Weekoverzicht #5 – koffie & bier

Ha, die titel leek me wel een duidelijke samenvatting van de week. Althans, als ik zo naar de foto’s op mijn telefoon kijk ;) Nadat ik de vorige keer wel een heel saai weekoverzicht schreef, begon het toch een beetje te wringen.

Na wat brainstormen heb ik besloten het anders aan te pakken! Geen beschrijving meer van elke dag, maar gewoon de highlights van de week. Zo hoop ik ook wat bewuster stil te staan bij de leuke dingen des levens, weet je wel ;) Natuurlijk, negatieve (belangrijke) dingen wil ik ook nog wel delen, maar elke dag beschrijven vind ik niet zo interessant.

Dus… dagboekje nieuwe stylo it is!Espressomachine

Nou, met die koffie bedoel ik gelukkig niet alleen mijn werk. Ik ben sinds kort zelf ook eigenaar van een kleine espressomachine! Natuurlijk, vergeleken met de machines van tienduizenden euro’s die ik gewend ben valt dit wel een beetje in het niet. En ondanks dat ik wist dat die druk nooit echt zo hoog is als ze zeggen, was ik de eerste dag toch een beetje teleurgesteld. Maar ik begin mijn draai er mee te vinden en heb straks alle tijd om er mee te kunnen experimenteren! De perfecte espresso ermee maken is zeker mogelijk, maar dat gaat wel even wat oefening vergen. Maar alleen maar leuk natuurlijk en iets waar ik straks zeker wel alle tijd voor heb.

Deze barista had namelijk alleen maar een dolce gusto (waaaah, I know, maar ooit gekregen en thuis verse koffie zetten heeft geen zin als je zoveel koffie op het werk drinkt…) en een plastic filter voor op je mok. Nee, heb niet eens een Chemex of ander hipsterspul. Dus daar moest ik natuurlijk wel een beetje verandering in komen he ;) Ik was al weken een beetje aan het rondsnuffelen op YouTube en eigenlijk vond ik het te duur, maar ik besloot het te zien als een soort afscheidscadeau.

Ik vind het al wel heel leuk om thuis latte art te kunnen maken (disclaimer: ik heb een kannetje wat eigenlijk NET te klein is om echt goed te kunnen schenken, maar kocht een grotere en dat werkt ook niet… dus ik moet daar nog even mee oefenen! En ik drink havermelk, is ook weer net iets lastiger schuimen ;))

Zo, dat was een epistel over koffie. Sorry. Blijft toch mijn werk he. Maar vind het nu al leuk om lekker thuis baristaatje te spelen en straks mooie koffiefoto’s te kunnen maken!

Filmpje

Iets wat ik ineens graag wilde doen was een soort compilatie maken van mijn oude filmpjes (en wat nieuwe) en daar een soort introductiefilmpje van maken. Ik heb dit in portretmodus geschoten voor op instagram, dus daar staat ‘ie nu ook op. Misschien plaats ik ‘m ook nog op mijn website!

Het is eigenlijk meer een sfeerbeeld weer, maar ik denk dat het wel een leuke manier is om iemand te leren kennen. Dat je ook echt een lichaamstaal en stem bij iemand kunt plaatsen (want in het echt ben ik heus wel anders dan op die perfecte selfies). Ik vond het heel leuk om te doen en ontzettend leerzaam, heb ook nog heel veel te leren maar ik denk wel dat ik meer met film wil gaan doen in de toekomst! Ik overwoog om binnenkort eens een vlog te maken, puur voor het oefenen. Later deze week deed ik dat ook!

Vond het wel spannend om te plaatsen trouwens, want ik ben een beetje onzeker over mijn stem (ik praat zo snel en niemand verstaat me ooit en ik raffel woorden af, brrrr… en zo’n kinderlijk stemmetje!) en vond het wel een beeeeeetje pretentieus haha. Maar ik kreeg echt hele leuke reacties!

Deze foto maakte ik zondag tijdens het maken van een vlog. Jawel, ik ga er 1 maken! Het wordt een heel korte waarin ik een koffie maak en daarna ga wandelen. Tijdens het wandelen heb ik wat mooie sfeerbeelden gemaakt van wildbloemen en dat wil ik dus een beetje combineren met wat ‘gepraat’.

Wil alvast benadrukken dat het een eenmalige video wordt haha (Ik vind mijn leven eigenlijk al niet boeiend genoeg voor een weekoverzicht, laat staan voor een wekelijkse vlog ofzo haha, geen zorgen!)

Wat een werk ook trouwens! En dan ben ik nog niet eens toegekomen aan het bewerken van de filmpjes…Bier & vrienden

Het was een mooie week met veel zon en HITTE, dus dat vraagt om biertjes natuurlijk. Wellicht lijk ik nu een alcoholist, maar na 2 biertjes val ik al in slaap hoor haha. En eigenlijk zou ik dit ook gewoon onder ‘vriendinnen’ kunnen scharen: fijn chillen met vriendinnen met een biertje :)

Zondag reisde ik na mijn vloggen af naar Utrecht, om weer eens vrienden te zien die ik al (samen) lang niet gezien had. Het was een heerlijke dag en heb heerlijk gekroeld ook met de 2e katjes, vooral deze rooie. Zo lief zijn ze!Gezond eten

Okee, dit is een beetje gek na die bierfoto’s. Maar ik heb deze week weer eens geprobeerd wat bewuster en gezonder te eten. Vind het echt lastig als ik stress heb of moet werken en dan niks al in huis heb. Merk ook dat mijn lichaam weer wat papperiger werd en dat is echt niet erg (na jaren zelfbeeldstruggles als zovelen, zie ik mijn lichaam nu gewoon als… een lichaam? Body neutrality, zeg maar :)) maar wel een teken dat ik wat minder gezond leef. En dat is nou wat ik wél belangrijk vind!

Is het gelukt? Mmmm… redelijk, haha. Maar ik heb in ieder geval geen pizza gehaald ;) En ik vind die groentewraps (met die verpakking met dat enge, lachende zonnetje haha) heel erg lekker. Jammer dat gezonde dingen vaak weer zo duur zijn.Wandelingen

Ja, wekelijkse kost dit he. De maan scheen op een gegeven moment ook zo mooi op een avond. Prachtig! Ik hoop in het najaar, als ik alle tijd heb en geen 20.000 stappen op een werkdag zet, weer lekker veel wandelingen te mogen maken. Zo fijn dat er een natuurgebied om de hoek zit, heerlijk!Werk

Niet echt een highlight dit, maar na deze week moet ik nog 4 weken werken in de horeca. Mijn fotografiewerk was deze week en eigenlijk maand niet bestaand. Zo zonde, maar je weet nooit hoe het loopt. Zo was Juni ineens druk en deed ik in Juli helemaal niks. Had wel deze week een shoot gepland staan, maar vanwege het hete weer is deze verplaatst.

Ik zei het vorige week ook al, maar ik begin me toch een beetje zorgen te maken gezien de pandemie. Het ziet er allemaal niet meer zo gunstig uit en de komende maanden heb ik toch een paar bruiloften staan. Als deze niet doorgaan, dan denk ik dat mijn hele ‘stappenplan’ wel in duigen gaat vallen. Ik ga niet liegen: dat is eng! Het begint toch wel erg spannend te worden hoor, dat fulltime zzp-en.

Tegelijkertijd merk ik dat ik de horeca gewoon echt niet meer trek. Dat ik gewoon heel gelukkig word van mijn eigen ding doen, zoals dat filmpje maken, of mooie foto’s van mijn koffietje. Deze week kost het me weer veel energie merk ik, zo zonde. Ik kan echt niet wachten om mijn week helemaal zelf in te delen en te werken aan mijn eigen ‘brand’. Maar ik merk ook dat ik me nu al zorgen begin te maken om geld en ook het schuldgevoel dat ik zomaar dingen mag gaan doen die ik leuk vind.

Het voelt toch gek he. Ondanks dat ik heus wel ga werken de komende maanden, gaat dat natuurlijk heel anders zijn dan wanneer je echt een baan hebt. De kans dat ik weinig opdrachten krijg (i.v.m. Covid) is groot. Er heerst toch een beetje een stigma op ‘niks doen’ en ik merk dat ik dat ook wel een beetje lastig vind.
Ha, zo heb ik onbewust toch weer een hele post geschreven zonder weinig boeiende informatie of foto’s. Ik denk dat ik weer eens een dagboek moet gaan beginnen ;)

Weet achteraf gezien ook niet of dit wel een goede opzet is zo haha, maar ik had donderdag al een hoop getypt en laat het nu maar zo ;) Nou is het ondertussen al maandagmiddag en heb ik gewerkt en ga ik snel een dutje doen want ik ben kapot, joe joeee.

Follow:

2 Comments

 1. August 3, 2020 / 17:19

  Mooi zo, je weekoverzicht in nieuwe stijl! Het is zo zoeken om je weekoverzichten leuk te houden voor jezelf om te schrijven, dus de stijl omgooien, slim!

  Zoals ik je al eerder stuurde, ik heb écht genoten van je filmpje. Ik vond het zo mooi, de sfeer, het tempo en ook je voiceover. Het klopte gewoon. Ben benieuwd wat je nog meer gaat maken!

  • Angélica
   Author
   August 4, 2020 / 21:31

   Dankjewel!! Zo fijn om te horen <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?