Weekoverzicht #11 – Coronatest & werk

Zo, lekkere clickbait he? Ik deed deze week inderdaad een Coronatest (spoiler alert: hij was negatief) en had mijn eerste echte volle zzp week. Het voelde nu ook echt zo omdat ik dit keer ook echt werk te doen had: namelijk de bruiloften van het weekend er voor bewerken. De test liet me toch een beetje schrikken dus ik besloot om deze week even voorzichtig te zijn, want in het weekend bruiloft en shoot en de woensdag er op ook weer een bruiloft. Ik deed niet zoveel, maar had blijkbaar toch weer een hoop te vertellen. Soit ;)

Maandag

Op deze dag fietste ik naar de teststraat. Ik had er in het vorige overzicht nog niks over gezegd, maar ik had zondag al gebeld. Tijdens de bruiloft zaterdag kreeg ik hoofdpijn. Dat heb ik heel vaak, dus ach. In de avond gingen mijn holtes toch ook wel pijn doen en werd ik wel een beetje bezorgd – mijn holtes ontsteken heel snel en dat is altijd de aftrap van een flinke verkoudheid. Shit!

De volgende ochtend belde ik dus om stipt 8 uur (want zere holtes, een kleine loopneus) en kon ik de volgende ochtend terecht. Ik had al gehoord over de lange wachttijden dus ik besloot ook niet om een dag af te wachten, want ik had zaterdag weer een bruiloft en wilde dan wel echt mijn uitslag hebben. In de loop van de dag werden de klachten minder en maandag vielen ze ook reuze mee. Eigenlijk alleen nog maar hoofdpijn.

Maar goed, de test zelf was niet fijn maar ook niet rampzalig. Alsof je een liter cola door je neus hebt geproest, zeg maar. Ik kreeg in de avond al mijn uitslag – supersnel! En heel fijn. Ik was ook niet nerveus toen ik de mail openende want eigenlijk dacht ik al wel dat het negatief zou zijn. Toch blij dat ik voor mijn eigen geruststelling die test heb gedaan. Ik was zo gestresst om niet ziek te worden, dat ik denk ik dus een beetje ziek ben geworden… Typisch! Heb wel de hele week nog hoofdpijn en zere holtes gehad. Ben helaas heel gevoelig voor holteontstekingen.

Maar goed, eens moest het de eerste keer zijn. Ik vond het ook wel lekker om even in quarantaine te moeten en helemaal niks te moeten. Ik genoot ook ontzettend van het fietstochtje er naar toe (11km en 11km terug… gelukkig was het stralend weer!). Ik denk wel dat ik geluk heb gehad dat het zo snel ging want ik hoor heel veel over overbelasting. Toch vond ik het erg goed geregeld allemaal (al wist ik even niet waar ik met mijn fiets heen moest, voelde een beetje awkward zo tussen de auto’s haha).

Ik besluit wel om deze komende 1,5 week wat voorzichtiger te zijn, want ik kan geen verkoudheidje gebruiken nu. (Of Corona, obviously.)

De fietstocht was echt prachtig, ben stiekem onderweg even gestopt toen ik ineens een zandverstuiving tegenkwam. Mooie shootlocatie!Dinsdag

Ik was weer vrij (als in, ik mocht de deur weer uit)! Toch merk ik dat ik nog niet helemaal fit ben. Vorige week las ik in mijn overzicht nog dat ik zo moe was steeds. Ik denk dat ik gewoon een beetje moet bijkomen van de afgelopen maanden. Ik ga wandelen en koffie drinken met een vriendin en werk aan allerlei klusjes.

Woensdag

Vandaag voel ik me weer een beetje fitter, hoera! Ik maak een wandeling, ik sport (maar nu even thuis), ga naar de fysio (auw!) en werk aan weer een hoop klusjes. Ik bestel nieuwe kaarten en stickers die ik meestuur met foto-albums, ik lever een bruiloft op, dat soort dingen.

Ik vind het fijn dat ik de rust heb om dingen op mijn eigen tempo te doen. Deze zaterdag heb ik weer een bruiloft staan, zondag een shoot en dan de woensdag weer een bruiloft. Ik wil dus wel flinke slagen maken met de bruiloften van afgelopen weekend, maar heb hierna nog 2 volle dagen daarvoor.

Een kleine uitleg van hoe ik te werk ga (sla dit over als je dit niet boeiend vind, haha) – Een dag na de bruiloft stuur ik een kleine preview met een stuk of 15 willekeurige foto’s. Het geheel lever ik binnen 3 weken in een online galerij. Na de preview maak ik eerst een grove selectie, daarna nog een keer een selectie. Elk jaar lever ik weer meer foto’s dus ik probeer daar wel streng in te zijn. Het ligt aan het aantal uur, maar kan variëren van 200 tot 600 foto’s. En daarna bewerk ik de foto’s vaak per onderdeel (klaarmaken, shoot, ceremonie, borrel, diner). Ik werk graag in etappes om een beetje fris naar de beelden blijven kijken. Vroeger leverde ik ze met 2 weken terwijl ik dus ook nog 30 uur werkte! Dat werd me toch wel iets te gortig haha.

Ook lopen er leuke dingen dus het lijkt er op dat deze maand een goede start gaat zijn en dat maakt me heel blij!Donderdag

Ik begin de ochtend weer met de morning pages, waar ik dinsdag al mee begon. Volgens het boek The Artist’s Way moet je elke ochtend 3 kantjes volpennen. Gewoon, met onzin, om je hoofd leeg te maken. Ik merk dat het me veel moeite kost en het me eigenlijk alleen maar slaperiger maakt… nog geen succes dus.

Deze dag is vooral heel productief! Ik bewerk een hele bruiloft (als ik eenmaal in die flow zit jongens…), schrijf een blog-post voor mijn andere blog en doe wat dingen als mailtjes beantwoorden. Tussendoor trakteer ik mijzelf op een uurtje koffie in het park. Ik haal er een Flow bij die ik kreeg van een vriendin – heerlijk!

Ook bereid ik me alvast wat voor op de bruiloft van zaterdag. Deze is heel last minute aan komen waaien – vorige week geboekt! Maar het is weer eens op een mooie locatie en ik heb er erg veel zin in.

En ik kijk naar de maandoverzichten van vorig jaar en word een beetje nostalgisch. Ik mis de maandelijkse Druksavonden met vriendinnen (etsen in het grafisch atelier), op vakantie gaan zonder zorgen, op stap gaan en dansen tot diep in de nacht (ja dat deed oma 3x per jaar). Meh.

Ik maak ook nog een avondwandeling met een heel mooi zonnetje! Ik was een beetje gefrustreerd door Uber, afgelopen zaterdag is er bij mij iets misgegaan met de app en daardoor heb ik 2x betaald. Maar de klantenservice helpt niet mee. Even mijn frustratie er uit wandelen ;)

Vrijdag

Een relaxed dagje was het vandaag. Ik deed een sportles thuis, al voor mijn rijles! Daarna ging ik wandelen in het zonnetje en lekker een broodje eten in de zon. Ook werd er vandaag ineens aangebeld en had ik bijna niet opengedaan, maar het bleken al mijn kaartjes en stickers te zijn, woehoe!

Verder bereid ik me voor op de bruiloft van morgen en ga lekker op tijd naar bed.Zaterdag

Zaterdag was het weer bruiloftdag! Dit keer was het in Bergen op Zoom, een plek waar ik nooit eerder ben geweest. Het was weer een superleuke en ook relaxte dag, heel fijn. Hij duurde wel heel lang, omdat ik ook lang onderweg was op de terugweg. Iets met aansluitingen en door niet opletten een trein missen enzo. Dan ben je al gauw 14 uur van huis. Maar hey, het was het waard! Ik hoop snel wat foto’s te mogen delen op instagram want er zitten er weer een paar mooie plaatjes bij :)Zondag

Zondag ging de wekker weer vroeg want ik ging naar Haarlem voor een shoot. Ik was nog nooit in Haarlem geweest en het is ook wel een eindje rijden. Maar ik hoorde er altijd goede dingen over, dus ik was wel nieuwsgierig. Ik had een portretsessie met Maartje die ik ken via Instagram. Ze wist nog wel wat leuke, groene straatjes. Het was een prachtige dag ook!

Na de shoot gingen we nog lunchen en toen liep ik een rondje door de stad om de boel te verkennen. Wat een heerlijke stad! Het was ook supermooi weer natuurlijk dus iedereen zat lekker aan het water te genieten, de sfeer zat er wel lekker in.

Ik besloot om naar het Teylers Museum te lopen, want daar hoorde ik altijd goede dingen over. Ik twijfelde nog, maar toen bleek het gratis entree te zijn vanwege Open Monumentendag en liep ik er toevallig zo tegen aan: meant to be! Heel gaaf museum!

Tip van flip: foto’s maken via de Lightroom app, zo zijn het RAW bestanden en is de kwaliteit veel mooier. Deze 2 maakte ik zo.

Het voelde als een heerlijke vakantiedag, ook al was ik eigenlijk aan het werk. Eenmaal thuis haalde ik snel een pizza bij de Jumbo en ging ik nog, ondertussen doodmoe, aan het werk voor de preview van de bruiloft van zaterdag.

Daarna deed ik niet veel meer en sliep ik als een blok, haha.


Excuses als je straks twee keer een mail krijgt met een melding voor deze post: ik had met mijn suffe hoofd op publish i.p.v. preview gedrukt ;)

Het was een fijne week, maar heel eerlijk ook wel een beetje eenzaam. Omdat ik voorzichtig wilde zijn heb ik wat dingen afgezegd, maar binnenkort wil ik wel weer even ergens gaan zitten om te werken en weer wat meer afspreken met mensen.

Ook merk ik dat ik nog wel echt moet leren dat ik echte werkdagen moet inplannen. Dus niet gaan werken wanneer ik zin heb (een keer om 4 uur ‘s middags). Vandaag (maandag) neem ik bewust vrij bijvoorbeeld. Wellicht boek ik nog wel een massage! Of ga ik verder met bingen van het kanaal Doing It Ourselves, waar ze een kasteel restaureren. Mijn verslaving van de afgelopen week ;)

Follow:
Share:

8 Comments

 1. September 14, 2020 / 11:16

  Waaauw wat een drukke week! En jij was nog bang dat je niets te doen zou hebben als zzp’er ;) Leuk dat je in het Teylers was, ik vond dat ook echt prachtig. En bedankt voor de lightroom tip, die kende ik nog niet!

  • Angélica
   Author
   September 14, 2020 / 16:13

   Haha ja, ik wilde in de eerste instantie een weekje of 2 vakantie nemen. Maar al gauw kwam ik er achter dat September altijd mijn drukste maand is en het nu weer zo ging zijn, dus het is een lekker begin! Maar in de wintermaanden wordt het wel een heel ander verhaal hoor! Maar zo kan ik in ieder geval lekker sparen voor de komende maanden :D

 2. September 14, 2020 / 19:25

  Fijn dat je zoveel werkgerelateerde dingen hebt! Lijkt me fijn :) Ik zat laatst ook oude weekoverzichtjes te lezen op mijn blog en werd er ook een beetje nostalgisch van. Ik twijfel soms of ik er nog mee door ga maar ik ben nu toch wel blij dat ik alles nog eens kan teruglezen. Ik heb woensdag een coronatest en ben er wel een klein beetje nerveus voor. Ik hoor er heel gemengde meningen over dus ik zal het maar gewoon moeten afwachten.

  • Angélica
   Author
   September 15, 2020 / 11:04

   Jaaa heel fijn! Ik hoef me ook niet te vervelen want op de dagen dat ik niet fotografeer, heb ik nog een heleboel foto’s te bewerken :) Lekkere start!

   En dat snap ik wel ja. Ik twijfel nog wel eens over mijn weekoverzichten, omdat ik vroeger maandoverzichten maakte en dat eigenlijk wel overzichtelijker vond om terug te lezen. Wellicht maak ik wel weer een combi, zoals jij laatst deed.

   Over de test: ik vond het meevallen hoor! Ik vond het wel heel spannend blijkbaar want toen ik daar eenmaal stond kon ik wel janken haha. Maar het was echt ZO voorbij. Komt goed! :D

 3. September 14, 2020 / 19:33

  Inderdaad een drukke week zeg! Wel heel fijn dat je test negatief was, lijkt me toch wel spannend :) En heel gek ja, met je fietsje zo tussen al die auto’s, dat hoorde ik ook van een vriendin van me. Lijkt me een beetje alsof je door de McDrive gaat met je fiets, haha.

  • Angélica
   Author
   September 15, 2020 / 07:44

   Hahaha ja ik noemde het al ook al een McDrive idd, maar dan zonder een McFlurry :( Het voelde heel gek en onwennig, was ook eerst nog buiten de rij blijven wachten omdat er stond dat je niet te vroeg moest komen. Toen toch maar aangeslotenen toen bleek de rij echt veel langer dan ik dacht, oeps.. ach ja, weer een ervaring rijker ;)

 4. September 15, 2020 / 10:30

  Fijn dat de test negatief was en je lekker bezig kon met je eigen bedrijf! Altijd fijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?