je merkt echt dat de herfst er aan komt. Ben daar wel echt aan toe, trouwens. Ik heb een beetje het tegenovergestelde van een winterdepressie geloof ik. Ik houd van grauw en regen en gurigheid. Okee, niet een half jaar lang natuurlijk. Maar zo heerlijk om weer thee te kunnen drinken zonder een zweetsnor te krijgen!

Ik was op de fiets en dus supervroeg (6.15, yikes) maar zo kon ik lekker op mijn gemakje opstarten. In de middag had ik een onderzoek bij therapie naar ADHD. Denk toch niet dat ik het heb, maar er zal toch iets in mijn hoofd zijn wat zoveel onrust en ruis veroorzaakt. (Ja natuurlijk: mijn werk ook!)Dinsdag

Eén van mijn favo foto’s van de bruiloft, voor meer check mijn insta ;)


MIJN EERSTE BRUILOFT VAN HET JAAR!! Jongens het was al 10 maanden (!) geleden dat ik een bruiloft fotografeerde en ik was bijna vergeten hoe leuk het wel niet is! Ik had er zoveel zin in dat ik me een beetje voelde alsof ik de volgende dag jarig was, weet je wel?

Het was op Strijp-S (de shoot, bruiloft in het stadhuis van Eindhoven) en het regende maar ik had er vertrouwen in dat het goed kwam en dat kwam het gelukkig! Zelfs nog de stoute schoenen aangetrokken om te vragen of we foto’s mochten maken in een restaurant (wat heel fotogeniek was) maar daar vroegen ze geld voor helaas.

Maar het was heel leuk en alles kwam dus goed! En ik merk ook dat ik echt groei als fotograaf zijnde en dat mijn werk verandert. Dat het wat dynamischer wordt, ofzo. Dat is in ieder geval wel echt mijn streven. Als ik nou foto’s bekijk van mijn eerste bruiloften, word ik daar niet meer zo enthousiast van als vroeger.

Dat is alleen maar goed denk ik. Fijn om te merken dat er weer daadwerkelijke groei in zit.

In de avond ging ik nog een drankje doen met een vriendin, daarna was ik zo moe dat ik als een blok in slaap viel!Woensdag

Een lange werkdag stond er vandaag op het programma. Ik kwam er vandaag ook achter dat ik nog op de valreep de 31e was ingepland. Dat betekent dus dat dit niet mijn laatste week is, maar ik dus nog een dag moet. Terwijl ik al weken toeleef naar die laatste zondag… dus dat was wel even een domper. Ik zat namelijk al een heel eind over mijn grens heen toen ik ontslag nam. Om dan ook nog 6 weken door te moeten werken… en je in de laatste week er achter komt dat je NOG een dag langer moet werken. UGH. (Niks kwaads over mijn werk trouwens hoor! Maar ik leer steeds meer dat ik de afgelopen jaren niet zo lief ben geweest voor mijzelf en mijn lichaam door maar te blijven werken in de horeca…)Donderdag

Vandaag was het gelukkig weer een leukere dag. In de ochtend ruimde ik op en ging ik sporten. Daarna had ik rijles en ging ik meteen door naar een vriendin in Utrecht. Samen met een andere vriendin gingen we op kraamvisite bij haar en daarna wat eten in de stad.

Was erg leuk om elkaar weer gezien te hebben! En zo gek wel hoor, al mijn vrienden die kinderen krijgen… Dit was een heel rustige, stille baby dus dat was helemaal prima ;) We aten iets bij WakuWaku, leuke tent, heerlijk eten! Grappig ook hoeveel bekijks je hebt met zo’n klein babytje. Ik heb zelf niks met kinderen maar ik hoorde bij sommige mensen (vrouwen EN mannen) hun eierstokken bijna letterlijk rinkelen ;)

En ja hoor, eenmaal thuis lag ik alweer snel knockie in bed.Vrijdag

Mijn ouders hebben in Augustus altijd vakantie en dan komen ze altijd een dagje langs. Het is een eindje rijden, zo’n 1,5 uur, dus vaak komen ze maar 1x per jaar. Een hele happening dus! Misschien herinneren jullie je nog wel dat mijn moeder tijdens de lockdown me elke dag appte of ik al begonnen was met de grote schoonmaak? Nou, die kwam er dan eindelijk van! Ik ben altijd een sloddervos geweest, ik denk dat ik dat gewoon mijzelf heb aangeleerd om me af te zetten tegen de netheid van mijn familie haha. Maar die ochtend moest er flink gepoetst worden dus.

Mijn broertje kwam ook mee en de laatste tijd worden het meer klusdagjes dan echt dagjes uit. Nou gaan we sowieso nooit heel spannende dingen doen, dus dit was eigenlijk perfect. Ik kreeg een bedrag van mijn ouders wat ik van ze uit mocht geven aan spullen voor mijn huis, dus we gingen shoppen bij de woonboulevard. Zo heb ik nou eindelijk nieuwe rolgordijnen (die oude had ik aan elkaar gebisonkit, pennen aan geplakt zodat ze bleven haken aan het haakje, etc. etc. Een doorn in mijn moeders oog haha, ze klaagde er altijd over!), nieuwe gordijnen voor in de slaapkamer en een BRABANTIA PRULLENBAK. Echt, ik voel me ineens zó volwassen met dat ding! Ik heb al 8,5 jaar een verlepte prullenbak van de Xenos van een tientje. Hij is ook al een jaar kapot, maar kon niks anders vinden. Nou heb ik dus een echte grotemensenprullenbak.

Zo lief dat ik dat heb gekregen! Kocht ook een flesje WD-40 om EINDELIJK mijn voordeur te smeren. Die kraakte en piepte en elke keer geneerde ik me als ik om 6 uur ‘s ochtends de deur uitging. Ik ben echt zo’n uitsteller, verschrikkelijk zeg. Dit kostte me 4 euro en 10 seconden werk, pfft.

Maar goed, dit jaar gebeuren er veel kleine klusjes aan mijn huis dus. En eigenlijk heb ik er nog wel wat meer bedacht (nieuwe meubels slaapkamer, kledingkast, muurtje verven, etc.). Wellicht een plannetje voor in de winter, als ik elke dag thuiszit. Na 8,5 jaar hier te hebben gewoond zijn er nog steeds wat dingen van de vorige bewoner. Zoals de rolgordijnen (R.I.P.), de degelijke bank en een groot deel van de slaapkamer. Ook heb ik nog een kledingkast van mijn broertje vroeger, die ik in mijn studententijd ook al heb gebruikt. Dat is dus al 14 jaar! Werk aan de winkel dus ;)

In de avond gingen we lekker uit eten, met mijn ouders eet ik vaak bij Picasso. Het is geen hipstertent, maar het is goed betaalbaar en de porties zijn altijd lekker en groot. De toetjes zijn dan weer klein, maar als je een 3-gangenmenu neemt mag je er 2 uitkiezen. Ik ga altijd bomvol naar huis haha.

En als mijn familie weer op huis aan gaat begint het te onweren joh, de lucht was echt heftig!Zaterdag

Oh deze foto’s worden ineens gek smal door mijn screenshot haha. Zoals je misschien wel zou verwachten, ben ik deze dag een beetje moe ;)

Mijn oma is jarig en ik had besloten er niet naar toe te gaan want ze woont ver weg en ik was druk. Ik voelde me schuldig, maar al gauw bleek dat niet te hoeven want ze heeft zoveel visiterondes staan dat ik gewoon moest wachten tot ze me kon spreken via Facetime haha!

Verder lag ik de hele ochtend op mijn laptop in bed, ging ik nog wel sporten (heb veel nekpijn, dus moet wel een beetje soepel blijven he) en boodschappen doen (dit kleine sapje is mijn favoriet, grotere flesjes drink ik niet op en vergeet ik weer… eeuwig zonde).

Ik werk nog aan de bruiloft en verder douche ik en trek ik meteen weer een pyjama aan. BIJKOMEN.Zondag

Mijn laatste werkdag! Oh nee, toch niet! Ik werkte een opstartdienst (dat is gewoon van half 8 tot 4 hoor) en daarna heb ik mijzelf lekker thuis opgesloten met een dekentje, een kopje thee en Netflix. HEERLIJK!!Nieuw logo!

Nog even een ander leuk nieuwtje, ik heb een nieuw logo! Een vriend van me maakte het voor me voor een veel te schappelijk vriendenprijsje en hij is zo mooi! Ik moet toegeven dat ik het erg lastig vond om uit handen te geven, omdat ik gewend ben om alles helemaal zelf te maken. Maar ik wist gewoon dat ik daar niet de grafische skills voor had. Ik had al wel een idee wat ik wilde (groen, simpel, gingko blaadje) maar hij maakte het met zijn expertise natuurlijk helemaal perfect :) Je aanschouwt het logo hier live ;) Op Instagram kreeg ik veel reacties dat het zo perfect bij me paste en dat vind ik eigenlijk ook! Kleurt ook mooi bij mijn werk op mijn website :)Komende week…

Is het toch écht mijn laatste werkweek, maandag is mijn allerlaatste dag. Ook heb ik twee bruiloften achter elkaar en lijkt het weer een drukke week te worden. Zoals het er nu naar uit ziet wordt September een goede maand wat betreft fotografieklussen. Héél fijn en héél veel zin in!! :D

Follow:
Share:

6 Comments

 1. August 30, 2020 / 21:17

  Jaa wat een fijne week dit! Mega succes met je ALLERLAATSTE dag morgen en welkom bij de Brabantia club. Volwassen gevoel he haha! Ik voelde me ook zo volwassen toen ik dus laatst voor het eerst een bank kocht en dat dat 10 weken duurde enzo. (onthoud dat dus als je een nieuwe bank wil ;))

  • Angélica
   Author
   August 30, 2020 / 22:46

   Dankjewellll :D

   En ja gek he die prullenbak? Ik voel me echt ineens OUD. Ik kijk er ook steeds vol trots naar haha. Wat betreft de bank: ik zou dan wel voor een goedkoop klein Wehkampbankje gaan, die zijn volgens mij een stuk sneller leverbaar. Maar toen ik een nieuwe tafel wilde vorig jaar, duurde het ook zo lang bij veel bedrijven! Maar toen heb ik er 1 online gekocht en die was er al met een week! Maar goed, die bank heeft geen haast, heb al 8,5 jaar er mee gewacht haha :D

 2. August 31, 2020 / 08:41

  Tof overzicht! Wel balen dat je alsnog een dag moest werken, zeker omdat je dacht dat het er op zat. Ik heb wat hetzelfde gevoel over mijn laatste twee dagen nu, ook al wist ik wel dat ik ze nog moet werken, haha :p
  Nog even en je dag zit er op en dan ben je vrij! WOEHOEW! Hoop dat hij heel erg is meegevallen met alleen maar lieve klanten.

  Je nieuwe logo vind ik super mooi! En zo’n prullenbak is echt typisch zo’n volwassenmensenaankoop. Ik had dat ook toen wij in onze keukenkast een uitschuifbaar afvalsorteersysteempje installeerden. Voelde me ook gelijk een succesvol volwassen mens – voor even toch :p Idem toen we échte ‘dure’ gordijnen kochten voor in onze slaapkamer.

  • Angélica
   Author
   August 31, 2020 / 19:33

   Nog even doorbikkelen! Mijn laatste dag zit er net op :) Hij is zeker meegevallen, ik heb niks te klagen :D

   & Dankjewel, ben er ook heel blij mee! Met het logo én de prullenbak ;) :D

 3. August 31, 2020 / 11:14

  Haha die prullenbak die je volwassen laat voelen snap ik helemaal. En hier ook een sloddervos die zich afzet tegen de netheid van haar ouders ;-). Al ben ik er inmiddels ook achter dat ik in tijden van chaos juist heel driftig begin op te ruimen om een beetje controle te houden, rare ontwikkeling is dat. En wat balen dat je toch nog een dagje was ingepland. Meh. Daar zou ik ook echt flink van balen. Maar hé, die laatste dienst is dus vandaag en als je dit leest ben je waarschijnlijk wel helemaal klaar met je werk? Dus hoera voor dat!!

  • Angélica
   Author
   August 31, 2020 / 19:33

   Hoi dat klopt, het zit er op, woehoe! Beetje dubbel gevoel toch wel nog hoor… Maar nu is het dus helemaal klaar, vet gek :D Maar ook chill! Ik leef er al best lang naar toe en nu het zo ver is, besef ik het me niet echt haha.

   Oh die controle met opruimen, die heb ik juist niet. Dat heb ik eigenlijk wel nodig, want een rommelig huis = extra rommelig hoofd. Is niet goed voor me haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?