Quarantaine week 7

Welkom bij weer een nieuw weekverslag, althans zo voelt het ondertussen haha. Als eerste meteen even een huishoudelijke mededeling: mocht je me volgen via Bloglovin, dan is het je misschien wel opgevallen dat deze geen nieuwe posts plaatst. Ik heb al zeker 1,5 jaar ruzie met Bloglovin, vaak over gemaild, veel geprobeerd, maar er is niks aan te doen. Maar er is een ander account die het dus wél doet! Deze beheer ik niet, weet ook niet waar het vandaan komt, maar die moet je dus volgen. Je vind ‘m hier.

Naast het volgen van een nieuwe Bloglovin kun je je hier aan de rechterkant ook nog inschrijven voor een notificatie via e-mail.

Als je gewoon geen zin hebt om mijn blog te lezen dan is dat natuurlijk ook goed, dan heb ik niks gezegd ;)


Hebben jullie soms ook van die momenten dat je je ineens, zomaar, plotsklaps, beseft dat je in een ‘intelligente lockdown’ zit en je leven zo veranderd is? Ik ben er al zo aan gewend, dat ik soms op de bank zit en ineens bedenk: “Verrek, dit is eigenlijk helemaal niet normaal. Normaal gesproken heb ik werk, verantwoordelijkheden, rijles, een agenda waar ik dagelijks in kijk.” Ineens voel ik me dan ontheemd en besef ik me weer even in wat voor een bizarre situatie we zitten. Om vervolgens na een halve minuut weer verder te gaan met wat ik aan het doen was.

Maar goed, op naar het weekoverzicht dan maar :)Maandag

Ah Koningsdag, of ‘Woningsdag’ zoals het nu genoemd is *cringe*. Ik liep hard (ging goed!), zag prachtige Blauwe Regens en ging in de middag bij een vriendin in de tuin borrelen. Dat is trouwens voor het eerst sinds 6 weken dat ik bij iemand in de tuin ben geweest. Met afstand natuurlijk en veel schoonmaakdoekjes. Zo voelde het toch nog een beetje als een feestdag.

In de avond was ik gesloopt. Ik blijf een introvert, dus die 4 dagen sociaal doen (zij het digitaal, zij het offline) hadden nogal wat energie gekost. Maar ze gaven ook zeker energie, een positieve boost :) #dankbaarDinsdag

Ik werd al vroeg wakker maar heb echt de hele ochtend in bed zitten lezen. Heerlijk! Ik lees nog steeds de Zeven Zussen serie, het zijn nog best flinke boeken haha.

Verder zie ik prachtige klaprozen, ga ik snel terug om mijn camera te halen om foto’s te maken en video’s. Daarna heb ik een Facetimeshoot met Kelly.

Het resultaat is best leuk, vooral met zo’n analoog sfeertje er overheen. De kwaliteit is natuurlijk niet zo goed, maar ik moet zeggen dat het via Facetime me vaak nog meevalt. Het is vooral heel leuk om zo toch nog te kunnen fotograferen. Wel kost het ontzettend veel tijd en geduld.

Daarna ga ik nog wandelen en het is echt zo magisch mooi, het is heiig, het ruikt heerlijk fris door de regen en de bloemen en de temperatuur is ook fijn. De lucht was prachtig, de zon een grote bol en over de weilanden kwam al een soort mist. Laatst zag ik hier ook hertjes, vandaag helaas niet, maar ik werd wel begroet door de eerste zwaluwen.Woensdag

Ik deed een sportlesje en normaal plaats ik nooit zulke foto’s, maar ik was blij dat na weken vreten mijn baby abs weer een beetje terug komen. Ik sport nu al een paar jaar 3x per week bij de Basic-Fit, niet omdat ik wil afvallen, maar wel omdat het zo ontzettend veel doet voor mijn mentale gezondheid. Plus door al het horecawerk kreeg ik zoveel last van mijn rug, ik moest ook wel gaan sporten zodat ik sterker werd. Die taille is gewoon een kwestie van genen trouwens, waardoor ik al heel gauw een sixpack krijg. Dus geloof me, zo’n uitslover ben ik nou ook weer niet ;)

Vind het vooral hilarisch dat ik op die foto een wit t-shirt aan lijk te hebben haha. Summer came early!

Ook had ik weer een Facetimeshoot, dit keer met Eva :) Dit is even een snelle screenshot omdat ik mijn eigen hoofd echt HILARISCH vind. Het is toch net je moeder die niet begrijpt hoe de selfiecam werkt? (Over de Facetimeshoots schrijf ik nog een aparte post binnenkort.)

Ik wandelde nog met een vriendin. Ik zorg er voor dat ik elke dag minstens een half uur beweeg, het liefst loop ik een uur en sport ik 3x per week. Met sporten bedoel ik dan minstens een half uur intensief genoeg bewegen dat ik goed zweet.Donderdag

Het was weer tijd voor de wekelijkse boodschappen (ik trakteerde mijzelf meteen op een muffin. Of 2.), ik werkte aan een video en liep hard. Het was een vrij productieve dag wel! Ik besloot om nog wat opnieuw te filmen buiten bij de klaprozen en besteedde uiteindelijk toch wel 5 uur aan dit project. Daarna ging ik dus een rondje hardlopen en toen werkte ik aan deze blog.

Het maken van de video’s vind ik heel leuk, het is ook fijn om iets nieuws te leren en je horizon wat te verbreden. Het creëren van sfeerbeelden vind ik het fijnst, dus waarom niet bewegende sfeerbeelden maken?

Editor’s note: ik betrap mij er regelmatig op dat ik elke zin hetzelfde begin, wat vast heel vervelend lees. Ik schrijf deze blogs gewoon zoals ik praat, ik pretendeer niet iemand te zijn die houdt van schrijven. Hetzelfde geldt voor dt-fouten e.d. Ik probeer het er uit te editten maar zo niet, excuses ;)

Een paar stills van de video, zo vind ik ze ook wel mooi eigenlijk :) Ook hiervoor geldt: binnenkort komt er een uitgebreidere post over. De video kun je hier bekijken of op mijn Instagram kanaal.

Ik bewerk mijn video’s met DaVinci Resolve, een gratis programma wat vooral bekend staat om de goede color grading.Vrijdag

Het was een beetje grauw weer maar wel droog, dus ik wandelde eventjes in de polder. Ben zo blij dat dit bijna bij me om de hoek is, zo fijn dat we hier zoveel natuur in de stad hebben. De gele boterbloemetjes doen me denken aan mijn oma. Ze woont sinds kort in een bejaardenwoning maar vroeger samen met opa op een groot vrijstaand huis op de heide. Het weiland stond altijd vol met boterbloemetjes waar we dan boeketjes van plukten :)

Het was een dag met wat huishoudelijke klusjes, lekker lezen en een wekelijkse facetime-borrel. Gezellig!Zaterdag

Het regent en onweert flink deze dag! Ik zet mijn plantjes buiten voor een kleine douche, doe een yogales en ga daarna naar mijn werk om wat dingen te regelen. Mijn oven zou vandaag binnenkomen maar ineens pas om 5 uur, dus ik had nog alle tijd. Terwijl ik de deur uit stap, komt ineens de postbode met mijn oven er aan. Talking about timing!

Het is fijn om weer op het werk te zijn, voor het eerst sinds 7 weken. Fijn om even met collega’s te kletsen, met andere mensen dan die 2 vriendinnen die ik op afstand spreek (die ik heel lief vind hoor ;)). In de avond Facetime ik nog uren met een goede vriend, fijn :)Zondag

Dit was niet echt mijn dag. Ik twijfelde enorm om komende week naar mijn ouders te gaan. Mijn moeder wilde het graag maar ik voelde me erg verantwoordelijk en vond het heel moeilijk. Ze wonen ook niet om de hoek, dus even langsgaan is er niet bij. Uiteindelijk hak ik een knoop door en komen ze me morgen ophalen zodat ik niet met de trein hoef.

Ik vind het ook wel spannend om te schrijven, omdat ik ook bang ben voor andermans mening. Ja, dat durf ik wel toe te geven. Ja, ik ben héél vatbaar voor mensen die boze posts schrijven op social media dat iedereen verdomme thuis moet blijven, want anders komt het nooit goed.

Maar als ik dan mijn deur uit stap om even een rondje in mijn eentje te gaan hardlopen en zie hoe vol de stad is en hoe lang de rijen zijn bij de schoenenwinkels (of all places), dan denk ik dat het toch nog best netjes doe.


De rest van de dag voel ik me nog steeds erg rusteloos, alsof die energie en spanning er nog niet echt uit wil. Zelfs een rondje hardlopen helpt niet. Gelukkig hebben we vanavond Boer Zoekt Vrouw nog, wat zo saai is dat het me niets anders dan zen zal maken ;)

Zo, ik merk dat de spanning van de afgelopen tijd me een beetje hoog begint te zitten. Ondanks dat het me veel positieve dingen brengt, is alles toch een stukje moeilijker dan anders. Waarschijnlijk herkennen jullie dat ook wel. Ik schreef er trouwens nog een stukje over, over de goede en de slechte dingen.

Follow:

1 Comment

  1. May 4, 2020 / 11:03

    Ik snap je gevoel! Wij zijn bij mijn schoonouders geweest (wel te voet) en hebben daar met gigantische afstand tussen elkaar op het terras gezeten maar ik voelde me ook schuldig. Ik vind het op die manier eigenlijk wel kunnen maar ik stoor me vooral aan mensen die geen afstand houden. Als je gaat fietsen op een drukke plek, komt iedereen heel dicht tegen je aan en dat vind ik irritant.

    En waw, wat een muscles! Haha :D Ik heb mezelf dit weekend voorgenomen om ook wat aan m’n conditie te werken als de baby er uit is en ik weer wat op mijn positieven ben. Ik ben zo snel buiten adem tegenwoordig dat ik me soms echt een beetje schaam. En oké, ik ben zwanger maar als ik nu wat meer conditie zou hebben zou het toch wat makkelijker zijn denk ik. Mooi voornemen alleszins :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?