Weekoverzicht 2 – Bloesem & Quarantaine

Editor’s note: sorry maar dit is echt de langste post ooit geworden. Bereid je maar voor, dit is wat weken alleen zijn met je doet denk ik ;)

Tjah, betere titels weet ik even zo snel niet te bedenken. Ondertussen is week 4 van de quarantaine alweer verstreken. Een maand geleden was ik jarig, maar het voelt als heel ver weg. Als een andere wereld waar je nog vriendinnen mocht omarmen en nog naar de kroeg mocht voor een drankje.

Natuurlijk, zoals alles went ook dit – het eeuwige thuiszitten zonder enige plannen. Zoals ik al wel eerder schreef ben ik wat dat betreft vrij bevoorrecht – ik heb geen werk op dit moment, krijg wel een vergoeding maar dat is door omstandigheden niet zoveel maar heb gelukkig genoeg spaargeld voor de komende maanden. Dat betekent dus dat ik vrij ‘zorgeloos’ de hele dag thuis kan zitten.

Als ik er aan denk dat we nog wel een hele tijd met deze ‘1,5 meter samenleving’ moeten gaan leven en de zomer misschien wel volop in huis, alleen, zal worden doorgebracht dan word ik wel heel somber. Ook de bruiloften van dit jaar zie ik allemaal verplaatst worden en het is even doorbijten. 2020 leek eindelijk mijn jaar te worden maar daar wordt even heel hard roet in het eten gegooid.

Maar! Gelukkig heb ik de gave om heel goed alleen te kunnen zijn en mijzelf altijd eindeloos te kunnen vermaken. Het enige wat ik jammer vind is dat ik ook de gave heb om eindeloos dingen uit te stellen en niet echt van nature veel intrinsieke motivatie bezit. Dus lekker fotootjes maken en wandelen? Ja. Een keer een grote schoonmaak houden en eindelijk die ene muur latexen waarvoor al maanden een pot in de woonkamer staat? Nee.

Deze lange intro is al een voorbode van wat jullie te wachten staat – een heel uitgebreid weekoverzicht. Sorry daarvoor alvast. Moet toch tegen iemand praten he ;)

Maandag

Het was weer tijd voor mijn wekelijkse boodschappen, YES. Wat een feest! Het grootste drama is uiteindelijk dat ik denk ik te weinig chips heb gekocht! Wie ben ik?

Verder schreef ik aan een grote blogpost, sprak ik met mijn beste vriendin af in het park (met 2 meter afstand) waar ik een lekker alcoholvrij biertje dronk en natuurlijk een woordzoeker deed, zoals het een ware pensionado betaamt. Ik was die dag verbrand omdat ik mijn armen niet had ingesmeerd, oeps. Sowieso kan ik er maar niet over uit HOE MOOI WEER het is deze weken. Dit is toch niet normaal? Heb in de afgelopen weken nauwelijks regen gezien en heel veel stralende blauwe luchten. Ik moet zeggen dat dat heel erg helpt. Ik ben ook nog nooit zo snel zo bruin (of eigenlijk – donkerbeige in mijn geval) geweest omdat ik telkens buiten ben op mijn balkon of aan het hardlopen.

Ik lees ook veel deze week, ben nu bezig in de Zeven Zussen serie. Het is precies wat je wil in tijden zoals deze: niet te ingewikkeld, lekker snel tempo, even naar een andere wereld. Genieten!

Dinsdag

Het was weer een stralende dag vandaag en ja, elke dag begint steeds meer op elkaar te lijken. Hoe ik dan zo goed weet wat ik gedaan heb? Ik houd in mijn bulletjournal een soort minidagboek bij. Elke dag schrijf ik een paar hoogtepunten op. Zo weet ik dat het dus deze dag niet helemaal mijn dag was, maar wel dat het heerlijk rook naar zomer, de avond nog zwoel was, er een supermaan was en dat ik heb hardgelopen.

Ook bewerkte ik een video en maakte ik een grote selfie-post af: Tips voor het maken van een perfect zelfportret. Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt (als je dat nog niet gedaan hebt).

Ik heropende ook mijn Ko-Fi profiel waar je me dus een kopje koffie kan kopen als je mijn content waardeert. Ik kreeg er al een paar, superleuk!

Ik kreeg namelijk ook nieuws dat ik wel een toeslag kreeg, maar dat dat niet zoveel gaat zijn omdat ik nog niet zoveel uren/weken heb gewerkt en dus net ergens nieuw was begonnen met een 0-uren contract. Daar heb ik wel heel even van gebaald ja.

Woensdag

Het was maar liefst 24 graden deze dag, niet normaal! Ik wandelde een stuk en bakte een bananenbrood. Ik voelde vooral rust en bedacht me dat de wereld nu eindelijk op mijn tempo leek te leven. Het is alsof ik nog nooit eerder zo’n grote bevestiging heb gehad dat ik een ware introvert ben.

Vorige week vertelde ik al dat ik mijzelf meteen heb opgelegd om elke dag 3 nuttige dingen te moeten doen. Gewoon zelf verzonnen, maar schijnt dus een hele theorie te zijn. Who knew!

Donderdag

Dat heerlijke gewandel van gisteren heeft me aan het denken gezet. Jaren geleden wandelde ik veel om te trainen voor de West Highland Way. Ik weet dat ik met gemak 20 kilometer kan wandelen en gezien ik de laatste week zoveel steken kreeg met hardlopen, leek me dit ook wel iets. Vandaag wandelde ik 11 kilometer, waarvan ik vooral veel aan het fotograferen en filmen was.

Dat was fijn, maar ik had een beetje slecht geslapen en daarna was ik de hele dag moe. Ik bewerkte de video en de foto’s nog en deed verder niet zoveel. Sommige dagen zijn een beetje lusteloos, dit was wel zo’n dag.

Ben trouwens ook nog bezig met Tiger King en nou ja, het is heftig haha.

Ook kocht ik een stylus voor mijn bejaarde iPad Mini en Procreate Pocket. Zo kan ik dus ook eindelijk een beetje digitaal tekenen, leuk!

Vrijdag

Om half 7 was ik al wakker, iets wat me steeds meer gebeurd. Ik denk dat ik gewoon te weinig doe waardoor mijn lichaam niet zoveel slaap nodig heeft?

Ik werkte nog aan de video en foto’s, sportte al voor 9 uur (!) en ging daarna naar het tuincentrum. Dit voelde wel een beetje dubbel, maar mijn balkon was zo kaal en treurig. Ik besloot meteen met openingstijd te gaan en gewoon heel gericht er doorheen te rennen. Ik had zoveel plantjes gekocht dat ik naar huis moest lopen!

Mijn balkonnetje is heerlijk opgefleurd door de bloemetjes, heb nou ook een eucalyptus boompje, die stond al heel lang op mijn lijstje.

Verder had ik nog gevideobeld met twee vriendinnen, onze vaste prik op vrijdag. Daarna kreeg ik ineens een soort actieve opwelling en heb ik het glas en oud papier weggebracht (dat glas stond er al maanden te verzamelen, ja, zo’n type ben ik). Ik at pas superlaat en daarna was ik doodop ineens.

Zaterdag

Deze dag werd ik een beetje lusteloos wakker. De dagen lijken steeds meer op elkaar en ondertussen begin je je ook een beetje af te vragen waarom je eigenlijk uit bed zou komen? Maar ik besloot een rondje te gaan hardlopen, puur om mijzelf uit die bui te halen. En het hardlopen ging ineens goed! Ik had advies gevraagd op Instagram omdat ik telkens zo’n heftige steek kreeg en wat blijkt? Ik ging gewoon te snel. Ik sjokte nu op slakkentempo en kon echt heel lang blijven lopen!

Ik verwonderde me weer aan alle mooie bloesem en kreeg een leuk aanbod van een oud schoolgenootje van me: of ik niet selfies wilde maken bij haar prachtige bloesemboom? Ze woont in een prachtige omgeving, met veel natuur en een prachtige roze bloesemboom waar ik me elk jaar weer aan vergaap op Instagram. We maken een afspraak voor morgen en ik ben nu al helemaal onrustig. Ik wil dan METEEN aan de slag en dat doe ik normaal ook vaak. Eigenlijk is dat juist een grote valkuil, want het is vaak veel beter om te wachten op mooi licht of nog te broeden op een idee.

Ook ruim ik de schuur een beetje (met nadruk op beetje) op en maak ik eerst nog wat foto’s in de hal omdat het licht daar zo mooi is.

Zondag

Zoals ik al zei beginnen alle dagen op elkaar te lijken, maar op deze dag had ik iets om naar uit te kijken: het Paasontbijt! Dit doe ik normaal nooit, maar vond ik in deze tijden wel geoorloofd. Voor het ontbijt deed ik eerst in mijn kleine woonkamertje een Les Mills workout wat erg intens was. Sorry onderburen voor al dat gespring!

Ik word wel echt steeds geïrriteerder om in mijn kleine woonkamer te moeten sporten, het staat ook zo vol met plantjes en alles. Maar het was weer gedaan!

Verder sprak ik weer af met mijn beste vriendin het park, met gepaste afstand natuurlijk. Zij is de enige die ik in de afgelopen weken in het echt heb gezien en het voelt als een verademing om in het echt tegen iemand te kunnen praten. Ik begin me af te vragen of ik straks nog wel weet hoe ik met andere mensen moet communiceren haha.

Goed, dat verhaal van die oude schoolgenoot met haar bloesemboom? Daar ben ik uiteindelijk nooit geraakt, want onderweg naar haar kwam ik deze bloesempracht tegen. Ik was te vroeg dus ik besloot eerst hier foto’s te maken en omdat het nog zo’n eind fietsen was, hebben we de afspraak verzet. Ik ben hier uiteindelijk 2 uur (!) geweest. Het was echt heel mooi! De bloesems waren goed roze (natuurlijk een beetje aangedikt in sommige foto’s ;)) en ze hingen heel erg laag. Echt de ultieme fotografendroom!

Houd mijn Insta in de gaten voor meer :) Dit soort shoots geven me weer zoveel energie, fijn!

Zoals je misschien wel is opgevallen fotografeer ik nog steeds heel veel. Ik vraag me echt af hoeveel selfies ik wel niet ga maken in deze periode… Ik ben vooral dankbaar dat ik me in ieder geval nog geïnspireerd voel en dat ik nu in ieder geval alle tijd van de wereld heb om mijn lievelingsseizoen vast te kunnen leggen.

Ook video vind ik erg leuk om te doen en probeer ik me wat meer in te verdiepen. Ik heb geen aspiraties om een Youtube-kanaal te beginnen maar zou in de toekomst denk ik wel wat meer maken dan alleen maar een beetje sfeerbeelden zoals deze. Maar voor nu heb ik nog veel plezier aan het maken van simpele sfeerfilmpjes. Dit wil ik de komende tijd zeker vaker gaan doen, gewoon voor Instagram (wel irritant dat ik dan met dat gekke formaat zit, ik film het dan ook staand, dus daar moet ik nog even een oplossing voor bedenken.)

Wel vind ik het dus moeilijk om productief te zijn, helemaal met dat mooie weer. Natuurlijk zijn het rare tijden, maar ik weet zeker dat ik ook in Niet-Corona-Tijden er moeite mee had gehad. Ik ben nog steeds in dubio over mijn toekomstige fotografieplannen. Als er zoveel opties zijn, dan heb ik de neiging om me te laten overweldigen, waardoor ik dus geen keuze meer kan maken. Ook een Facetimeshoot doen, of prints verkopen, of een workshop maken, of misschien een ebook, of meer verdiepen in film, of illustratie, of.. of… Help!

Zolang de bloesem nog bloeit ben ik nog wel even zoet. (Al is dat dus niet heel lang meer, oeps)

Follow:

12 Comments

 1. April 13, 2020 / 09:54

  Yes, ik geniet echt van je weekoverzichten, zelfs met alle tekst ;) Ik hoop echt dat je ze blijft posten!

  • Angélica
   Author
   April 13, 2020 / 10:27

   Zo lief! Haha zelfs met al die tekst, gelukkig maar! :’D

   • Angélica
    Author
    April 13, 2020 / 17:15

    Haha dacht even dat je je blog aan het promoten was ;) Maar leuk, fijn om te horen :D

 2. April 13, 2020 / 20:05

  Yes! Een weekoverzicht van jou, maakt me gelukkig :-) Ik heb ook het talent om mezelf eindeloos te vermaken én om dingen eindeloos uit te stellen en dat voelt toch als een redelijk ongelukkige combinatie, want je komt nooit helemaal op het punt dat je dan daadwerkelijk die dingen ook gaat doen omdat je je toch niet gigantisch verveelt. Zo werkt het voor mij althans. Al heb ik vandaag (voor het eerst sinds honderd jaar) mijn huis helemaal schoongemaakt en ben ik daar mega trots op. ;-)

  • Angélica
   Author
   April 14, 2020 / 10:45

   Haha ja dit vind ik een hele goede en herkenbare analyse ;) Dit is precies het probleem inderdaad. Heb nog duizend andere, wel leuke, klusjes te doen. Er is maar zelden een moment dat ik uit verveling eens ga dweilen ofzo. Stom is dat he!

 3. April 14, 2020 / 14:37

  Wat prachtige foto’s weer zeg! Onze bloesem begint nu ook mooi te worden.. love it!

  • Angélica
   Author
   April 15, 2020 / 13:17

   Dankjewel! En wat gaaf dat jullie een bloesemboom hebben, dat wil ik later als ik groot ben ook :D

 4. April 14, 2020 / 15:56

  wauw wat heb je weer een prachtige foto’s gemaakt zeg, ik ben gisteren ook los gegaan op bloemen (@opdegroenetour). Ik kan ook geen genoeg krijgen van bloemen en groen.

  • Angélica
   Author
   April 15, 2020 / 13:20

   Dankjewel! En leuke insta, wat fijn om nu een eigen groen plekje te hebben zeg! :)

 5. April 15, 2020 / 12:02

  Toch wel fijn om, als je 2 van je weekoverzichten achter elkaar leest, ook te zien dat het niet allemaal bloesem-blijheid is ;) Ja, sporten in je woonkamer is verrot, en verveling en teveel tijd en niemand mogen zien. En de uitputtendheid van de mogelijkheden, ugh! Herkenbaar haha!

  • Angélica
   Author
   April 15, 2020 / 13:30

   Haha ja het is niet altijd feest natuurlijk! Nou moet ik zeggen dat ik me nog niet echt verveeld heb, maar daar zit eerder het probleem denk ik haha. Als ik me goed zou vervelen dan zou ik nog wel eens gaan beginnen aan de grote schoonmaak, maar nu? Nah… nog niet echt haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?