Weekoverzicht #10 – laatste werkdag & fulltime fotograferen

Zo, ik typ dit nog even op maandagochtend en ik kan me nu al niet meer voorstellen dat ik vorige week nog in de horeca werkte! Het was dan ook wel een gekke week, vol met dingetjes en natuurlijk 2 dagen achter elkaar bruiloften. Dat was intens maar ook heel erg leuk! Kijk mee kijk mee :)

Maandag

Ah, daar is ‘ie dan toch – mijn laatste werkdag. Het was, zoals ze zo mooi zeggen, een beetje bitterzoet. (Gebruiken we die uitdrukking in het Nederlands eigenlijk?) Het was in ieder geval een leuke werkdag, met gezellige collega’s en heel veel ABBA. Een goede afsluiter.

Het is voor mij ook echt de eerste keer dat ik niet door ga naar een ander baantje. Toen ik toevallig begin dit jaar naar deze werkplek ging, heb ik wel een weekje tussendoor vrij gehad. Maar dat was eigenlijk al luxe, want normaal ga ik gewoon in 1x door. Het voelt daarom nou ook wel echt als een afsluiter van een tijdperk. Dat is fijn maar tegelijkertijd ook wel een beetje gek, toch wel.

Maar om het te vieren ging ik een drankje doen met mijn bestie. Die ranja is van haar, dat is haar ding ;)Dinsdag

De afgelopen 10 dagen waren erg druk geweest, dus op deze dag was ik vooral moe. Ik had een afspraak bij de haptonoom, rijles (ughhh) en deed wat kleine klusjes tussendoor. Ook herinner ik me dat ik me een beetje down voelde (ik denk ook door de vermoeidheid) maar na de haptosessie voelde ik me in ieder geval weer wat rustiger en ontspannen. Ik kreeg een idee: ik moet een massage boeken! Dat heb ik dus nog nooit gedaan en voelt enorm luxe, maar wil ik wel gaan doen.Woensdag

Op deze dag volgt een lading foto’s. Ik had in de ochtend een afspraak bij de fysio (iets wat ik al maanden uitstel) omdat ik sinds ik weer moest werken in de horeca, enorme last heb van mijn nek en bovenrug. Als ik daar in die wachtkamer zit besef ik me wederom hoe moe ik wel niet ben.

Daarvoor doe ik een poging om the beginnen met The Artist’s Way, maar ik kom niet verder dan de intro. Moeheid, enzo ;) Ook maak ik een fijne wandeling (wow het is warm!) en kom ik daar zowaar een heel klein lief teckeltje tegen die met me wilde spelen. ZO LIEF. Dag = goed.

In de middag lunch ik met een vriendin, komen we nog meer leuke beestjes tegen, drop ik spullen op mijn oude werk en haal ik wat pakketjes op. Onder andere een spijkermat. Dit zou ontspannend moeten zijn en na de haptosessie van de dag er voor heb ik besloten om mijn lichaam zoveel mogelijk te leren ontspannen. Volgende op mijn lijstje, naast die massage? Een verzwaringsdeken!

In de avond werk ik aan de bruiloft van vorige week en maak ik wat collage’s omdat dat in me opkwam. En toen was ik ineens zomaar heel erg moe, gek he ;)Donderdag

Weinig weet ik nog van deze dag, maar het was een grauwe, regenachtige dag. Heerlijk! Wel maakte ik me een beetje zorgen over de bruiloften van de dagen er na, want de ceremonies zouden buiten gehouden worden.

Beetje sporten, rommelen in huis, tas inpakken en mijn ‘trouwbroek’ even repareren… voorbereiden voor de komende bruiloften. Een relaxed dagje wel. Wel voelde ik me in de avond toch wel gespannen voor de komende dagen. Ik denk omdat ik er bijna nooit 2 achter elkaar doe en ik het ook allemaal extra spannend vind in deze tijd. Wat als ik ineens verkouden word, of het bruidspaar, of…. Nou ja, mijn overactieve hoofd stond weer lekker aan ;)Vrijdag

Op deze dag maakte ik minder foto’s dan de dag er na (spoiler alert) maar het was een mooie dag. De dochter van vrienden van mijn ouders gingen trouwen en ik was daar om de dag vast te leggen. We kenden elkaar vooral dus als kinderen en het was leuk om haar weer te zien! Toevallig benaderde ze me een paar jaar geleden op Facebook – ze was zelf ook fotograaf :) Leuk!

Altijd extra spannend natuurlijk, als de bruid een kritische fotograaf is en ook nog een kennis ;) De druk is hoog haha. Maar het kwam goed, de locatie was te gek, het weer was prachtig en de sfeer was natuurlijk helemaal fijn :) Mooie locatie bij het bos ook, dus de ceremonie was heerlijk onder de bomen.Zaterdag

Deze bruiloft duurde een stuk langer (althans, ik was er langer bij) en ik begon dus ook al in de ochtend. Maar het voelde niet als een lange dag, ondanks dat ik 14 uur van huis was (dat is incl. reistijd wel he). Maar het was op een te gekke locatie waar ik nu heeeeel veel foto’s van ga delen haha. Het was een ware snoepwinkel voor fotografen!

Woah, deze locatie was echt te gek! De reden dat ik nou wel veel telefoonfoto’s heb, is ook omdat ik hier een stuk langer was op de dag. Dat geeft me ook meer ruimte om rond te lopen en sfeerbeelden te fotograferen. En loop ik vaker op plekken waar geen gasten zijn, dus kan ik met een gerust hart mijn telefoon vaker uit mijn broek halen (anders vind ik dat niet zo netjes). Dit kasteel was echt een doolhof trouwens, heerlijk.

Locatie was Kasteel Sterkenburg bij Houten, mooie omgeving ook met heel veel kastelen. Nou vind ik een kasteel vaak wat ‘degelijk’ of statisch, maar dit was echt een heerlijke plek. Het was lekker rommelig, elk hoekje was wel fotogeniek en er hing ook gewoon afgebladderd behang en het was helemaal niet zo perfect. Dat maakte het dus juist supercharmant! En buiten was er een mooie boomgaard waar allemaal kipjes en parelhoenders rondliepen. Ik was aangenaam verrast door deze mooie plek :) Het diner werd gehouden in het koetshuis en hier wonen dus ook gewoon mensen? Lijkt me zo absurd om daar te wonen, maar hoe gaaf.

Het regende in de ochtend maar daarna klaarde het op en werd het ook weer een heerlijke dag. Wat een bofbipsen, dat bruidspaar! (Okee, 2020 is niet het meest gunstige jaar om te trouwen dus dat zonnetje hadden ze wel verdiend, toch?)Zondag

Gisteren kwam ik pas rond 12 uur thuis en ik kan je zeggen dat ik behoorlijk moe was ;) Dus zondag werd een lekker luierdagje. Beetje opruimen in huis, de previews bewerken (ik stuur altijd de dag na de bruiloft alvast wat foto’s) en ontbijten in het zonnetje! Wat een heerlijk weer toch! Ik krijg fijne reacties op de foto’s en dat maakt mijn dag natuurlijk altijd goed. Zo fijn dat ik dit als werk kan doen, zoveel meer waardering ook dan het maken van cappuccino’s voor regelmatig chagrijnige gasten.

Verder ga ik nou eindelijk eens een keer ongegeneerd series kijken. In de avond plof ik nog in bed met het nieuwe seizoen van de Vlaamse Boer Zoekt Vrouw. Zoals ze zo mooi zeggen: zalig! Ik vind de Vlaamse varianten vaak leuker dan de Nederlandse, zoals De Mol en ook BZV. Het is allemaal wat minder kneuterig en stoerder, ofzo. En die boeren zijn ook altijd veel jonger en knapper?

Follow:
Share:

2 Comments

 1. September 9, 2020 / 10:41

  Wat super fijn dat je de stap nu genomen hebt om helemaal voor je eigen bedrijf te gaan! Weet zeker dat je heel veel opdrachten gaat krijgen met je mooie foto’s :D
  Komende tijd maar goed uitrusten ook, want het klinkt in je laatste paar blogs alsof je echt veel te hard gewerkt hebt de afgelopen jaren. Goed voor jezelf zorgen! Maar dat komt vast goed.

  • Angélica
   Author
   September 10, 2020 / 07:40

   Ahh dankjewel! :D Ja rustig aan doen gaat zeker lukken, dankjewel! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?