Slovenië – Het Magische Meer Bled

De roadtrip naar Slovenië was een voor mij ongebruikelijke vakantie – we gingen met de auto vanuit Nederland en ik ging samen met drie vrienden. Normaal reis ik alleen en ga ik met het vliegtuig naar een bestemming. Dit was een heerlijke afwisseling en zorgde er ook voor dat ik een heel ander soort vakantie dan gewoonlijk had. Ik had weinig onderzoek gedaan, had weinig plannen of wensen en maakte zelfs weinig foto’s. Ik kwam thuis met een selectie van maar zo’n 431 foto’s. Iets wat voor een normaal mens natuurlijk nog steeds ongelofelijk veel is, maar in mijn geval heel erg weinig. Ik besefte me op de terugreis bijvoorbeeld ineens dat ik nauwelijks foto’s had gemaakt van de stad waar we verbleven – Ljubljana. Hoe dan?

In Slovenië was het een heel stuk warmer dan in ons koude kikkerlandje, op een gegeven moment zou het zo’n 37 graden worden in de hoofdstad Ljubljana. We vluchtten dan ook regelmatig naar de natuur. Meren, grotten en kloven – Slovenië heeft het allemaal! Het allerbekendste meer ken je vast wel, het meer Bled. Met de omringende bergen, het turquoise meer en het pittoreske kerkje op het eilandje midden in het meer is dit een beeld wat je waarschijnlijk niet snel zult vergeten. Deze plek bezoeken stond dan ook op nummer 1 van mijn hele korte lijstje. Kijk maar mee waarom!

Er wordt nog regelmatig gevraagd hoe ik mijn selfies maak… nou, zo dus! Mijn Joby Gorillapod is me heilig. Het kostte me ook heel wat tijd (en zweet, sorry guys) om dit plekje te vinden trouwens. Je hebt niet zomaar een mooi viewpoint overal, je moet er wel even voor klauteren.

SUP-en (Stand Up Peddling) is ook helemaal een ding in Slovenië trouwens. Hier zie je een vriend van me naar het eilandje gaan, ik ging samen met een andere vriend met een toeristisch bootje. Later heb ik ook nog op zo’n ding gestaan, superleuk om te doen!

Ik bezocht Slovenië al eerder, in de herfst van 2013. Op een regenachtige zondag liep ik door de hoofdstad Ljubljana, waar ik wel een beetje verliefd op werd maar waar ik het vooral ook heel erg koud had. De stad was vrij uitgestorven en ik had eigenlijk geen idee hoe het toerisme hier was. Wel kwamen er genoeg mensen op de free walking tour af, ondanks de regen! Een dag later vertrok ik met de trein en een bus naar Italië en kwam ik er al snel achter hoe ontzettend mooi het landschap was. Hier moest ik naar terug!

Tijdens de zomer is de hoofdstad een heel ander landschap – gevuld met gezellige terrasjes en toeristen. Tot mijn verbazing waren er ook best wel wat Nederlanders, terwijl iedereen thuis me voor gek verklaarde dat ik naar Slovenië ging. “Wat heb je daar nou weer te zoeken?” Het is dus niet meer een onontdekt land, iets wat me een beetje tegenviel. Aan de andere kant – het is nou eenmaal het hoogseizoen, dan heb je zelfs in mijn hometown Nunspeet hordes (Duitse) toeristen.

Hoe dan ook mocht het de pret niet drukken. Na een eerder bezoek aan het megatoeristische Neuschwanstein had ik een beetje hetzelfde verwacht bij Bled. Maar niets bleek minder waar! Ja, natuurlijk waren er toeristen. Maar ‘s ochtends liep er nog bijna niemand en had je bijna het hele meer voor jezelf. Ook later bleek het allemaal nog prima te doen, we moesten zelfs nog 20 minuten wachten tot ons bootje gevuld was met genoeg toeristen om naar het eilandje te gaan.

In de omgeving van Bled is overigens echt genoeg te zien en te doen, maar daarover later meer!

Follow:

9 Comments

 1. August 9, 2017 / 09:02

  ik vind de foto’s zo mooi! en vooral de natuur ook! ik ga misschien volgend jaar hierheen op interrail :)))

  • Angélica
   Author
   August 9, 2017 / 20:30

   Ohh wat leuk! Ik ben ook in Ljubljana geweest op mijn interrailreis een paar jaar geleden :) Interrail is zo leuk!

 2. August 9, 2017 / 11:41

  Wauw wat een megagave natuur daar! Echt zo vet, zo’n eilandje. Het lijkt me echt heel leuk om eens naar Slovenië te gaan! X

  • Angélica
   Author
   August 9, 2017 / 21:04

   Slovnenië is echt prachtig, absoluut een aanrader!

 3. August 10, 2017 / 12:45

  waauwaauw zooo’n mooie foto’s weer! En oeh, zo’n statief ding moet ik ook hebben voor op reis! Net als je leuke rugzak. Heb de mini versie maar die is eigenlijk net wat te klein om alles in kwijt te kunnen. En iets in de 400 foto’s is inderdaad heel weinig! Maar van de andere kant ben je denk ik ook wat kieskeuriger in waar je foto’s van maakt. Moet ik ook eens proberen :)

 4. August 11, 2017 / 20:08

  Wow, wat een prachtige omgeving joh! We zijn ooit wel even bij Oostenrijk de grens overgestoken naar Slovenië maar dit is echt wel een land wat mij enorm aantrekt! Dat meer is inderdaad bekend maar wil ik ook dolgraag eens in het echt zien. Echt genieten lijkt me daar!

 5. August 12, 2017 / 11:41

  Hihi ik moet grinniken hoe je de selfies maakt, zo’n standaardje heb ik ook! Je foto’s zijn echt weer prachtig, blijft toch een talent!

 6. August 14, 2017 / 18:23

  Oh dat meer ziet er prachtig uit, die kleuren! Schitterend! En erg leuk om eens te zien hoe je die selfies altijd maakt :)

 7. February 20, 2018 / 21:38

  Wij gaan komend najaar naar Slovenië. Eindelijk, want die staat zó hoog op mijn wishlist (alhoewel IJsland nog ietsje hoger staat, mar dat moet echt nog even wachten). En natuurlijk gaan we ook naar Bled! Ik ga ook je andere post nog even doorpluizen, of komen er nog meer tips? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *