September – Maandoverzicht

Aah September… een maand die vooral bestond uit werken. Eind Augustus had ik nog een fotoshoot, een bruiloft en in September had ik maar liefst 3 bruiloften in 2 weken. Ondertussen zijn de shoot en 3 bruiloften opgeleverd (al moet ik van de bruiloften ook nog albums maken en opsturen etc.).

Hoe dan ook, ik was DRUK met fotografie. Zo heb ik dan ook nauwelijks geblogd en was ik net lekker bezig met Pinterest, maar heb ik daar gewoon helemaal geen tijd voor gehad. Terwijl ik dit typ zijn er nog wel meer dingen die ik kan doen, maar goed, vooruit, even snel wat typen moet kunnen toch?

Begin deze week had ik ook nog een toffe branding shoot, maar daarover later meer. Naast mijn fotografieklussen werk ik er ook nog 3 dagen bij de in de horeca en ik merkte dat ik het deze maand even zwaar had. Misschien komt het ook omdat het herfst aan het worden is en de dagen duidelijk donkerder en korter worden?

Hoe dan ook! Het is weer tijd voor een maandoverzicht. Deze is denk ik kort maar krachtig, want heel veel foto’s zijn er niet gemaakt deze maand ;)


Ik heb een nieuwe bril van Ace & Tate! Mijn oude bril was lelijk geworden en mijn verzekering vergoedde alleen nog maar Ace & Tate. Weet niet of ik heel erg tevreden ben… hij zakt heel erg af en het model vind ik misschien toch iets minder leuk dan ik dacht. En de bril bleef maar knellen! Toen ik voor de zoveelste keer terug kwam, werd ik ‘grappend’ afgezet als een ‘heel gevoelig persoon’. Ja dag he!

& Ik heb dus mijn huis anders ingericht en ik ben er zo blij mee! Maar ik bedenk me ineens dat ik helemaal geen fatsoenlijke foto heb geplaatst! Even op zoek…

Okee, schaamteloos slechte foto’s! Maar rechts was eerst – links is nu! (Lekker handig ook). Ik was de kleurtjes helemaal beu en wilde iets volwasseners. Het is nu ondertussen al iets minder kaal met plantjes enzo, daar wil ik er binnenkort nog meer van. Ik wilde al jaaaaaren dat ik niet meer met gezicht tegen de muur aanzat de hele dag. Eindelijk is het dus zover ;) Het was wel even wennen hoor, want die witte tafel is 180cm, die blauwe was 120cm… een stuk langer dus. Maar tegelijkertijd ook een stuk rustiger en ruimtelijker!

Ik bewerkte voornamelijk foto’s, spotte natuurlijk teckels en deed een paar spannende dingen zoals RIJLESSEN! Nou eindelijk hoor, na een jaar twijfelen was het zover. Mijn proefles was een verhaal apart, na lang twijfelen toch maar begonnen en ook mijn 1e rijles barstte ik in huilen uit. De instructeur vroeg of ik erg perfectionistisch was. Nou, helemaal niet eigenlijk? Maar toch frustreert het me dat ik het niet zo goed kan. Dat is wel een beetje mijn motto in life haha – als ik iets niet meteen goed kan, ga ik heel zelden door. Ik vind de rijlessen echt overweldigend. Maar tegelijkertijd vind ik het minder eng dan verwacht! Dus dat is toch wel iets… toch?

Een mooie trouwkaart van mijn lieve vrienden (die ik ga fotograferen, mijn laatste bruiloft dit jaar!) en ik was in Amsterdam voor een bruiloft.

Het was weer tijd voor de maandelijkse drukavond, woehoe. Ik ga nog steeds trouw elke maand, love it. Links zie je de Roel van de trouwkaart hierboven ;) Wij kennen elkaar van de kunstacademie en hij ging een keer mee, superleuk! Ik had iets leuks bedacht (met planten weer) maar uiteindelijk faalde het een beetje, haha. Ik wil binnenkort wel een keer een nieuwe techniek gaan proberen. En misschien iets serieuzers gaan maken. Ik teken nu gewoon elke keer een simpele plant omdat ik bang ben dat het niet meer leuk is als ik het voor mijzelf te moeilijk maak/er echt een illustratie van wil maken.

Zo begin ik illustreren/creëren steeds meer en meer te missen. Fotograferen is heerlijk, maar is echt heel anders. Soms vind ik het lastig om continue ook met mensen te moeten werken, die te moeten aansturen, dat je maar 1 moment hebt om iets goed vast te kunnen leggen. Ik mis soms echt de momenten dat je lekker thuis in je eigen wereldje zit te tekenen, dat je iets maakt ‘from scratch’, je fantasie lekker los kan gaan.

De hele reden dat ik dus ooit met illustratie gestopt ben? Ik was er niet goed in, na al die jaren nog steeds niet, en het frustreerde me dat ik niet mooi kon tekenen (nee, dat is absoluut geen vereiste als je illustratie studeert!). Een beetje zoals ik hierboven al zei – als ik iets niet goed kan, dan frustreert me dat alleen maar.

Maar misschien is het weer tijd om het langzaam op te pakken, gewoon, als hobby! Ik mis dat ik niet genoeg creativiteit in fotografie kan putten. Of misschien moet ik ook gewoon wat meer vrij werk gaan maken deze winter :) Wellicht is dit ook gewoon een kleine ‘burn out’ die nu spreekt. Geen echte burn out, maar na zo’n drukke periode is het ook niet zo gek dat de spark even een beetje gedoofd is, denk ik.

Wandelen, koffie drinken, the usual stuff! Tegenwoordig laat ik bloemen wel eens drogen en dat vind ik best een tof resultaat hebben!

Ik had weer een bruiloft, dit keer op een toffe locatie in Utrecht – de Stadstuin. Ik moest ook enorm lachen toen ik mijn flitser (met Magmod, dat witte ding heet trouwens een ‘boob’, geen grap!) tevoorschijn toverde en de vader van de bruid zei ‘zo, ze heeft er ineens een toeter op zitten!!’ :’D

Zodra het ook maar iets kouder wordt krijg ik intens koude handen thuis (en een droge huid, verschrikkelijk!). Handschoenen aan it is.
& Ik had dus een vet leuke foto gemaakt op mijn werk, vond ik, maar mijn baas had hem niet eens gerepost haha. Stom! Ik probeer al maanden de inloggegevens voor de instagram te krijgen, maar hij weet ze niet meer. Zucht :P Zo zonde! Dit soort simpele fotootjes zijn toch hartstikke leuk? :D (Ben nog steeds enorm fan van mijn iPhone X met portretstand)

Ik had een vrijgezellenfeest van… Roel. We gingen met de mannen mee en gingen paintballen… AUW. Ik heb echt een blauwe plek wat gewoon een eigen sterrenstelsel is geworden. Ik vond het intens haha, maar ik ben ook écht een schijtluis. Ik durf niks! En ben ook nog eens heel bang voor pijn, dus ik heb vooral achter muurtjes zitten schuilen. Heb wel 3 mensen geraakt, woehoe!
Hij had trouwens een geitenpak aan haha!

Ah, de laatste dag van de maand. Het was tijd om te gaan sporten en koffie te doen met vriendinnen (met een smoothie natuurlijk). Ik heb deze maand nauwelijks buiten de deur gewerkt trouwens, alleen maar thuis!

Ik schreef maar liefst 1 hele post –https://www.angelicavis.nl/blog/a-day-in-the-life (Ik heb ineens een nieuw systeem op mijn wordpress en krijg even niet voor elkaar hier tekst bij te zetten haha!)

       

Mijn instagram plug-in werkt ook niet meer met deze update, dus… ik gooi er even wat losse sceenshots in, ha! Maar zo heb je een indruk waar ik mee bezig was de afgelopen weken.

Leuk om te zien dat mijn bruiloften ook veel likes krijgen! Mijn Instagram/marketing is ook nog wel iets waarmee ik struggle. Ik weet dat veel mensen me al volgden voordat ik bruiloften ging doen. Volgens andere fotograferen moet ik meer bruiloften laten zien als ik er meer wil boeken, maar ik denk zelf weer dat ‘jullie’ daar helemaal niet op zitten te wachten. Gelukkig blijkt dat dus niet het geval! Maar ik wil het eigenlijk gewoon lekker een mix laten. Die 3 bruiloften in 2 weken vond ik wel intens, dat hoeft van mij echt niet de hele zomer hoor ;)

   

Oh oh oh, over deze post heb ik alweer te lang over gedaan dus ik voel al een beetje stress opkomen. Ik wil nog sporten en werken en sociale dingen doen vandaag, ah! Mijn doelen voor Oktober? Nou, minder stress voelen… ik hoop de laatste opdrachten af te kunnen ronden zodat ik even een paar dagen lekker helemaal niks kan doen. Heb met dit herfstige weer een hele sterke drang om mijzelf lekker thuis op te sluiten met een boek en kop thee.
En natuurlijk veel blogs schrijven (vooral op mijn portfolio site). Ik heb nog talloze ideeën en foto’s die ik wil delen!

Het is soms een beetje heftig, al dat fotograferen in korte tijd. Ik merk gewoon dat ik het lastig vind een ritme op te bouwen als ik ook nog eens 3 (verschillende) dagen werk elke week. Maar minder werken is ook nog geen optie. Maar in de winter valt altijd alles stil, dus waarschijnlijk klaag ik dan na 2 maanden alweer dat ik me verveel ;)

Maar voorlopig heb ik genoeg te doen, ook als de opdrachten klaar zijn! En ik wil me graag wat meer gaan focussen op andere creatieve dingen. Misschien moet ik voor mijzelf een kleine challenge op zetten. Teken elke dag een plantje, ofzo.

En natuurlijk rijlessen! Die staan al ingepland t/m November, dus ik zal wel moeten ;) Nu nog aan mijn theorie beginnen… brrrr!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?