September – Fotograferen & Fernsforevermore

Zo lusteloos en inspiratieloos ik me in Augustus voelde, zo productief voelde ik me in September. Ik had een paar fotografie-opdrachten die me genoeg energie gaven en ging ook nog een paar dagen op vakantie. Het was eigenlijk wel een goede maand zo.


Ik was eindelijk weer in Edinburgh, mijn lievelingsstad! Het was er zoals vanouds weer fijn. Het weer zat ook nog eens mee (tjah, dat weet je in Schotland maar nooit he?) en het voelde als vertrouwd. Zoals ik al eerder schreef – het was niet meer zo adembenemend mooi als de eerste of tweede keer, maar het voelde wel als thuiskomen, een warm welkom. Dat wil niet zeggen dat de stad ineens niet mooi meer was, integendeel! Alleen was ik er gewoon wat minder van onder de indruk, maar na de vierde keer is dat misschien ook niet zo gek.

Ik schreef er al eerder over.


Ik fotografeerde mijn tweede bruiloft, waar ik ondertussen overal zoveel mee heb gespamd dat ik het maar even laat bij deze grappige foto van de poes. Het was echt een hele leuke ervaring en dit keer gierden de zenuwen ook niet zo door mijn lijf. Ik voelde me al een stuk zelfverzekerder (note to self – niet TE zelfverzekerd gaan worden, kritisch blijven!) en het was vooral heel leuk om te doen. Ik besloot dit keer voor een andere nabewerking te kiezen en vond dat behoorlijk spannend. Moeilijk ook, want ik wil eigenlijk niet bij 1 soort nabewerking blijven. Dat wil zeggen dat ik andere shoots of sessies weer beter vind uitkomen bij andere ‘presets’. Maar ik wil ook niet dat mijn portfolio rommelig word. Daarbij moeten mensen natuurlijk weten waar ze aan toe zijn. Ik krijg juist vaak te horen dat mijn stijl zo herkenbaar is en dat wil ik natuurlijk graag houden. Vooralsnog denk ik dat ik gewoon bij mensen ga peilen wat ze het meeste aantrekt aan mijn portfolio – de kleurige foto’s of juist de wat meer grijziger/groenige foto’s. Hoe doen jullie dat? Ik heb het altijd al moeilijk gevonden om zelfs maar bij 1 post 1 soort bewerking te kiezen voor alle foto’s. Of mijn Instagram. Sommige foto’s of sessies komen simpelweg gewoon beter uit met een andere bewerking. Ik ga overigens ook proberen mijn Instagram-grid beter aan te pakken. Maar ook dit vind ik moeilijk. Er staan nu zoveel groene foto’s in dat ik bang ben dat ik alleen maar groene dingen kan plaatsen:

Oh, vlak nadat ik dat typte heb ik een oplossing gevonden – een account alleen voor planten! Volg me @fernsforevermore!

Sinds ik Lightroom een aantal maanden heb ontdekt is er echt een wereld voor me opengegaan. En ik leer nog steeds zoveel meer! Ik kan me niet meer voorstellen dat ik vroeger alles in Photoshop deed, helemaal niet met zo’n grote shoot als bruiloften. Ik ben echt helemaal fan ha. Maar natuurlijk bedenk ik me nu ook pas hoe ontzettend veel er nog te leren is.

Ik fotografeerde ook eeeeeindelijk Daisy, die mijn winactie in Maart had gewonnen. Het werd wel eens tijd dus! Maar aangezien we beiden in de horeca werken is het onmogelijk om een datum te prikken, zo bleek. Maar het gebeurde eindelijk! Daisy kwam naar Den Bosch, we dronken wat koffie en liepen door de stad. Ik heb nog wel meer foto’s maar misschien dat ik een post maak nog daarover.

Ik vroeg haar ook nog foto’s te maken van mij en mijn camera, want dat leek me wel leuk voor op social media enzo. Maar ik ben een beetje te awkward voor de camera (tenzij ik een selfie maak ;)) dus tjah… Maar hier dus een bewijs dat ik echt een camera gebruik ;) Ik had voor deze gelegenheid speciaal mijn reiscamera meegenomen zodat de foto’s alsnog van goede kwaliteit zouden zijn natuurlijk. Beetje jammer dat ik de kleuren niet echt goed kreeg voor deze diptych, maar ach, het is maar voor de blog zo samen ;)

Deze fotoshoot met Joke had ik eigenlijk al eind Augustus, maar heb nog helemaal geen tijd gehad om de foto’s te plaatsen. We gingen naar de Bussumse heide, die volop in bloei stond. Dat zorgde natuurlijk voor prachtige plaatjes!

Ik fietste ook naar Studio Daad om daar foto’s te nemen van een paar van hun ontwerpen. Superleuk! Ik en Marloes zaten ook in hetzelfde jaar op de kunstacademie – zij deed grafisch, ik illustratie. Superleuk om zo na al die jaren alsnog samen te werken.

Zo, dit wordt een beetje een fotografie update zo he? Snel door naar andere dingen! Tijd voor een telefoonfotodump.

Ik ging met mijn broertje naar Interpol, een band waar ik echt heel veel naar heb geluisterd. Vooral tijdens mijn kunstacademietijd. Dit keer speelden ze alleen hun eerste album – volop nostalgie dus!

Terwijl ik dit typ besef ik me dat ik deze outfit al eerder in deze post heb staan haha. Ach ja. Ik ging naar een vriendin en haar kat had ik stiekem betrapt op het eten van een plantje haha, dat koppie!

Wat ik ook een voordeel van reizen vind, is dat je je eigen stad of land ook meer gaat waarderen. Althans, dat ervaar ik wel zo. Soms vergeet ik even dat Den Bosch echt heel mooie plekjes heeft en zo vond ik Amsterdam vroeger altijd verschrikkelijk. Nou niet meer, ha.

Het was in deze maand nog best veel veel mooi en warm weer, dus er werden vele wandelingen gemaakt in de polder.

Niet alleen in Edinburgh, ook thuis ging ik nog naar een paar koffietentjes. Heb er nog nooit zoveel gezien in een maand tent denk ik. Met mijn (koffie)collega’s gaan we af en toe een ander koffietentje ontdekken in de stad – dit was Drab. Hele leuke tent, maar eerlijk? Wel erg prijzig! Ik heb alleen een cold brew op en die was lekker, maar over de rest van de koffie kan ik niet oordelen ha. Maar denk dat het wel goed is. Wel een hele leuke hippe plek.

Het is herfst, jeej! Herfst is denk ik mijn lievelingsseizoen – de temperatuur daalt, de kleuren, de mistige ochtenden. Ik ben fan! Het was wel echt absurd warm nog deze dagen. Zo was het gisteren 23 graden? Ik verbaas me nog steeds als ik paddestoelen of gele blaadjes zie – het voelt echt nog helemaal niet als herfst. (Maar ik ben vast de enige die daar zo over denkt haha)

 


– Een nieuwe hotspot in Den Bosch, namelijk CoffeeLab.
– Een voorproefje van mijn vakantie naar Edinburgh.
– Over Edinburgh gesproken, ik schreef er ook nog een dagboekje over.
– Ik fotografeerde een bruiloft en daarvan liet ik een paar foto’s zien.


https://www.instagram.com/p/BY6fEDsBosD/?taken-by=fernwehforevermore
https://www.instagram.com/p/BZDUxJMBben/?taken-by=fernwehforevermore

Deze maand was dus beduidend beter dan de vorige! Ik heb weer fijn gefotografeerd en inspiratie opgedaan in mijn favoriete stad Edinburgh. Ik merk dat ik veel energie krijg van fotografie-opdrachten doen, ondanks dat het soms natuurlijk ook wel weer een beetje spannend is. Ken je het woord ‘impostor syndroom’? Dat betekent dus dat je je eigenlijk een beetje een oplichter voelt en helemaal niet zo goed bent als andere mensen denken dat je bent, even kort gezegd. Zo voel ik me ook nog wel eens, dan breekt het zweet me wel eens uit!

In Oktober heb ik meteen weer een bruiloft die ik mag fotograferen (al is deze bruiloft niet zo uitgebreid, maar nog steeds leuk!). Ook ga ik naar verschillende concerten (Sigur Ros, The National!) en gaat deze maand denk ik de herfst toch echt beginnen. Verder heb ik geen grootse plannen, behalve dat ik ook aan een Instagram-challenge ben begonnen. Elke dag een foto plaatsen voor 30 dagen lang. Ik ben benieuwd of ik het ga volhouden ha. Helemaal nou ik ook nog een tweede account heb aangemaakt – Fernsforevermore.

Follow:

2 Comments

 1. October 2, 2017 / 10:15

  Wat leuk om te lezen allemaal! En dat je weer lekker je inspiratie terug hebt, dat is heeeel goed te zien in deze post. Ik gebruik nooit Lightroom, heb het nu even geinstalleerd op mijn telefoon en ga er mee aan de slag. Wil ook eens wat anders dan VSCO, wat ik altijd gebruik. En nogmaals: Je maakt echt praaachtige foto’s.

  • Angélica
   Author
   October 3, 2017 / 18:05

   Aaah wat lief, dankjewel! Ja Lightroom is echt heel fijn, heb het nog niet op mijn telefoon maar wil dat ook wel gaan doen ja :) Ben ook fan van VSCO maar ook wel een beetje op uitgekeken ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?