Weekoverzicht #7 – Zomerhitte

Yes, weer een weekoverzicht. Het was deze week vooral heel heet, wat ons Hollanders natuurlijk altijd bezig houdt dus vandaar de inspirerende titel ;)

Het was toch best een drukke week, ook al werkte ik maar 2 dagen, waardoor ik dit keer wat meer te vertellen heb dan anders. Dus het wordt een lange, excuses ;)

Maandag t/m woensdag

Maandagochtend moest ik eerst werken en daarna ging ik meteen door naar mijn ouders. Het was ontzettend warm, ook op het werk, maar ik kan me daar gelukkig wel een beetje aan overgeven. Bij mijn ouders kreeg ik allemaal oude foto’s te zien, heel leuk!

De dagen er op ging ik vooral lekker wandelen in het bos, kwam er familie en oma langs voor een barbecue en deed ik verder niet zo veel. Wat was het heet zeg!

Het licht was supermooi en de bladeren waren mooi geel (ik weet het, dat is geen goed teken in Augustus). En de grond was bezaaid met varens en ik droom al jaren over een varenselfie! Helaas had ik mijn camera thuis gelaten…

Ik maakte de selfies hierboven met mijn telefoon, door mijn koptelefoon zo op een scheef paaltje te friemelen dat mijn telefoon kon blijven staan. Dit vereiste wel enig geduld trouwens. Maar de aanhouder wint ;) Ik maakte de foto’s in Lightroom, dan worden ze opgeslagen als een RAW-bestand (en dan heb je veel meer bewerkingsvrijheid/informatie in de foto).

Best okee gelukt toch? Ik baalde er van dat ik geen ‘echte’ selfie kon maken, maar ik bedacht me ook dat ik 10 jaar geleden dezelfde soort foto’s maakte maar dan met een spiegelreflex. Dus ach… prima :)

Ik begon een ochtend lekker rustig zonder telefoon, met mijn bullet journal en een bakje koffie in de tuin. Heel fijn! Ik overweeg om in de komende maanden een keer een week zonder social media in te lassen. Gewoon een oude telefoon pakken, met alleen whatsapp en spotify er op en dan whatsapp bijv. 1x per dag te checken. Voor belangrijke dingen moeten mensen maar bellen of smsen. Zoiets?

De tuin van mijn ouders is toch zeker wel mijn moeders trots en dat kan ik me goed voorstellen. Wat een werk moet dit zijn! Maar het ziet er goed uit :)

Door hier te zijn voelde het toch als een kleine vakantie. Wat wel fijn was, want vind het soms moeilijk om niks te doen met dit hete weer. Of als ik een hele dag op bed ga liggen met een ventilator, zoals vorige week, dan raak ik ook weer heel verveeld.

Ik word sowieso altijd een beetje weemoedig, melancholisch van dit weer. Hebben jullie dit ook? Ik merk dat ik me de laatste weken ook weer wat onzeker voel over mijn toekomst. Waarom liggen de opdrachten nog niet voor het oprapen, ga ik het wel redden de komende maanden, wat als het niet lukt, waarom ben ik niet zo goed als die ene fotograaf of die andere.

Goed, beetje vermoeiend dus. Het zal wel weer loslopen maar heb zeker zin om weer te kunnen fotograferen. Op woensdag had ik eigenlijk een shoot, maar die is verplaatst vanwege het hete weer (en dat was ‘ie daarvoor ook al!). Hopelijk snel weer :) (Wel grappig, nadat ik dit al had getypt woensdag, kreeg ik ineens een opdracht binnen ;))Donderdag

Jongens, dit was me toch weer een gekke dag. Het is een heel verhaal geworden dus ik geef alvast een samenvatting, kun je het eventueel skippen :

Ik wilde mijn rode haar mijn natuurlijke haarkleur (donkerasblond) verven, twijfelde enorm, deed het toch maar niet, werkte aan mijn website, en retourneerde spontaan mijn espressomachine want gedoe, daarna snelde ik door naar 2 videobelgesprekken met bruidsparen. Zo ;)

In de ochtend ging ik sporten en boodschappen doen en had ik het in mijn hoofd gehaald om mijn haar mijn natuurlijke kleur te verven.

Hier volgt nu een epistel over mijn haar: Dat is donkerblond. Het rood lijkt hier op de foto nog wel mooi maar het wordt in de zomer altijd erg flets en het leek me ter experiment wel eens interessant om het mijn eigen kleur te verven. Ik neig de laatste jaren namelijk naar steeds meer ‘natuurlijk’. Rustigere kleuren qua kleding, minder make-up (dat droeg ik al niet veel maar toch) en mijn haarkleur is natuurlijk wel erg sprekend. Maar ook juist daardoor vond ik het zo moeilijk en twijfelde ik erg. Ik dacht aan al die foto’s op mijn website en insta, die zouden dan ineens ‘niet meer kloppen’. Dat rode haar is echt een soort onderdeel van mijn persoonlijkheid?! Of eigenlijk juist niet en daarom moest ik het verven. Als ik ergens een complimentje over krijg van mensen, dan is het wel mijn haar. Maar dat is niet echt, gewoon uit een pakje en daardoor voelt het vaak ook een beetje gek. Toen ik mijn haar uit mijn knot haalde na het sporten zat het ook nog eens heel goed. Ik had echt half het pakje haarverf opengemaakt en besloot nog eens in de spiegel te kijken. Nee, ik hield toch van mijn rode haar. En ervaring, heel veel ervaring, leert dat een pakje haarverf altijd anders uit kan vallen en er niet altijd simpelweg overheen te verven is. Dus… toch nog steeds een rooie ;) Ik voelde meteen zo’n opluchting! Note to self: niet iets doen omdat je denkt dat je iets moet veranderen. Denk dat ik er wel spijt van had gekregen. Vroeger deed ik dit altijd trouwens, spontaan mijn haar een andere kleur verven. Maar rood is toch altijd de kleur waar ik bij terug kom. En dan ook heel specifiek deze tint (ik vind echt rood bijv. afschuwelijk bij me!).

Daarna heb ik vooral gewerkt aan mijn website. Echt, na een jaar lang uitstellen leek het me een goed idee om met 31 graden binnen eindelijk aan mijn ‘about me’ pagina te gaan werken. In de avond had ik 2 videobelgesprekken met bruidsparen staan. In de tussentijd besloot ik ook nog even spontaan mijn espressomachine te retourneren.

Tjah, ken je dat, dat knagende gevoel dat je eigenlijk weet dat je een miskoop hebt begaan? Ik heb het niet vaak, want ik doe vaak heel goed onderzoek naar dingen. Bij deze had ik dat ook wel gedaan, maar bleek het heel veel werk te zijn om een goede espresso te zetten. Een lekkere koffie zoals in een koffietentje? Heb ik denk ik maar 1x bereikt in 2 weken tijd. Ik was regelmatig een half uur (!) bezig om koffie te maken als ik opstond en geloof me, daar word je niet vrolijk van. Dus hopen maar dat de retour goedgekeurd wordt.

Goed, toen snel op de fiets naar huis gescheurd om nog net op tijd te zijn voor het 1e videobelgesprek, haha! Wat erg! Ik kon lastig inslapen omdat ik een beetje hyper was, zo aan het einde van deze dag ;)Weekend

Vrij weinig foto’s van het weekend. Ik deed koffie’s met vriendinnen, had twee afscheidborrels van (oud)-collega’s waardoor een werkdag wel iets zwaarder werd en op zondag voelde ik me een beetje onrustig.

Ik wilde al een tijdje foto’s maken van de bloeiende heide. Vorig jaar had ik daar ook een selfiesessie gehouden en dat wilde ik dit jaar graag weer doen. Maar de zon was telkens te fel en ik wilde graag wat meer ‘moody’ beelden maken, dus toen er zondag bewolking werd aangekondigd, heb ik de hele dag op hete kolen gezeten. Het was nog allemaal gedoe, want er werd regen en onweer voorspeld en ik twijfelde en twijfelde.

Toen ik uiteindelijk wilde gaan, kreeg ik ineens uitslag op mijn gezicht. Knalrode vlekken! En het begon te rommelen. Uiteindelijk toch nog maar gegaan, ik zou een half uurtje hebben voor er lichte regen kwam en pas later zou er een flinke bui komen. Nou, ik had er zo hard naar toe gefietst dat ik zeker wel een half uur nodig heb gehad om af te koelen! Dus ik stond helemaal rood en glimmend op alle foto’s, geen gezicht natuurlijk! En het lukte ook gewoon niet, ik raakte helemaal gefrustreerd.

Wellicht denk je dat ik altijd zo makkelijk een perfecte selfie maak, maar nee, het tegendeel is waar ;) Met mijn spiksplinternieuwe Monki jumpsuit vol met halen, benen en armen vol krassen en glimmend bezweet gezicht was het uiteindelijk toch waard. Eenmaal thuis kon ik er nog wel iets van maken. Nieuwsgierig naar de foto’s? Vanavond vind je ze op mijn Instagram ;)

Ondertussen werd het ook steeds benauwder en de lucht werd grauwer en grauwer… Uiteindelijk ben ik toch nog zeker wel 1,5 uur bezig geweest en besloot ik maar dat het genoeg was. Ik had al plastic tasjes meegenomen om mijn camera extra te beschermen tegen de regen.

Op de fiets werd het ineens supersnel donker, begon het te waaien en gaf het eigenlijk wel een kick om zo voor de bui uit te moeten fietsen. De laatste 5 minuten begon het toch te regenen, maar de echte hoosbui begon gelukkig pas toen ik binnen was. Wat een timing!
Zo, dat was een prima weekje. Het is ondertussen wat afgekoeld en van mij mag het nog wel wat frisser worden. Hopelijk heb ik dan weer wat meer energie! En ik denk dat de afgelopen week duidelijk maakte dat ik eigenlijk echt vaker dingen moet maken (foto’s, tekeningen, etc.) omdat ik anders een beetje ‘meh’ word? #notetoself

Follow:
Share:

8 Comments

 1. August 17, 2020 / 13:27

  Jeej een weekoverzicht! Ziet er toch nog vrij ‘druk’ uit voor zo’n hete week hoor haha. Jammer van je espressomachine. Toch maar aan de Quickmill Eliane? ;) Ben heel benieuwd naar je heide foto’s!

  • Angélica
   Author
   August 17, 2020 / 13:35

   Haha ja heb genoeg gedaan, maar als ik helemaal niks ga doen word ik ook weer zo sikkeneurig en lamlendig haha.
   Nouuuu ik denk dat ik misschien een Aeropress ga halen maar het daarbij ga halen haha. Neemt ook wat minder ruimte in beslag in mijn minikeukentje :P
   Vanavond ga ik ze posten :D

 2. August 17, 2020 / 13:32

  Eens met Siroon, best druk voor zo’n warme week ;-) Ik overweeg ook wel eens om m’n telefoon een weekje om te ruilen voor een ouder exemplaar en op die manier een beetje meer rust in m’n hoofd te krijgen? Ik weet alleen niet of dat ook daadwerkelijk werkt. Soms word ik gewoon gek van alle prikkels en wil ik rust. ;-)

  • Angélica
   Author
   August 17, 2020 / 13:36

   Ja precies! Mijn oude iPhone, gewoon een paar apps er op, meer niet. Heb geen idee of het werkt, maar merk wel dat ik veel onrust krijg van alle appjes en mensen die dingen van me meoten en alles maar willen vastleggen op Instagram etc. etc.

   Het zou wel een saai weekoverzicht worden dan haha, of met hele oude lelijke foto’s ;)

 3. August 18, 2020 / 10:27

  Wat een drukte met die warmte, haha. Ik probeer het dan altijd juist zo rustig mogelijk te houden, ook omdat ik totaal niet tegen de warmte kan. Die plaatjes in het bos hebben trouwens wel echt wat leuks, ondanks dat ze met de telefoon geschoten zijn.

 4. August 19, 2020 / 12:00

  Ik heb laatst ook effectief naar hele basic telefoons zitten kijken om mijn smartphone gedurende de dag ook om te ruilen maar dat is dan een heel gedoe met de simkaart enzo dus ik laat het maar zo. Ik heb sowieso geen Instagram of Facebook meer dus die verleiding is al weg.
  Ik vind je haar trouwens ook heel mooi. Heb het mijne ook een tijd zo gehad en zit er sinds een paar weken regelmatig aan te denken om het terug in die kleur te verven. Verf je het echt met een pakje of gebruik je henna?

  • Angélica
   Author
   August 19, 2020 / 19:56

   Ha ja het is wel een gedoe he? Ik dacht er aan om een oude telefoon van me te pakken (heb nog een oude iphone liggen) en het gewoon eens een weekje te doen ofzo. Soms verwijder ik ook wel eens bijv. een app als Instagram, best rustgevend haha.

   & Dankjewel! Ik verf het met kappersverf én henna, haha. Het is nogal een werk, maar ik ben heel precies met de kleur die ik wil (niet te bruin, niet te blauwig rood weet je wel, ik wil het echt kopergoud.) Ik verf het al jaren met exact dezelfde verf, vroeger wel eens gewoon random pakjes van de drogist maar die vielen toch allemaal net iets anders uit. Meestal doe ik mijn uitgroei met verf en dan 1x in de 2/3 maanden de hele boel met henna. Dat is niet schadelijk en heeft een veel mooiere, diepere glans. Maar is wel een gesmeer!

 5. August 23, 2020 / 10:50

  Haha zo gek hoe dat werkt, ik zie een foto van jou met varens en lees dat je je camera niet bij je had, dus ik denk gewoon, oh, jammer.
  Terwijl ik al op de foto’s had kunnen zien dat het toch gelukt was met je telefoon :’) Maar ook gewoon helemaal daar niet over nadenken. Net alsof ik naar een serie kijk of zo en jou zo zie, ipv dat ik weet dat het een selfie is.

  Hoe dan ook, je hebt inderdaad veel gedaan voor dat warme weer! En ik vind de foto’s in deze post (zeker die in het bos met de gele bladeren) echt heel mooi.

  En eh… heb jij nou een pen die een brandende sigaret moet voorstellen? Of is dit mijn hoofd die dit ervan maakt :’)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?