Travel Plans For 2017

Januari is een onrustige maand… ik voel de neiging om weg te gaan en wel zo snel mogelijk! Ik kocht dagkaartjes voor de trein om zo eindelijk eens gebruik te maken van mijn museumkaart (daarover later meer): ik moest mijn huis uit! Maar dat niet alleen, ik boekte ook eindelijk weer eens een paar reisjes. Natuurlijk heb ik ook nog wel een paar dingen die op mijn lijstje staan en die ik dit jaar graag wil uitvoeren, maar er staat nog heel weinig vast. Wel wil ik dit jaar graag eens op heel veel kleine city trips gaan, zoveel mogelijk zien. Vorig jaar ging dit niet echt omdat ik natuurlijk een grote reis had dat jaar: Japan. Ondanks dat Japan veel betaalbaarder is dan veel mensen denken heeft het toch een beetje in mijn budget gehakt dit jaar. Maar gelukkig ben ik ondanks mijn schrale horecaloontje goed in sparen! Dus boekte ik deze maand maar meteen twee vakanties… kijk je mee?

I felt quite restless this month: I had to leave! The travel bug started to itch again… So in the last two weeks I booked two holidays! I’ll tell you a wee bit about that and some other options in this post.
Timișoara – Maart

Foto Dorin Paslaru
Zo boekte ik mijn verjaardagstripje: Timișoara. Ik moest wel even opzoeken waar dat precies lag want om eerlijk te zijn had ik daar nog nooit van gehoord. Maar het ligt dus in Roemenië, een land waar ik nog nooit geweest ben. Ik wilde eigenlijk heel graag naar Riga of Krakau, maar omdat ik dan wel graag persé op mijn verjaardag zelf weg wil zijn was het allemaal een beetje lastig qua vliegtijden. Totdat ik dus Timișoara zag staan! Gezien mijn super ervaring met Sofia besloot ik dit maar weer de gok te wagen en gewoon te boeken. Ik rekende 20 euro af…. voor een retourtje! Ik vind het eigenlijk ook wel tof om naar zo’n onbekende plek te gaan, is weer eens een keer iets anders. Niet dat Riga of Krakau voor de gemiddelde mens nou heel standaard is, maar veel mensen die ik online volg zijn er al geweest. Dus, Roemenië here I come!

Ik heb net als in Sofia weer een hostel geboekt. Dit soort landen zijn zo goedkoop dat je ook wel makkelijk een hotelletje kunt boeken, maar aangezien ik ook al alleen reis vind ik ook wel fijn om een hostel te boeken. Helaas waren de privékamers hier niet zo goedkoop als in Bulgarije, dus een slaapzaal it is. Zolang iemand niet hele bossen aan het omzagen is vind ik het al snel wel prima.

Ik ben erg benieuwd naar deze stad, het ziet er in ieder geval schattig uit! Of er verder nog iets te beleven is is altijd maar de vraag natuurlijk. Ik heb er drie volle dagen, dus sowieso niet al te veel tijd om me heel erg te gaan vervelen toch? Ik vermaak me wel!

English: For my birthday holiday (yes, I treat myself to a little holiday every year) I’m going to Timișoara, Romania. I have no idea what to expect, but the pictures sure look charming. I fly with WizzAir for just 20 euro, woah. That’s my main reason to explore this new country of course. Exciting!
West Highland Way – Mei

Foto Bart van Dorp

Maar ik heb niet alleen een vakantie geboekt naar Roemenië, in Mei ga ik ook weer terug naar mijn geliefde Schotland. Maar dit is niet zomaar een vakantie, ik ga samen met een collega de West Highland Way lopen! Dit is dus echt wel een bucketlistding. Ik ben helemaal geen hiker of fanatieke wandelaar dus dit vind ik echt wel heel erg spannend. Mijn wandelschoenen zijn gekocht en die moet ik op het moment dat ik typ nog gaan inlopen. Natuurlijk ga ik ook trainen, ik wil uiteindelijk goed 25km kunnen lopen. Dat is het langste stuk wat we gaan lopen. Dat valt natuurlijk nog wel mee, maar bedenk wel dat we 8 dagen achter elkaar lopen in de Schotse Hooglanden. Daar zijn ook bergen. Enzo. *slik* We hebben natuurlijk allemaal wel ‘Wild’ gelezen, maar ik ga dus echt niet ongetraind op pad. Dat overleef ik niet hoor!
Dus dat wordt wel een hele uitdaging! Maar alleen daarom al zo gaaf, want ik ga iets doen wat ik nog nooit gedaan heb. Binnenkort schrijf ik er wat meer over, inclusief de voorbereidingen en alles. En natuurlijk achteraf ook ;)

Ik kocht in ieder geval al van die heerlijk lelijke wandelschoenen. Ik koos voor hoge omdat ik zwakke enkels heb, nou moet ik zo nog gaan inlopen en daarna: trainen! Gek genoeg heb ik daar best wel zin in eigenlijk. Maar als je er over nadenkt… 25 kilometer is wel zo’n 5 uur lopen. Gaat dat niet vervelen? Op zoek naar mooie routes dan maar! Ik denk dat we ons in Schotland in ieder geval vooral zullen vergapen aan de natuur, daar ben ik niet zo bang voor.

In 2015 deed ik deze route ook trouwens, maar dan met de trein. Zie hier meer. Daar heb ik wel goede herinneringen aan, man wat was dat mooi!

English: In May I’ll be hiking the West Highland Way in Scotland! Eek! This is one from the bucket list, so I’m pretty stoked about this. I try to do at least one bucket list worthy holiday every year. In 2016 it was Japan, in 2015 it was my Scotland (Isle of Skye) trip, in 2014 Iceland, in 2013 it was Interrail. This year it’s the West Highland Way. I’m going with a co-worker, as she’s really into hiking and we both really wanted to do this. So why not go together? We’ve been planning this for quite a bit now so I’m stoked it’s finally official. I bought some not so pretty but sturdy hiking boots and intend to properly train. This is going to be a whole new way of traveling for me.
Riga – ???

Foto Kishjar

Omdat ik eigenlijk wel naar Riga wilde maar dat niet lukte met mijn verjaardag, besloot ik mijzelf te beloven dat ik dit jaar hoe dan ook naar Riga ‘mag’. Wanneer is me nog een raadsel, maar dit jaar wil ik er heen! Als ik aan Riga denk, denk ik vooral aan een mooie binnenstad met oude gekleurde huisjes en smalle straatjes. Ik hoor er veel goede verhalen over!

As I really wanted to go to Riga for my birthday but couldn’t really find a good ticket, I decided that I’m still going to Riga this year! When? I have no clue! But it’s gonna happen…Ik heb verschrikkelijk veel zin om weer op pad te gaan! Het kriebelt enorm, die twee maanden wachten voordat ik naar Roemenië vlieg duren me eigenlijk al veel te lang. Maar ja, een beetje budget moet er wel over blijven natuurlijk. Dit jaar ga ik misschien wel meer voor de korte, goedkopere citytrips en niet echt voor een grote reis. Ja, Schotland is een uitzondering natuurlijk! Maar dat zal nog niet zo kostbaar worden als 3 weken in Japan (alleen al vanwege de reiskosten!). Afgezien van Riga heb ik mijn ogen ook nog op Krakau, Innsbruck (die bergen op de achtergrond, wauw!), Hamburg, Gent (of okee, Brugge, maar ik hoor dat Gent leuker is) en verder staat het allemaal nog een beetje open. Ik wilde eerst graag in het voorjaar naar Noorwegen, maar daar heeft Schotland roet in het eten gegooid. Of ja, dat is ook heel tof dus dat vind ik helemaal niet erg! Maar als ik naar Noorwegen ga, wil ik niet zomaar op citytrip gaan. Dan wil ik een ware mini rondreis rondom de westkust maken! Dat wordt dan dus waarschijnlijk 2018, aangezien lente de beste periode is om te gaan.

Oh en Barcelona, laten we die niet vergeten! Zo’n stad waar iedereen en zijn moeder al geweest is, behalve ik. Dat kan toch niet?

En, heb jij eigenlijk nog plannen?

English: Other travel places I’d love to visit this year (but might not to) are Krakau, Innsbruck (those mountains!), Hamburg, Ghent (or maybe Bruges, but Ghent seems to be just as charming and less crowded with tourists) and of course Bracelona. I still haven’t been in Spain, can you believe it? I’d love to go to Norway as well, but maybe next year.

What are your plans this year?

Follow:

13 Comments

 1. January 18, 2017 / 12:42

  Jaaa, kom maar gerust naar Gent, hihi! Ik ben een fiere student uit Gent en ik vind het echt een heel mooie, alternatieve stad :) Hoe zalig dat je voor 20 euro een retourticket kon kopen, via welke vliegtuigmaatschappij is dat dan? Hoog tijd dat ik eens aan de mouw trek van mijn vriend ;) Timisoara leerde ik ooit kennen in een les, maar voor de rest ken ik er ook niet zo veel van ;) Liefs!

  • Angélica
   Author
   January 20, 2017 / 16:15

   Gent lijkt me heel leuk! Mocht ik gaan dan weet ik je te vinden voor tips ;)
   Dat was met WizzAir! Zij en RyanAir hebben soms echt hele goedkope aanbiedingen. 20 euro is wel mijn goedkoopste ticket tot nu toe!

 2. January 18, 2017 / 19:22

  My only concrete plans are a long weekend in Barcelona in the spring. I’m hoping to go back to scotland and drive the North Coast 500 as thats a whole part of the highlands I’ve never seen before!

  • Angélica
   Author
   January 20, 2017 / 16:12

   Ohhh cool plans! I definitely want to see Barcelona one day as well (can’t believe I’ve never been!) :) And the North Coast 500, woah that must be amazing!

 3. January 19, 2017 / 00:53

  Ohh wauw wat gaaf zeg! Ik heb echt precies dezelfde smaak in reizen als jij haha. Veel plezier alvast! En lange wandelingen door zulke mooie landschappen worden niet saai, zeker als je ook let op mooie fotomomenten en daar dus meer mee bezig bent dan met het lopen zelf of met je zere voeten. Ben heel benieuwd naar de prachtige plaatjes die je reizen weer ongetwijfeld gaan opleveren!
  Overigens ben ik ook benieuwd naar hoe je spaart of een soort financieel plan maakt voor je reizen. Daar zou ik als arme student graag wat inzicht in willen krijgen aangezien ik ook meer wil gaan reizen! Misschien een idee voor een artikeltje?

  • Angélica
   Author
   January 20, 2017 / 16:06

   Ah cool, wat staat er allemaal op jouw lijstje?
   En op fotomomenten letten zal ik zeker doen, voor mij sowieso een grote reden om op vakantie te gaan :) Hopelijk let ik nog wel een beetje op de weg haha!
   Ohh ja dat is wel een goed idee, het stond wel ergens in mijn ‘ideeën lijst’. Zal er binnenkort eens voor gaan zitten :)

 4. January 19, 2017 / 06:42

  Hahaha Barcelona, de stad waar iedereen en zijn moeder al geweest is. Zo waar :’) maar wat toffff dat je weer naar Schotland gaat om die tocht te wandelen! dat moet vast heel bijzonder worden. Je hebt in ieder geval nog tijd om te trainen en ik denk dat als je eenmaal daar bent, dat het je ook vanzelf een kick geeft.

  Ik heb nog niet zoveel concrete plannen, maar wel allemaal ideeën in mijn hoofd. Te veel eigenlijk haha.

  • Angélica
   Author
   January 20, 2017 / 16:04

   Jaa ik ben heel benieuwd! Wordt wel een unieke vakantie voor mij haha.
   Ben jij wel eens in Barcelona geweest? Niet te geloven dat ik daar nog nooit geweest ben haha!
   Er zijn ook zoveel leuke plekken nog om te zien, de keuze is ook moeilijk dus ik snap je ;)

 5. January 21, 2017 / 22:57

  Wauw, mooie reisjes staan er weer in de planning en wat stoer dat je die tocht gaat lopen! Wandelschoenen zijn dan zoooo nodig maar ze blijven altijd lelijk vind ik hihi. Vind het ook zo stoer dat je gewoon alleen naar Roemenië gaat! Ben nu al benieuwd naar je foto’s van die plaats!

 6. January 25, 2017 / 10:29

  Oooh, Schotland! Het lijkt me zooo mooi. Hopelijk heb ik dit jaar de kans om het met eigen ogen te bekijken. :)

 7. February 1, 2017 / 10:13

  I think you will like Timisoara, it’s one of the most beautiful Romanian cities, in my opinion and there are a lot of things to do and to see here. The other travel destinations for 2017 are interesting as well.

 8. February 16, 2017 / 22:04

  Wat een toffe plannen heb je weer. Schotland ahhh door jou heb ik Edinburgh eigenlijk ontdekt, eind 2015 was dat volgens mij. Te lang geleden, snel maar weer eens terug! (: Stoer dat je gaat lopen en alleen naar Roemenië gaat. Ben heel benieuwd naar je verhalen. Heel veel plezier alvast!

 9. March 20, 2017 / 16:09

  Oh wat fijn. Ik ben op je blog terechtgekomen via Marlou haar mailtje. Wat een fijne Blog zeg! Ik kan hier blijven lezen! Ik heb ook enorm veel zin om eens zo’n heuse hiking vakantie te doen. Vorig jaar deed ik dat al in Amerika en im heb de smaak nu wel echt te pakken. Dit jaar zit het er niet in, ik wil te veel! Zo ga ik naar Amsterdam, Ibiza, Bosnië Herzegovina en valencia. Al behoorlijk wat. Als ik kon, deed ik niets anders dan reizen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *