Rotterdam: een plog

1

Laat ik als eerste even zeggen dat ik ‘plog’ een ontzettend lelijk woord vind. Dat terzijde, dat is wel precies wat deze post is: een plog. Een blog met foto’s. Ik ging met mijn verjaardag 2 dagen naar Rotterdam, een stad waar ik nooit eerder ‘echt’ ben geweest. Al kreeg ik wel een beetje flashbacks van sommige plekken, dus misschien ben ik er stiekem toch vaker geweest dan ik dacht? Zo dacht ik dat ik er alleen 1 keer ben geweest voor een interview met een illustrator (schoolopdracht) maar bedacht ik me later dat ik ook nog met school naar musea ben geweest daar! Mmmm… Hoe dan ook, het was lang geleden. En veel had ik nog niet gezien! Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben en dat Rotterdam inderdaad aanvoelt als een soort Hollandse Berlijn. I like it!

Maar goed, mijn eerste plog dus ;) Het is een mix van allerlei soorten foto’s en bewerkingen, dus nogal een rommeltje haha. Er komt sowieso nog wel een post aan met wat ‘mooiere’ foto’s :)

Hey guys! I went to Rotterdam with my birthday, a sort of city trip in my own country. I felt like doing a ‘plog’ for once and it’s gonna be in Dutch but I’ll be updating soon with an article in English, no worries! :)

2

De reis kan beginnen, mijn bestemming is maar een uur treinen! Treinreizen is mijn lievelings.

3

4

5

Zodra de trein Rotterdam binnenrijdt vind ik het al fantastisch. Ik zie allerlei soorten street art en krijg meteen het idee alsof ik in een buitenlandse stad ben beland! Ik ga dan ook op zoek naar de plekjes die ik zag vanuit de trein: hofplein! Terwijl ik hier loop krijg ik meteen flashbacks, ooit was ik hier met een studiegenootje om een illustrator te interviewen… precies deze wijk. Grappig!
Ik maak en post even schaamteloos een hoop selfies, ha.

5a

6

Ondertussen heb ik HONGER. Ik eet een broodje hummus en drink koffie bij een tentje vlakbij het station. Nonna & Nene’s kitchen heet het, het is wel okee, maar het vult niet echt…

7

Ik loop weer door… (volgens mijn stappenteller liep ik deze dag 16km!). Het is overigens een prachtige dag, het lijkt wel lente! Of ja, het waait wel heel erg hard… maar verder!

9

12

Ik loop een beetje rond, zulk mooi weer! Ik verbaas me er over dat er ook nog herenhuisjes te vinden zijn in Rotterdam! Leuk contrast ook met die nieuwe gebouwen en street art.

10

Wat een leuke bloempotjes!

11

Pastelflatjes <3 13

Een David Bowie etalage! & The infamous kabouter buttplug.. die kan ik afstrepen van mijn bucketlist hoor!

14

En dan ineens duikt de markthal op! Dat komt goed uit want ik heb hongerrrrr…

8

Ik haal een gigantisch Libanees broodje met kip, zo lekker!

15

En een kokosbal met witte chocolade <3 (haha vond ze leuk, op de foto gaan!) 16

Ik pik even de kubuswoningen mee… volgens mij heb ik deze nog nooit gezien! Of wel? Ik weet het niet meer! Aaaah.

17

Bloesem <3 18

19

Ik ging naar het Boijmans van Beuningen museum, waar er een enge expo was met clownen enzo maar ik ging vooral voor deze mini expo: Yayoi Kusama! Een Japanse kunstenares die idolaat is van stippen! Ze maakt veel ‘mirror rooms’, zoals deze. Maar ook talloze andere dingen, zo ga ik in Japan naar Naoshima, een eiland vol musea en reusachtig grote Yayoi Kusama kunstwerken. Kan niet wachten <3 Ik vind haar werk erg mooi :) 20

Daarna check ik in in mijn hostel, King Kong, wat dichtbij het museum ligt ook. Het is zoals je al wel ziet verschrikkelijk hipster. AND I LOVE IT. Nee maar serieus, het is echt een heel mooi hostel. En mijn kamer is dan wel gedeeld, het bed is echt zo groot als mijn tweepersoonsbed en je kunt em helemaal afsluiten met een gordijn, fantastisch! Een aanrader dus ;)

21

Het hostel zit in de Witte de Withstraat, sowieso een fijne straat :)

22

‘s Avonds zat ik nog vrij vol van al dat eten van die middag en at ik frietjes in een of andere hippe frietjestent en ging ik naar de bioscoop! Ik ging naar Deadpool, die was zeker leuk maar ook wel misschien een beeeeeetje te flauw voor me. Maar hij was wel grappig, heerlijke parodie op de normale superheldenfilms ;) Oh en ik at een lekker ijsje in een hele hippe ijssalon met mooie plantjes en tegeltjes. Jaja, spannend he?

23

Zo, dit was dag 1! Wat een werk is zo’n plog zeg.. hoe doen al die bloggers dat toch? Haha! Dag 2 volgt snel :)

Follow:

1 Comment

  1. March 15, 2016 / 10:23

    Een heerlijke dag! :) Jij mag van mij zeker wel vaker ploggen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?