Wat ik deed toen ik niet aan het bloggen was

Ja, hoi! Ik ben er nog! Zoals je wellicht hebt gemerkt was (is!) het in Nederland de afgelopen maanden nogal warm geweest, wat betekende dat ik het of te warm vond om te bloggen, of ergens op een terras zat met vrienden. De maand Juli was ook nog eens vrij druk met opdrachten, dus je voelt ‘m al aankomen – het bloggen schoot er bij in. Sowieso vind ik het lastig om de laatste tijd inspiratie te vinden, omdat het idee van mijn blog een reisblog was. Het zou over reizen gaan, met tips, foto’s. Maar het laatste jaar ben ik echt nauwelijks weg geweest. En hoe heerlijk ik reizen ook nog steeds vind, het staat gewoon niet meer zo hoog op mijn prioriteitenlijstje. En daarmee bloggen dus ook niet. Ik wil ergens wel bloggen over bijvoorbeeld fotografie, maar voel er ook weer weinig voor om nou echt een soort ‘tutorial’ blog te worden. Mijn maandelijkse persoonlijke update vind ik heel leuk om te doen, maar ik vind het weer niet interessant om elke week iets te plaatsen.

Daarbij komt dat ik natuurlijk gewoon nog 30 uur werk, na mijn werk vaak uitgeput ben, ik 3 tot 4 keer per week sport (ja, echt!) en ik toevallig aardig wat opdrachten had. Zo had ik in Juli drie bruiloften en geloof me, bruiloften bewerken is een hele klus. Daar kwam trouwens nog een (kleinere) opdracht bij, dus al mijn vrije dagen spendeer ik dan in de sportschool, in Lightroom, of op een terras ;) Het was de afgelopen tijd ook veel te warm vaak om dingen te doen.

Niet alleen mijn blog had hier onder te lijden trouwens. Ook mijn Instagram & Facebook-pagina werden een heel stuk minder geüpdatet.

Maar wees niet gevreesd – alles gaat prima, ik zit goed in mijn vel en mijn blog gaat absoluut niet ophouden met bestaan. Om dat nog even te benadrukken heb ik hier een dubbele editie van het maandoverzicht voor je!
Juni was vrij rustig. Ik begon met een spontane fotoshoot met Linda & maakte random foto’s van bijtjes.

Ik ging naar een festival waar ze geitjes hadden en bezocht meerdere keren de Tramkade, wat echt een steeds fijner stukje Den Bosch wordt. Ik wilde een tijd lang graag weg uit Den Bosch, maar de laatste paar jaren begin ik het juist steeds meer te waarderen weer. Dit soort plekken helpen echt!

Nog een keer Tramkade. Dit keer een foodtruckfestival met vrij troosteloos weer. Hoe is het mogelijk met deze zomer? Het is juist al weken zo warm en droog.

Mijn vader was jarig dus ik was in mijn hometown Nunspeet. Mijn ouders hebben echt een prachtige tuin, ik heb mijn liefde voor planten niet van een vreemde.

Een paar dagen later reisde ik weer af naar Gelderland, dit keer voor een workshop! Hierover heb ik al geblogd natuurlijk, dus dit weten jullie allang. (TOCH?!)

In plaats van mijn blog braaf te updaten, besloot ik andere dingen te doen in de vrije dagen dat ik niks om handen had. Ik begon voor de zoveelste keer aan grote opruimbeurt (is nog steeds niet klaar) en bedacht me daarna dat ik na 6 jaar die roze muur helemaal beu was. Ik ben eigenlijk sowieso wel veel beu in mijn huis, ik merk dat ik na 6 jaar wel een andere smaak heb gekregen. Het voelt allemaal ook wat rommelig, aan de andere kant ben ik het ook gewoon gewend en is het prima. Maar er mogen best wel wat dingen veranderd worden. En zo geschiedde – ik fietste spontaan meteen naar de Gamma en kocht een frisse mintgroene kleur. En ik haalde dat tuttige ding van mijn bed af – zo fijn!

Zo, even twee selfies naast elkaar. In de eerste matchte ik zo mooi met mijn nieuwe muur (en was mijn haar nog lang) & in die andere heb ik mijn nieuwste jurk aan! Mooi is ‘ie he? Ik zag het hangen in een etalage van een dichte winkel, maar ben de volgende ochtend er meteen naar toe gesprint. Deze moest ik hebben!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het de laatste weken (maanden?) uitzonderlijk zomers en warm is. Daar horen natuurlijk ook de nodige drankjes bij. Veel terrasjes, festivals, je kent het wel. Ook ging ik trouwens naar mijn allereerste vrijgezellenfeest!

Ik maakte een foto voor mijn paspoort, dat werd de rechter uiteraard haha. Ik heb een hele witte hal met een dakraam, dus ideaal! Ik gebruikte een statief en flitser om een zo klinisch mogelijke foto te krijgen. Later bedacht ik me nog een paar dingen die ik niet goed had gedaan (de flitser niet goed laten bouncen, etc.) maar met wat Photoshop was het ergste te verhelpen. Hij is goedgekeurd trouwens, daar zat ik nog wel over in de stress haha. En natuurlijk bleek mijn hal heel mooi licht te hebben. Jammer dat dat niet wordt goedgekeurd ;) Maar wat een verschil he? Zo zie je maar wat poses en licht voor je kan doen.

In Juli was het nog steeds heel mooi weer (jongens, wat was het WARM he?) en maakte ik wel eens avondwandelingen en ging ik naar een bijzondere editie van Lamarziendan. Dat is, zoals de naam suggereert, een soort open podium voor allerlei soorten artiesten. Dit keer was het in 17e eeuws kruithuis met een mooie binnenplaats. Ideaal voor een warme zomeravond.

In Juli had ik maar liefst 3 bruiloften en hier was het tijd voor nummer 1! Ik had er maar liefst 2 achter elkaar, dat was wel even pittig maar ook eigenlijk best goed te doen. Bruiloft 1 was voor een vriendin, daarom heb ik een mooie jurk aan i.p.v. een zwart ninjapak haha. Rechts zie je mijn cameratas, ik deelde op Instagram wat ik allemaal meenam. Waarschijnlijk maak ik hier nog wel een blog-post over! Dat ‘holster’ wat ik draag is trouwens deze van Holdfast. Lang over getwijfeld want duur maar ik wil nou al niet meer zonder! Ik krijg vaak reacties dat ik er cool uit zie met mijn ‘holster’ (zoals anderen het noemen, ik noem het heel dubieus mijn ‘leren tuigje’ ;)). Of dat ik er uit zie alsof ik ga abseilen haha!

Juli was wat dat betreft een drukke maand – drie bruiloften, een spontane… tjah, productfotografie-opdracht? en nog een paar verzoekjes voor in de toekomst. Leuk!

Heb sinds deze maand een nieuw ritueel ;) Namelijk om de dag na een bruiloft in mijn favoriete koffietent mijzelf te trakteren op ontbijt en koffie! Terwijl ik aan de foto’s werk natuurlijk. Ik stuur altijd een paar foto’s de dag na de bruiloft. Vaak werk ik gewoon in mijn eigen koffietent (als barista zijnde) maar de laatste tijd probeer ik juist ook vrij te krijgen een dag na een bruiloft. Ik merk dat ik dan echt enorm gesloopt ben, omdat zo’n dag foto’s schieten niet alleen lichamelijk zwaar is maar natuurlijk ook nogal overprikkelend werkt. Daarbij heb ik natuurlijk ook tijd nodig om aan de previews te werken!

Ik maakte ook weer eens foto’s voor een grafisch ontwerpbureau, Studio Daad. Ik ken Marloes nog van de kunstacademie! Ik merk steeds meer hoe goed het is om zulke contacten te hebben hier – deze stad is ZO klein. Maar echt. Zo klein. Het is net een dorp. Iedereen kent elkaar, iedereen! Dat betekent dus ook dat mensen mij kennen, van gezicht, van de kunstacademie, en nou steeds meer ook als ‘fotograaf’. Laatst kwam er bijv. een vrouw naar me toe op een feestje “ik volg jou op Instagram, je foto’s zijn echt te gek, ga zo door!”. Nou ja, superleuk toch?

Ik paste op katten van een vriendin en ging naar een koffietentje waar ik nog niet eerder ben geweest. Bloem heet het (voor de mensen die misschien wel eens in Den Bosch komen). Ze hebben er havermelk, de lekkerste taartjes en met mooi weer kun je een strandstoel pakken en in het park gaan zitten. Fijn!

Voor de tweede keer deze maand had ik een bruiloft in Leiden! Dit keer gingen we foto’s maken in de botanische tuin – je begrijpt, mijn DROOM kwam uit. Ik had hier nog wel uren kunnen rondhangen. De bruiloft zelf was ook op een heel toffe locatie – Brasserie Buitenhuis. Kun je ook heel gezellig eten of drinken dus bij deze nog even een hotspot-tip ;)


Aahh! Wat een mooie omgeving he <3 Deze foto's ga ik nog veel spammen de komende week!


Tussen al het fotograferen en bewerken door besloot ik ook eens mijn website te veranderen. Ik merk dat mijn website toch wat meer gericht op bruiloften (en portretten) moet zijn omdat dat is waar mijn doelgroep voor komt.

Mijn ideale WordPress theme vond ik iets te prijzig dus ik vond een soort middenweg. Ik heb al mijn bruiloftfoto’s ook gewoon bij elkaar gedaan en geen losse ‘verhaaltjes’ meer gedaan. En een paar bruiloften anders bewerkt, zodat het allemaal meer 1 stijl is geworden (zoals ik nu mijn foto’s bewerk).

Het lijkt qua look veel op mijn vorige portfolio, dus geen heel grote verandering. Maar de opzet is net even wat anders! Wellicht verander ik de foto op de hoofdpagina nog – ik maak nauwelijks foto’s in landschapsformaat!

Anyway, als je wil kun je hier een kijkje nemen. Suggesties of opgemerkte foutjes hoor ik graag :)
In de afgelopen twee maanden schreef ik maar liefst twee posts… wauw!
– De eerste over de coupleshoot workshop.
– En ook een post over mijn bedrijf wat alweer een jaar bestaat! Wat vliegt de tijd!

View this post on Instagram

Mijn motivatie voor Instagram staat een beetje op een laag pitje de laatste weken. Het voelt minder leuk en als ik dan toch iets plaats, krijgt het vaak maar minder likes. Het voelt minder authenthiek ook.Toen bedacht ik me wat ik het leukste vind – en dat is toch de community er achter. Ik merk dat de meeste mensen met wie ik praat op Instagram toch allemaal Nederlanders zijn. Dus bij deze de stap om dan toch – eindelijk – in het Nederlands over te gaan. Ik had eigenlijk al een heel verhaaltje in het Engels getypt, dus dit voelt wat onwennig. Maar ik denk ook een stuk leuker! Liever een betere connectie met een handvol Nederlandse volgers dan random comments van mensen die me via een hashtag hebben gevonden en zelf promotie willen.⠀ ⠀ Dus, hoi! 🙋🏼 (Wanneer komen die ginger emoji nou eens?) Sorry voor het boekwerk.TL;DR – ik ga weer eens kijken of ik actief kan zijn en ga op Nederlands over, leuk he? Ja? Nee?⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #selfie #hoi #selfportrait #portraitmood #featurepalette #thevisualscollective #agameoftones #moodygrams #lookslikefilm #portraits_ig #makeportrait #portraitmood #photographysouls #portretpret #makeportraits #portrait #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #selfie ⠀ ⠀

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Groetjes uit de jungle 🌿🌿🌿

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on

View this post on Instagram

Gisteren volgde ik mijn eerste workshop (door @bemindfotografie) om eens met andere ogen door de lens te kijken. Ik betrap mijzelf er wel eens op dat ik teveel hetzelfde doe. Voor herhaling vatbaar, zo'n workshop!⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ~*hashtag feestje*~⠀ ⠀ #portait_perfection #bevisuallyinspired #pursuitofportraits #portraitfestival #aovportraits #portrait_vision #artofvisuals #portraiture #photography #moodyports #loveintentionally #togetherweroam #photographysouls #lookslikefilm #portraits_ig #makeportraits #portraitmood #thatsdarling #belovedstories  #trouwfotograaf #photobugcommunity  #realwedding  #dirtybootsandmessyhair#loveandwildhearts #radlovestories #wanderingphotographers

A post shared by Angélica Vis (@angelica.vis) on
Tjah, laat ik maar niet zeggen dat ik weer meer ga updaten hier, we weten allemaal wat daarvan terecht komt ;) Wellicht blijft het nog even stil op deze blog. Ik heb deze maand maar één bruiloft en misschien nog een paar kleinere opdrachten. Genoeg tijd dus om weer tijd aan de blog te besteden! Maar of de inspiratie er ook zo in overvloede is? Daarbij moet ik nu eerst nog even een foto of 3000 uitzoeken en daarna nog bewerken, dus ben nog wel even bezig deze weken.

Maar! Ik boekte twee weken geleden een ticket naar Krakau, waar ik eind Augustus samen met een vriendin naar toe ga. De laatste keer vakantie was een paar dagen Málaga in Januari. Nou zijn het ook maar een paar dagen, maar toch. Ik ben er zó aan toe! Ik merk wel dat mijn liefde voor reizen iets verminderd is. Ik ben gewoon niet meer zo bezig met vrije dagen opvullen met reizen. Dat komt natuurlijk omdat mijn fotografiebedrijf nou gewoon even hoger staat. Daar ben ik nu druk mee, qua interesses en er aan bouwen maar ook qua geld. Dat neemt niet weg dat ik natuurlijk nog wel geld heb voor bijv. een spontaan weekje alleen naar Bulgarije, zoals ik twee jaar geleden deed, maar ik merk ook dat ik veel minder de behoefte heb om zoiets te doen en uit te pluizen. En misschien komt het omdat ik nou 30 ben geworden, maar ik krijg ook steeds meer moeite met hostels #omaalert.
Het is al bijna een jaar geleden dat ik alleen op vakantie ging – wie ben ik? Het voelt wel een beetje raar allemaal. Maar ik zou bijvoorbeeld ook weer heel graag naar Japan willen en als ik daar heen wil, dan moet ik nog even sparen. Ik denk dat dat wel een plan kan zijn voor herfst 2019.

Ik geloof dat ik dit elke post weer zeg, maar ik heb geloof ik een beetje een identiteitscrisis. Ondanks dat ik niet eens zo vaak op vakantie ging, stond ik toch wel een beetje bekend als ‘de reiziger’. En nu? Nou ja nu als de fotograaf denk ik, wat eigenlijk ook gewoon heel tof is.

Hoe dan ook – tips voor Krakau zijn van harte welkom! Ik kijk er vooral naar uit om lekker rond te struinen, een beetje te eten en te drinken en analoge foto’s te maken.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?