Quarantaine week 8

Waar ik normaal al halverwege de week aan dit overzicht begin, begin ik er nu met een beetje tegenzin aan op zondagavond. Het was een drukke, sociale week wat natuurlijk in deze tijden van sociale isolatie misschien een beetje gek is.

Het begint weer een beetje als normaal te voelen, zoals een vriendin ook al zei. Dat is natuurlijk wel een beetje gevaarlijk, want het ís niet normaal. Waarschijnlijk nog heel lang niet.

Maar omdat het dus zo normaal voelt, voelt het ook een beetje zinloos om weekoverzichten te schrijven. Het rare is er vanaf, het nieuwe normaal is hier, zoals ze dat dus steeds zeggen. Wie weet hoe lang ik dit blijf doen.

Hoe dan ook, hier een weekoverzicht met een keer meer foto’s dan woorden, joechei!Maandag

Deze foto is een beetje eng haha, maar op maandag kwamen mijn ouders me ophalen om een paar dagen daarheen te gaan. Zoals je misschien in het vorige overzicht had gelezen, twijfelde ik daar heel erg over. Maar wie weet hoe lang deze regels nog gelden en ondertussen was ik daar ook al 3 maanden niet meer geweest.

Bij mij thuis hebben mijn ouders me nog geholpen met mijn ellendige stellingkast (die ook ergens in een weekoverzicht staat) en hebben we de hele schuur opgeruimd en een hele lading naar het grof vuil gebracht. Wat een opluchting, zo fijn! Veel spullen moesten naar de kringloop of naar de stort, maar gezien ik geen auto (of rijbewijs) heb kwam het er maar niet van. De auto zat bomvol!

Bij mijn ouders heb ik vooral gelezen in de tuin en na het avondeten ging ik een wandeling maken met mijn broertje. Mijn kleine broertje heeft namelijk een huis gekocht, dus we gingen even kijken hoe het ging met de bouw. Ik had mijn camera dus meegenomen, voor het geval ik langer zou blijven en ik mijn fotografiedrang weer eens op voelde borrelen.

Thuis keken we de Dodenherdenking en ik moet zeggen dat ik de totaal lege Dam erg indrukwekkend vond.Dinsdag

Op deze dag liep ik héél veel. Ik deed wederom niet zoveel, maar waar ik wel erg naar uitkeek was om eens in een nieuw gebied te kunnen hardlopen. Dus dat deed ik en het was heerlijk! Het was zo rustig, ik kwam bijna niemand tegen en het naaldenbos rook geweldig.

Ook deed ik nog een work-out, las ik weer veel, bakte ik muffins en later in de avond ging ik weer het bos in om wat foto’s te maken van de mooie varens die ik tijdens mijn rondje tegen was gekomen.Woensdag

Tjah, weer veel bossige foto’s, excuses ;) In de ochtend werkte ik aan foto’s en mijn website, wat fijn was. Daarna ging ik een wandeling van 9km maken in het bos.

Het was perfect weer voor een wandeling! Ik las vooral wat in de tuin en dat was het eigenlijk weer. Grootste avonturen ;)

In de avond was er weer een persconferentie, één die een hoop versoepeling aangaf. Wat blijkt: de rijscholen mogen weer rijden. Na 5 minuten kreeg ik al een appje van mijn instructeur dat ik de volgende dag al kon bellen om alles in te plannen.

In de loop van de week kreeg ik veel blije berichten van vrienden: “Wat fijn dat je weer mag rijden!” Heel eerlijk? Ik heb er een beetje dubbele gevoelens bij. Ik keek eigenlijk altijd al op tegen rijles, het was niet bepaald mijn favoriete moment van de week. Nou voelt het helemaal gek om weer in die auto te zitten, twee uur lang elkaars adem inademend, terwijl je de weken daarvoor zo voorzichtig bent geweest. Ik heb nog niet gebeld, laat dat duidelijk zijn ;)Donderdag

Ik stapte op de trein om naar huis te gaan. Een beetje nerveus was ik wel, helemaal toen ik die ochtend las dat er een trein stilgehouden werd omdat er teveel mensen in zaten. Maar die zenuwen waren nergens voor nodig, want mijn traject verliep soepel en er zaten maar maximaal 2 andere mensen in mijn coupé steeds.

In de middag had ik een picknick met 2 vriendinnen die ik al heel lang niet meer had gezien en dat was gezellig! Dat was ook de reden dat ik op deze dag weer terug naar huis ging, maar om eerlijk te zijn was ik er ook heel erg aan toe. Ik merk steeds meer dat ik de drukte thuis (dus mijn gezin, mijn broertje woont ook nog thuis) te heftig vind. Binnen de kortste keren ben ik al overprikkeld (excuses voor dat millenial zeikwoord ;)) en ik heb ook geen eigen kamer om me terug te trekken.

Toch was ik blij dat ik gegaan was, want even een andere omgeving en mensen om je heen gaf ook zeker weer een stimulans. Om vervolgens extra te genieten van de rust in mijn eigen huisje (en mijn nieuwe oven, had ik al gezegd hoe geweldig die is?)Vrijdag

Vandaag was een productieve dag! Ik werkte uren aan mijn minishoots aanbod en schreef nog een andere blog over mijn fotografie tijdens de quarantaine. Het voelde fijn om even zo te kunnen knallen en weer iets nuttigs te doen. Ik verwacht dat de minishoots geen zoden aan de dijk zullen zetten, maar ik durf wel weer te gaan fotograferen en het zou fijn om gewoon even iets te kunnen doen. En anders heb ik het in ieder geval geprobeerd :)

Ook ging ik hardlopen trouwens en dat was echt veel te heet! Ook had ik nog een picknick, met weer 2 andere vriendinnen die ik ook al maanden niet had gezien. Na de hele quarantaine videoborrels te hebben gedaan, was het fijn om elkaar eens in het echt te kunnen zien.

In de avond was er weer een videoborrel, wat ook weer gezellig was. Het doet me ontzettend goed dat ik in deze tijd toch ook veel vrienden heb gezien, op welke manier dan ook, en dat ze er toch voor je klaar staan :) #blessed ;)Zaterdag

Dit was mijn eerste, echte dag helemaal voor mijzelf deze week. Ik zal niet liegen: als introvert zijnde was ik daar heel erg aan toe. Er kwam ook niet zoveel uit mijn handen. Ik wandelde 10 kilometer, bakte een bananenbrood en bingete (bingede?!) Never Have I Ever. Lang geleden dat ik in 1 ruk een serie uitkeek! Ook mijn Zeven Zussen serie heb ik nu uitgelezen (er komt nog 1 boek, maar wanneer?) dus ik voel me even ontheemd nu, haha.

Tegenwoordig probeer ik steeds vaker een alcoholvrij biertje en deze beviel me wel goed. Als iemand nog aanraders heeft voor anderen – let me know!Zondag

Het was ontzettend broeierig en benauwd deze dag. Ik deed een sportlesje, ging daarna nog hardlopen (waar ik telkens stopte om foto’s te maken, haha oeps) en rommelde wat in huis. Ook las ik het 6e deel van de Zeven Zussen serie uit.

En de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw he, lieve mensen. Man man man, wat een zooitje was het ook weer. • Om al mijn zelfportretten en video’s op een rijtje te zetten schreef ik deze post.
 • In Mei & Juni bied ik minishoots aan in Den Bosch. Hier vind je meer informatie. Dit is dus voor particulieren, niet voor ondernemers (maar schrijf me dan alsnog gerust voor een ander klein prijsje).

Acht weken zijn er alweer voorbij gevlogen. Langzaam maar zeker worden er weer dingen opgepakt. Ik weet nog niet zo goed hoe ik me daarbij voel. Ergens angstig omdat ik niet weet wanneer ik weer kan gaan werken, of ik nog wel kan werken, of ik ook maar een beetje in de buurt ga komen van mijn fotografieklussen van vorig jaar. Ik ben duidelijk niet het type wat dan in actie schiet, maar rustig een beetje de situatie afwacht.

En als er wel werk gaat zijn, dan gaat het waarschijnlijk niet genoeg zijn. Ik merk dat ik erg goed kan blijven hangen in niks doen, al eerder zei ik dat ik daar eigenlijk een beetje té goed in ben. Ik voel me ergens schuldig dat ik niet elke dag aan het fotograferen ben, dat ik toch niet ben begonnen om illustreren weer op te pakken, of dat ik niet even een boek ben gaan schrijven. Ik heb nog helemaal geen behoefte aan rijles.

Tegelijkertijd is het nu maandagochtend dat ik dit typ, heb ik de drukste week sinds maanden gehad en vraag ik me nu af wat ik toch in hemelsnaam moet gaan doen deze week. Nou ja, mijn to do lijstje is lang genoeg, nu de zin nog ;)

Follow:

4 Comments

 1. May 11, 2020 / 16:31

  Ik haatte rijles ook altijd enorm. Vond het mega stresserend dus ik snap dat je nog niet gebeld hebt ;) (ik rijd nu wel graag met de auto trouwens, is het toch nog ergens ‘goed’ gekomen)
  Inderdaad een sociale week! En wat je zegt over dat niets doen, ik ben daar ook iets té goed in (al lijk jij dus toch wel nog veel te doen hoor). Ik werk nu weer voltijds nadat ik een paar maanden deeltijds heb gewerkt. Ik had er op zich niet zoveel moeite mee qua aanpassing maar ik had ook gerust nog een paar maanden door kunnen gaan met halve weken :p In mijn vrije tijd deed ik vaak ook niets echt nuttigs maar ik voelde me er gelukkig niet schuldig om. Ben niet zo’n mens die altijd maar bezig moet zijn. Laat mij maar gewoon een beetje chillen.

  • Angélica
   Author
   May 12, 2020 / 15:06

   Pfft ja wat een gedoe he, die rijlessen! Al moet ik ondertussen zeggen dat ik wel zin heb om weer iets te gaan doen, alleen voelt het wel een beetje gek zo met al die maatregelen. Maar we gaan het zien, van de week ga ik bellen ;)

   Ik ben ook echt iemand die meer van het chillen is! Een beetje sporten enzo af en toe doe ik ook graag, maar ik ben absoluut geen heel ijverig iemand haha. Al moet ik zeggen dat ik na 2 maanden het wel begin te missen om iets om handen te hebben. Helemaal niet werken is ook gek hoor!

 2. May 11, 2020 / 21:31

  Ah, ik hou ervan, al die bosfoto’s <3 Bij mij bestaan de weekoverzichten tegenwoordig ook vooral uit foto's van parken of natuur, merk ik. Maar dat is nou eenmaal ook waar ik me veel in begeef ;-).

  • Angélica
   Author
   May 12, 2020 / 14:48

   Heerlijk he! Ik ben ook graag in de natuur ja, helemaal nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?