Quarantaine week 6 – plantjes, facetimeshoots en nog meer zon

Another quarantaine week another weekoverzicht! Ik denk niet dat ik dit blijf volhouden als het gewone leven weer gaat beginnen, maar wie weet wanneer dat gaat zijn?

Week 6 alweer, de tijd vliegt voorbij is het niet? Aan het begin van de week had ik wel een paar baaldagen, dat je gewoon jezelf een beetje in de weg zit. Ik begin te merken dat het nu wel lang duurt en dat het moeilijk is dat er geen einddatum op zit. Ik vrees dat vrijwel al mijn bruiloften dit jaar verplaatst gaan worden, dat mijn fotografieklussen zeer schaars zullen zijn en dat ik dus ook voorlopig nog niet aan de slag kan als barista.

Zoals ik al eerder tegen vrienden zei: genieten van je vrije tijd kan eigenlijk alleen als daar iets tegenover staat, een werkdag of werkweek. Dan is je vrije tijd daadwerkelijk iets waard en voelt het als een beloning om een beetje te lezen in de zon en in huis te rommelen. Maar na 6 weken voelt het simpelweg onproductief en lui en begint het te knagen. Als ik nou wist dat het gewoon 2 maanden zou zijn, dan kon ik het nog beschouwen als 2 maanden vakantie. Maar nu we niet weten hoe lang dit zo gaat zijn, ben ik bang dat nog maanden zo thuiszit. Dat maakt het wat lastiger.

Ondertussen broed ik wel op plannetjes om het fotograferen weer wat op te gaan pakken en ik deed ook een Facetimeshoot, wat heel leuk was! Lees maar verder ;)

Maandag

Tjah, wat zal ik over deze dag zeggen. Ik was in een slechte bui, de dagen er voor ook al een beetje maar deze dag sloeg echt eventjes alles. Ik zat mijzelf gewoon even enorm in de weg, het quarantaineleven begint een beetje zijn tol te eisen, zeg maar.

Gelukkig zijn er ook hoogtepuntjes, zo trakteerde ik mijzelf weer op een rondje GroenRijk (met openingstijd, dus rustig) om weer extra planten in te slaan. Ik wilde wat meer een urban jungle in huis creëren en ik moet zeggen dat dat aardig lukt nu! Uiteindelijk was het nog wel een redelijk productief dagje, al lag ik al om half 9 in bed. Ik was er gewoon klaar mee!

Mijn nieuwste aanwinsten zijn weer een hoop Calathea’s trouwens – lastige maar prachtige planten. Mijn lievelingssoort denk ik wel!

Oh en ze waren de brug naast mijn huis aan het verbouwen en de hele dag vloog er een kraan langs mijn ramen, wat heel raar was want normaal zie ik alleen maar lucht.Dinsdag

Poeh, weer een beetje een baaldag. Maar ik sleepte mijzelf uit bed en ging een rondje hardlopen. Dat ging best okee! Daarna trok ik voor het eerst in 6 weken een spijkerbroek aan en ging ik wandelen met een vriendin. Daar kwamen we teckels tegen en 2 puppy’s dus dat en het gezelschap maakte veel goed natuurlijk.

Daarna had ik een videobelmeeting en daarna was ik gesloopt. Ik denk dat ik nu pas op het niveau zit waar veel mensen al vanaf het begin zaten. Heb weinig energie en ik begin een beetje prikkeling te missen.

Maar goed, ik heb mijn 3 dingen van de dag gedaan en ga lekker lezen en een film kijken, het is goed zo!Woensdag

Vandaag doe ik een klusje waar ik erg tegenop kijk: ik stuur mijn camera op om gerepareerd te worden. Nog nooit heb ik een camera moeten laten maken en ik moet zeggen dat ik het wel spannend vind.

Verder wandel ik, breng ik wat terug bij een vriendin en maken we een praatje buiten (op afstand natuurlijk he). Ook bedacht ik me ineens een zogenaamde reden waarom ik me zo down voelde de afgelopen dagen: ik had die week er voor helemaal niks gebakken! En dus bakte ik als de wiedeweerga een bananenbrood. Ik moet zeggen dat dat wel een beetje hielp, ja. Ook maakte ik die gekke Dalgonakoffie wat nu helemaal hip is. Ik vond het… mwoah.

En ik begon wat plannetjes te broeden om mijn fotografie toch weer een beetje op gang te zetten. Gezien ik vorige week met Emmy makkelijk kon fotograferen met 1,5 meter afstand, wil ik dat wellicht toch snel weer gaan oppakken. Ik ben bang dat er nog wel meer bruiloften verschoven gaan worden. Bij mijn baristawerk kreeg ik te horen dat we weer open gaan voor to go, maar alleen mensen met een ander contract er zullen werken. Dat gaat voorlopig ook geen zoden aan de dijk zetten dus!Donderdag

Deze dag was eindelijk wat beter. Ik moest wachten op een stellingkast die ik bij de Lidl had besteld (spoiler alert: die staat nog niet in elkaar want dat lukte me na 1,5 uur vloeken nog steeds niet). Ik sportte in de ochtend alvast in de woonkamer, bakte een foccacia (ik moet echt een andere oven, mijn antieke gasoven is driving me crazy deze weken), rommelde wat in huis en aan mijn blog. Ik wil een header gaan maken, maar het digitaal tekenen heb ik nog niet echt onder de knie. Wordt vervolgd ;)

Na de worsteling met de stellingkast (goedkoop is duurkoop) geef ik het gefrustreerd op en ga ik nog even mijn woede eruit hardlopen. Ik tik eindelijk 5km aan en vind dat ik daarna wel een alcoholvrij biertje heb verdiend!Vrijdag

Ik vertrok weer voor mijn wekelijkse boodschappen, gewapend met een lading tasjes en backpack, haha. Tegenwoordig beschouw ik het niet meer als een leuk uitje maar eerder een soort battle field. Deze dag was het ook beduidend drukker, dus ik ga niet meer op vrijdag. Ook had ik zomaar een goede haardag? YES.

Gezien ik weer wat nieuwe dingen wilde gaan doen, besloot ik een oproepje te plaatsen voor vrijwilligers die een Facetimeshoot met me wilden proberen. In de fotografiewereld is dat een heel ding, ik zie het in veel Facebook-groepen. Je houdt een videobelgesprek, je laat je model de ‘camera’ zo neerzetten als dat jij voor ogen hebt en geeft aanwijzingen. Daarna maak je een screenshot. Zoals je je wel kunt voorstellen is dit heel vermoeiend (ook voor het model he haha, bedankt voor je engelengeduld Nina). Maar wel heel leuk om eens te doen! Het was nogal buiten mijn comfortzone, maar het voelt ook weer heel eigentijds om het te doen. En gewoon leuk om weer beelden te maken, dat had ik echt gemist! Merk dat ik daar meteen weer een energie boost van krijg.

Het resultaat zie je hier op mijn Instagram, de kwaliteit is niet heel denderend want Facetime, maar ik vind ze best leuk geworden! Komende week staan er nog 2 op de planning.

Daarna had ik weer de wekelijkse vrijmibo met vriendinnen en die duurde wel 4 uur lang! Haha. Na het eten wandelde ik nog even en deze jongens vielen me op met hun keurige social distancing. Niet veel later lag ik al om 21 uur uitgeteld in bed ;)Zaterdag

Excuses voor de grote, lelijke foto haha. Maar ik maakte gewoon nauwelijks foto’s deze dag!

Ik liep aan 1 stuk door 4km (hard), zonder te wandelen en dat was voor mij een hele prestatie! Heb er nu (zondag) ook spierpijn van, ha. Maar het was fijn.

Daarna had ik vanaf het einde van de middag 2 online borrels en dat was gezellig weer. Met 1 groep doen we altijd een soort tekenspelletje, Drawful heet het. Ik vind het echt hilarisch en het is echt een aanrader!Zondag

Mijn beste vriendin woont bij een park waar ze een leuk koffie & taarttentje hebben, gerund door een Brits stel. Ze gingen dit weekend weer open voor To Go voor koffie en koekjes, dus die gingen we halen natuurlijk. Het was een stuk frisser maar het zonnetje scheen weer heerlijk. Ik heb ondertussen maar even snel bij de Etos extra zonnebrand gehaald, al zie ik voor komende week alleen maar regen staan…

Thuis ging ik nog even lekker op het balkon lezen (want nou kan het nog, met de zon) en deed ik een dutje. Wow, spannend! Ik ben dus nog bezig in de Zeven Zussen serie, en begin er een beetje op af te knappen. Eigenlijk hebben alle boeken exact dezelfde verhaallijn en personages, maar dan in een ander jasje gegoten? Tegelijkertijd wil ik ook weer niet stoppen en de serie toch afmaken. Vandaag begon ik in deel 4. Ben benieuwd of deze een beetje anders gaat zijn…

In de avond staat er weer een videoborrel op het program, dit keer een spelletjesavond. Ik ben benieuwd, haha. Al eerder zei ik het – het komt toch wel dichtbij het ‘echte’ afspreken. En zo voelt het ook meteen echt als weekend, dus dat is fijn!

Dat betekent wel dat ik later Boer Zoekt Vrouw moet terugkijken (don’t judge me) terwijl ik net zo graag wilde weten of de vrouwen van Bastiaan al gillend weg zijn gerend. Ik hoop het.

Deze week was ik echt een paar dagen chagrijnig, zo erg dat ik eigenlijk een post wilde maken met allemaal voor & nadelen van deze crisis, haha. Maar uiteindelijk bedacht ik wat plannetjes, werd ik weer wat productiever en ebde de frustratie vanzelf weg. Alles komt goed en zo niet, dan toch.

P.S. Aanraders wat betreft series, films, boeken en combimagnetrons (ja, lol) zijn welkom!

Follow:

6 Comments

 1. April 26, 2020 / 20:35

  Ik vind het altijd mooi om te lezen bij collega-bloggers hoe ze met deze crisis omgaan, we kunnen leren van elkaar. Maar uiteindelijk gaan we daar allemaal op onze eigen manier door. Maar ik moet zeggen dat ik je gevoel herken. In het begin kon ik alles nog prima handelen en ik kon me erdoorheen slaan. Maar het begint lastig te worden. Ik werk ook in een supermarkt dus het is nu zwaarder op het werk waardoor ik ook doodmoe ben elke dag. Maar kijk, we moeten erdoor. Of we nu willen of niet. Het is hard om te zeggen, maar het is helaas zo.

  • Angélica
   Author
   April 26, 2020 / 21:34

   Oh ik kan me voorstellen dat het nu wel heel zwaar is om in een supermarkt te werken ja! Het is ook zo stressvol en mensen zijn natuurlijk ook al zo gespannen, verschrikkelijk!

   En ja zeker, het komt allemaal wel goed, en zo niet dan toch ;) Houd je taai!

 2. April 27, 2020 / 10:55

  Heb je Call me by your name al gelezen en of gezien? Dat vond ik echt zo’n mooi boek en een prachtige film! En Normal people van Sally Rooney is ook een aanrader. Ik was een tijd terug ook De geniale vriendin aan het lezen (is ook een reeks van drie boeken). Boek 1 vond ik super maar in het tweede boek verloor ik ook m’n interesse dus ik heb ‘m niet meer verder gelezen. Kan het dan ook niet meer opbrengen om nog door te doen gewoon om de serie af te maken (ook al kan ik het ook ergens niet verdragen dat de serie niet af is :p)

  • Angélica
   Author
   April 27, 2020 / 13:09

   Ja die ken ik allebei idd! Ik moet zeggen dat ik nou nooit meer normaal naar een perzik kan kijken haha. Maar de boeken van Sally Rooney vind ik prachtig ja, dat zijn helemaal mijn type boeken.

   Ik ben nou toch maar weer verder gegaan in deel 4 en het is toch wel weer leuk en vermakelijk. Het is vooral heel MAKKELIJK, maar dat is eigenlijk wel perfect voor in deze tijden haha! Tenzij het heel slecht gaat worden wil ik de serie denk ik toch maar wel afmaken. Ik ben ook zo’n type wat maar 1 serie tegelijkertijd op Netflix kijkt omdat het me anders te rommelig word :’D

 3. May 1, 2020 / 19:20

  Aargh helemaal mee eens, ik lees nu deel 3 van de zeven zussen (jij gaat echt veel harder dan ik haha) en ik denk echt ‘waar is de vernieuwing’. Maar mijn brein vindt het wel heerlijk, dat niet-nadenk voer. Serie tips: Unorthodox, The restaurant, alles van Ruben Terlou op NPO Gemist. Boekentips: Wees onzichtbaar (wel heel zielig), Een klein leven (ook heel zielig, ken ik alleen maar zielige boeken?), en de rest staat op mijn Goodreads ;)
  Ik herken de frustratie ook wel, waar de ene helft van de mensen eindelijk uit de depressie lijkt te zijn, heb ik er juist minder en minder zin in, dit gedoe. Het hielp ook niet mee dat mijn werk me meedeelde dat ik nog wel 2 maanden thuiswerk. AARGh. Anyway. Nieuwe week, nieuwe kansen!

  • Angélica
   Author
   May 2, 2020 / 09:41

   Haha ja vergeet niet dat ik geen werk heb en soms dus gewoon een hele ochtend in bed lig te lezen (of een avond haha). Maar het is inderdaad gewoon fijn om niet na te hoeven denken. Ben eigenlijk ondertussen vooral erg benieuwd naar het verhaal van die vader, vraag me af of dat ook nog ooit aan bod gaat komen.

   Goede tips! Unorthodox heb ik al gezien en ik vond de China-serie van Ruben Terlou erg mooi, maar daar moet ik nog meer van kijken! Thanks! :)

   Oef, nog 2 maanden thuiswerken, dat is wel pittig zeg. Lijkt me ook gek omdat je dus net terug bent uit Australië en dan niet eens even lekker face to face met je collega’s kan bijkletsen en sparren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?