Weekoverzicht #8 – Heel zwaar levah

Tjah, wat kan ik zeggen van deze week. Hij was beduidend minder druk dan de vorige. De neerslachtigheid van de weken ervoor leek alleen nog maar erger deze week. Heb eerlijk gezegd best wel een paar behoorlijk slechte dagen gehad. Met slecht bedoel ik dan: verdrietig, veel piekeren, dat soort dingen.

Zonder aanleiding, eigenlijk. Ik heb dit vaker in de zomer, op de één of andere manier word ik altijd melancholisch als het heel warm is. Ik noem het wel eens gekscherend mijn zomerdepressie ;) Ook voel ik gewoon veel twijfels over de komende tijd: fulltime zzp-er tijdens de corona ‘crisis’ (die wellicht weer komt met een eventuele 2e golf?), na 12 jaar nog steeds geen relatie (ja jongens, dit voelt een beetje taboe om te bespreken en ik ben ECHT gelukkig in mijn eentje, maar 12 jaar is lang hoor ;)), pittige werkdagen (nog even!) en nou ja pfft. Gewoon van alles, eigenlijk. Ook heb ik gewoon te weinig dingen ‘gemaakt’ en geen opdrachten gehad de laatste 2 maanden en dat is ook een heeeeele grote factor.

Maar, gelukkig ben ik ondertussen wel een beetje een expert en heb ik verschillende (gezonde ;)) coping mechanismes en komt altijd alles weer goed, haha.

Maak je geen zorgen, ik lul dit hele verslag weer goed vol.Zondag

Ik begin nog even met zondag, ook al heb ik daar in mijn vorige weekoverzicht ook al over verteld. Wat ik dus graag doe als ik me rot voel: foto’s maken. En ja, vooral zelfportretten. Waarom? Wellicht heb ik dat wel eens eerder verteld, maar voor mij zijn er maar weinig dingen waardoor ik echt ‘uit mijn hoofd’ kom. Fotograferen is daar 1 van. Het maken van zelfportretten voelt op die manier therapeutisch en soort van helend. Daarbij geeft het ook gewoon een kick om dingen te maken waar ik eventueel trots op ben. En is het niks? Dan ben ik in ieder geval weer een paar uurtjes bezig geweest en heeft mijn hoofd even uit kunnen staan.

Niet altijd is een zelfportret een reactie op sombere gevoelens ofzo hoor. Zoals hierboven verveelde ik me ook vooral én wilde ik graag gebruik maken van de heide die niet zo lang in bloei staat. Het was enorm zweterig en het is een wonder dat er nog een paar foto’s uit zijn gekomen die ik mooi vond. Ik ging bewust voor een wat donkere, moody sfeer omdat ik dat wel vond passen bij het moment ;)Maandag

Maandag was echt een goede, productieve dag. Ik had al om 8 uur rijles, maar dat zorgde er voor dat ik daarna lekker gemotiveerd was om meer dingen te doen. Ik ging lekker wandelen (eindelijk fatsoenlijke temperaturen!), werkte aan de foto’s, aan wat zakelijke klusjes, ging naar therapie, deed het huishouden… ging wel lekker!Dinsdag

Op dinsdag at ik frietjes als lunch (oeps), maakte ik een soepje en een salade met dingen die ik nog in huis had (was helemaal in mijn nopjes met mijzelf), ging ik NAAR DE HUISARTS OP MIJN OREN UIT TE LATEN SPUITEN, wat in hoofdletters moet want ik HOOR WEER MENSEN. Mijn oren zijn al mijn hele leven een ‘probleem’. Ik heb hele kleine gehoorgangen en moet eigenlijk elk jaar de boel uit laten spuiten. Heb met vliegen ook altijd heel veel pijn. Nou begon mijn oor in Maart al steeds dicht te ploppen en sinds een week of 2 was het continue dicht. Maar echt DICHT. Het was alsof ik de afgelopen weken in een andere dimensie leefde haha. Vet grappig wel als je iets met prik drinkt, dan hoor je dat dus ineens supergoed ;)

Dus! Hoogtepunt van de week? Jazeker! Nog een hoogtepunt: mijn nieuwe logo (voor mijn bedrijf) is af :D Binnenkort komt er een onthulling ;)

Ook verfde ik mijn haar weer eens met henna, dus dat is nou weer lekker oranje.Woensdag & Donderdag

Heel saai – ik werkte 2 dagen. Het waren 2 intense dagen (DRUK) en dan kun je me in de avond oprapen hoor, niks meer waard! Ook sliep ik ‘s nachts niet, omdat mijn hoofd helemaal overprikkeld was van de werkdag. Dit gebeurt me dus regelmatig, niet heel praktisch ;)

En een illustrator die ik op Instagram volg kwam toevallig haar poster (die met de oploskoffie) brengen omdat het misschien leuk was om op te hangen. Ik vertelde natuurlijk enthousiast dat ik haar volgde en toevallig kwam er een uur later twee jongens de hele posterwand vervangen. Heb natuurlijk meteen de poster meegegeven.

Leuk hoe je mensen kunt herkennen van Instagram! Dit is haar account trouwens.

Ik zag wel regenbogen en mooie luchten! :)Vrijdag

Deze selfie maakte ik weer met mijn telefoon, een statief en veel tape haha.

Man man man, dit was niet mijn dag. Ik stapte met het verkeerde been uit bed, op zijn zachts gezegd. Ik besloot mijzelf een doel te geven: een oude analoge camera uitproberen en meteen het rolletje ontwikkelen.

Dat hielp gelukkig, dat was zoals ik al eerder in deze post schreef een prima hulpmiddel om uit mijn hoofd te stappen. Werken met je handen, werken aan inspiratie en nieuwe dingen proberen. Een ander ding wat ook voor mij helpt is sporten trouwens. Alhoewel, als ik een echt slechte dag heb, dan helpt sporten ook niet altijd. Dan ben ik daarna nog steeds boos of verdrietig en gaat het sporten voor geen meter. Maar je bent wel weer geweest, daarna douche je en dan heb je toch maar mooi weer 2 nuttige dingen gedaan op een dag ;) #lifehack

Goed, het fotograferen dus. Ik wilde zelfportretten maken (mijn favoriete emobezigheid he, dat is nu wel duidelijk) maar de self-timer werkte helaas niet meer op deze camera. De zelfportretten die ik binnen via een spiegel maakte, waren helaas onderbelicht (had niet meer aan de instellingen gedacht, oeps) maar desondanks ben ik nog best wel tevreden met het resultaat. Het rolletje was namelijk al 40 jaar over datum! De chemicaliën kunnen dan gekke dingen gaan doen en het wordt minder lichtsterk. Ik had het rolletje ook niet in een koelkast bewaard ofzo, dus het was een aangename verrassing.

De sluiter deed ook gek, dus ik had weinig hoop. Maar toen ik het rolletje uit de ontwikkeltank haalde en zag dat er beelden op stonden was dat zó bevredigend! Echt heel leuk. Ik heb nog precies zo’n rolletje, dus binnenkort ga ik er nog 1 volschieten denk ik. En dan nu wel goed belicht ;)

Ook leuk: mijn nieuwe e-reader kwam binnen! Ik kreeg het geld terug van mijn fancy koffiezetapparaat en besloot om dan toch maar een nieuwe e-reader te kopen. Mijne doet het nog, maar is al 7 jaar oud, heeft geen lichtje (wat toch wel handig is) en bovenal een batterij die met een paar dagen al leeg is. Dus telkens als ik wil gaan lezen is de batterij leeg, aargh! Toch voelt het lichtelijk exorbitant. Maar hey, lichtjes!Weekend

Sporten, dat moest ook weer eens gebeuren. Daarna heb ik wat klusjes gedaan en toen ineens een uur aan mijn administratie gezeten! Met het fulltime zzp-en in het vooruitzicht bedacht ik me dat ik de zaakjes even wat beter op orde moet hebben. Ik opende dus eindelijk een zakelijke rekening (handig want met potjes) en kwam er achter dat ik echt te weinig geld vraag. Daarna heb ik nog een tijd proberen uit te rekenen wat ik dan in die potjes moest zetten en wat ik met het geld op mijn andere rekening ging doen.

Ik moet zeggen dat dat al een eye-opener op zich is hoor: echt moeten leven van je zzp-inkomsten. Hiervoor kon ik altijd net rondkomen van mijn horecawerk en daardoor belandde het fotografiegeld op een grote stapel. Kocht ik weer nieuwe camera’s van enzo.

Dus note to self: je bent meer waard.

Verder heb ik deze dag 2 verjaardagen, dus het is weer druk maar zeker gezellig!

En op zondag? Dan werk ik de hele dag en in de avond typ ik nog even dit zinnetje er bij en ga ik douchen en naar bed. Morgen weer om half 7 beginnen… en dan gaat mijn laatste week in loondienst in! *internally screaming*

Follow:
Share:

10 Comments

 1. August 24, 2020 / 10:08

  Ugh we hebben allemaal wel eens dit soort baalweken, maar dit klinkt wel zwaar! Misschien dat je na komende week eindelijk wat meer rust in je hoofd krijgt als je baan klaar is, ookal is dat ook VET ENG? Sterkte komende week en love je foto’s!

  • Angélica
   Author
   August 24, 2020 / 18:36

   Jaaa het was een pittig weekje, maar deze week wordt beter, ik voel het :D
   Ik hoop het ook idd, wat meer rust gaat vast veel schelen. Maar eng is het zeker!!

   & Dankjewel!

 2. August 24, 2020 / 11:16

  Ola, spannend zo je laatste week! Veel succes alleszins. Jammer van je baalweek. Hopelijk voel je je deze week wat beter (daar duim ik voor). Al heeft het je wel prachtige foto’s opgeleverd :) Wat voor e-reader heb je gekocht?

  • Angélica
   Author
   August 24, 2020 / 18:36

   Ik hoop ook op een betere week, maar dat gaat vast goed komen :D
   & Ik heb de Kobo Clara gekocht! Wilde er 1 met een lampje en deze had ook nog een warm/blauw-licht stand, vond het wel ideaal :)

 3. August 24, 2020 / 16:27

  Je foto’s zijn mooi <3 Maar zo’n baalweek is wel echt een stuk minder. Die van mij was ook niet fantastisch – daar gaan we doorgaans gelijk in op volgens mij ;). Hoe is het met je huizenjacht?

  • Angélica
   Author
   August 24, 2020 / 18:33

   Dankjewel! <3
   En ja dat lijkt wel ons thema te zijn he? ;)
   Nou die gaat niet heel denderend, er komt nauwelijks iets vrij wat ik echt leuk vind. Maar op zich heb ik geen haast, ben dol op mijn huisje nu :)

 4. August 25, 2020 / 09:43

  Zo’n baalweek is wel behoorlijk naar, herkenbaar helaas… Maar je hebt wel echt schitterende foto’s gemaakt zeg!!! Ben stiekem toch altijd wel een beetje jaloers op jouw oog voor fotografie!

  • Angélica
   Author
   August 26, 2020 / 08:20

   Ah wat lief, dankjewel!
   & Het lijkt er op dat meer mensen een baalweek hadden. Misschien dat dat vieze warme weer ons allemaal een beetje op leek te breken? Gelukkig is het nu weer heel ander weer haha, dus hopelijk komt het goed!

 5. August 25, 2020 / 20:45

  De foto’s…zo prachtig…
  En ze stralen ook uit dat je los komt uit je hoofd want de rottigheid van de week zelf is er nergens ol te bekennen. Ze zijn echt ontzettend mooi!

  Nu hopen dat dat moois doorlekt naar het dagelijkse!

  • Angélica
   Author
   August 26, 2020 / 08:19

   Dankjewel, wat een lieve comment!! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?