Venice

0

Ik was al gewaarschuwd dat Venetië nogal overrated is en dus waarschijnlijk kon tegenvallen, dus helemaal verbaasd was ik niet. Maar ik kan inderdaad beamen dat het niet zo fantastisch is als het klinkt! Het is sowieso echt supertoeristisch, OVERAL lopen toeristen en dat is wel eens frustrerend als je van die kleine straatjes hebt. En ook overal staan kraampjes met souvenirs en natuurlijk is alles er heel duur. Zoals iemand anders ook al zei, het lijkt eigenlijk een beetje op Disneyland. Ik was eigenlijk verbaasd dat er überhaupt mensen wonen, want het lijkt alleen maar uit toeristen te bestaan! En dat in Oktober… Ook is het een waar doolhof. Ik had wel een kaart bij me, maar ik kon toch niet vinden waar ik op dat moment was, dus ik liep maar gewoon overal heen en vooral veel rondjes ;) Natuurlijk, de stad zelf is wel mooi en ik ben ook wel blij dat ik het gezien heb, maar ik zou hier niet meer terug willen komen. Of misschien in Januari ofzo, als er zo min mogelijk toeristen zijn. Ik was er een middagje en nog een ochtend (die ook uit stress bestond omdat ik er ineens achterkwam dat ik een dag tekort kwam op mijn Interrail pas! Oops!) en heb maar gewoon wat rond gewandeld en foto’s gemaakt. En eten gekocht bij de supermarkt haha!

Translation: So.. Venice. I was told that it was overrated and I can only agree with that! Sure, the city itself was pretty, but there were SO MANY tourists. It drove me mad! Even though it’s not high season the city was packed with tourists and stalls, it felt a bit like Disneyland. Obviously everything is expensive as well. I was also amazed to find out that people actually live there haha, because there are so many tourists! And it was weird to see normal shops like Lush or H&M as well, didn’t fell right? I was there for only one night (so one afternoon and one morning) and that was plenty of time. Even though I’ve seen like a quarter of Venice, I feel like that is enough. It’s also a big labyrinth, impossible to find your way through the crowd! I just aimlessly walked around and took some pictures, that was enough :)

1

2

3blog

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Follow:

7 Comments

 1. October 16, 2013 / 10:53

  Van die overratedheid zie je op de foto’s niks hoor! Weer erg mooi. :)

  Ik vond Venetië trouwens wel leuk, veel sfeervolle hoekjes, maar de toeristen zijn inderdaad wel killing.

 2. October 16, 2013 / 10:56

  Ja, wat Lydia zegt: de foto’s zijn gewoon weer prachtig hoor!
  Maar nee, Venetië is ook zeker niet mijn ding… ik vind het er ook veel te erg stinken :’) Visgeur is niks voor mij, haha.

  En dat glow-in-the-dark(?)-dekbed <3 Love it.

 3. October 16, 2013 / 11:19

  Prachtige foto’s van Venetië! Ik ben er ook ooit 1x geweest en nooit meer voor mij ook met Rome heb ik dat.

 4. October 16, 2013 / 17:31

  Ik ben echt allergisch voor té drukke plekken dus ik denk niet dat Venetië echt iets voor mij is, maar de foto’s zijn wel weer prachtig!

 5. October 18, 2013 / 19:09

  Toen ik in Venetië was, was ik er een midweek, daardoor hadden wij tijd om juist net de toeristische plekken te vermijden en al die kleine straatjes te ontdekken en alle eilanden af te gaan. ZO MOOI. Maar als je alleen de toeristische plekjes ziet is het echt een verschrikking idd =’) Wij hadden toen vooral veel busladingen vol Japanners die achter paraplu’s en andere dingen die hoog in de lucht werden gehouden aan liepen. Rare wereld =’)

  • Angélica
   Author
   October 20, 2013 / 16:57

   Dat geloof ik graag! Ik had ook gelezen dat Burano (of Murano idk zoiets :P) heel mooi is, dat met die glasblazers en felgekleurde huisjes! Daar had ik weer geen tijd voor helaas, maar vond het ook allemaal te benauwend om iets te gaan ondernemen haha. Ik vond het wel een mooie stad hoor, maar toch… niet zo mijn ding denk ik!
   Hahaha ooh zulke groepen heb ik veel gezien! :’D Absurd ja!

 6. October 20, 2013 / 10:49

  Ja dat is wel zo, Venetië bestaat alleen uit toerisme. Ik vond het zeker wel een mooie stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *