Royal Botanic Gardens Edinburgh

Ik kan wel weer een introotje schrijven over mijn liefde voor planten en botanische tuinen, maar ik denk dat dit jullie ondertussen al lang duidelijk is. En als je dat via de blog nog niet duidelijk was geworden, dan vast en zeker wel op Instagram. Ik vind ook oprecht weinig rustgevender dan door een botanische tuin struinen en foto’s maken van alle mooie planten die ik zie. De grote kassen zijn altijd mijn favoriet, zo prachtig!

De botanische tuin in Edinburgh was dan ook geen uitzondering, sterker nog, het is misschien wel één van de mooiste botanische tuinen die ik bezocht heb. De prachtige Victoriaanse kas is natuurlijk het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk, badoem tssh). Een prachtig gebouw om te zien van de buitenkant, een heel unieke kas! Maar binnen komt het pas echt goed tot recht – prachtige palmbomen en een prachtig wit interieur. In deze kas zie je meer dan 3000 exotische planten en zelfs een 200 jaar oude palm. Mijn persoonlijke hoogtepunt was toch wel de Victoria Amazonica, die dan wel niet in bloei stond maar alsnog heel prachtig was. Dat zijn die hele grote bladeren in het water. Wist je dat deze zo sterk zijn dat ze met gemak kinderen kunnen houden? Zo’n 100 jaar geleden hadden ze al hele fotoshoots met deze deze plant en het leuke is – het kan nog steeds. Een beetje Anne Geddes is het wel, maar ik vind het gewoon heel bijzonder dat dit gewoon mogelijk is. De natuur is tof!

Genoeg over baby’s, laten we terug gaan naar het echte onderwerp van dit artikel – de botanische tuin. De tuin zelf is echt heel groot, dus je kunt hier sowieso al wel een uur of 2 ronddwalen. Er zijn verschillende soorten tuinen te zien, ik ben zelf voornamelijk in de kas geweest. De tuin is gratis toegankelijk, voor de kas betaal je 6,50 pond. Wat mij betreft is die het wel echt waard!

De Victoria Amazonica dus. De bladeren kunnen nog een heel stuk groter worden dan deze!

Follow:

10 Comments

 1. January 18, 2018 / 08:54

  Wouw prachtige foto’s. Ikzelf vind het ook heerlijk maar echt mooie foto’s er van kunnen maken lukt mij nooit echt.

 2. January 18, 2018 / 09:02

  Nu wil ik ook wel echt naar een Botanische Tuin! Het is er nog nooit echt van gekomen.

 3. January 18, 2018 / 10:41

  Deze blogpost ga ik snel delen met mijn schrijfvriendinnetjes, want we plannen een weekje vakantie naar Edinburgh in mei en hier moeten we heen! :D

  • Angélica
   Author
   January 22, 2018 / 20:05

   Ohhh heel leuk! Heb je mijn Edinburgh city guide ook al gezien? Voor meer tips! Edinburgh is echt mijn lievelingsstad :)

 4. January 18, 2018 / 12:14

  Ik wil dit jaar dus naar Edinburgh en deze tuin staat als nummer 1 op mijn lijstje! Zo tof. Sowieso ben ik ook gek op botanische tuinen :)

 5. January 19, 2018 / 15:22

  Wauw dit is zo mooi!!! Mega groot gebouw ook! Hier moet ik echt eens heen :D

  • Angélica
   Author
   January 22, 2018 / 20:03

   Ja echt één van de mooiste die ik bezocht heb!

 6. January 20, 2018 / 20:14

  Hey Angelica

  Super mooie foto’s! De sfeer die je daar hebt vastgelegd is echt prachtig om naar te kijken. Goed gedaan!

  Groeten
  Fred

 7. January 22, 2018 / 20:10

  Oh die kas is prachtig, van binnen en van buiten! Lijkt me heel gaaf om eens te bezoeken en lekker door heen te dwalen. Prachtige foto’s ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?