Quarantaine week 5 – bloesems, camera stuk, luieren.

Als eerste wil ik eventjes zeggen hoe leuk ik het vind dat jullie zo enthousiast zijn over mijn weekoverzichten! Ik vind ze zelf ook heel leuk om te lezen bij anderen, maar maak doorgaans niet genoeg mee om echt een boeiend verslag te schrijven. In tijden zoals deze maakt NIEMAND iets boeiends mee dus dan voelt het wel weer interessant om het te schrijven. Zo van, kijk eens hoe ik ook niks interessants doe! Zoiets. En natuurlijk wil ik dit zelf later ook terug kunnen lezen, lijkt me echt interessant :)

Fotopraat

Normaal gebruik ik altijd eenzelfde preset, voor zowel mijn professionele foto’s als mijn telefoonfoto’s. Maar gezien ik die preset eigenlijk heb gemaakt voor mijn camera met RAW bestanden, werkt het niet altijd even lekker op mijn telefoon. De foto’s werden zo flets! Dus ik flanste iets nieuws in elkaar, welke wel heel heftig vrolijk is, maar misschien is het wel even leuk met al die bloesemfoto’s ;) Ik werk er nog aan ondertussen haha!

Verder zie ik veel posts met mooie foto’s geschoten door een spiegelreflex, maar ik heb gewoon niet zoveel zin om de hele dag mijn camera er bij te moeten pakken. De meeste foto’s zal ik bewaren ook voor een aparte post op mijn fotografie blog :)

Komt ‘ie dan he

Ik wil niet weer teveel schrijven (spoiler: is weer niet gelukt) dus tot zover mijn intro ;)Maandag

Tweede Paasdag. Het was een stuk kouder en ik miste de Zoom-feestjes die er het afgelopen weekend ineens niet waren. Ik sprak een vriendin die ook fotograaf is en we besluiten te meeten bij de roze bloesembomen. Gewoon, even lekker fotograferen, met afstand natuurlijk. Ze is de 2e persoon die ik ‘live’ heb gesproken in al die weken tijd en het is een genot om even face to face met iemand te kunnen spreken.

Ik weet niet zo goed wat ik met de foto’s moet doen, is het wel gepast ze te plaatsen, krijg ik dan geen shit over me heen? Jullie zullen vast ook wel gemerkt hebben dat er nu een beetje wrijving begint te ontstaan tussen mensen. De één is superstreng, de ander iets minder..

Zelf ben ik redelijk streng, ik spreek eigenlijk maar met 1 vriendin af op afstand in een park, nu dus met een 2e. Ik ga 1x per week naar de supermarkt en vorige week dan spontaan even naar Groenrijk, maar dat was het wel. Ook maak ik wel elke dag een wandeling.

We spraken af om de week er op nog een keer een wandeling te maken. Verder was ik ondertussen BEVROREN in mijn spijkerjasje, wat een verschil met de week er voor!

P.S. Die foto heb ik uiteindelijk wel geplaatst hoor, vond het echt even een verademing om niet mijn eigen hoofd te hoeven fotograferen haha.Dinsdag

Dit was niet mijn dag. Ik werd weer wakker met een gloeiend gezicht (maar had geen verhoging), kreeg het nog wel voor elkaar om te sporten en heb daarna uren in bed gelegen om te lezen omdat ik geen puf meer had om iets anders te doen. Ik had ook een soort aura waardoor ik teksten allemaal dubbel zag (normaal heb ik een andere) en hele heftige cravings naar vet eten haha. Ik denk dat het een soort halve oogmigraine-aanval was?

Ik Facetime nog met een vriendin die twee heerlijke katten heeft, die ik altijd even wil zien haha. Schatjes!

Later op de dag voel ik me beter gelukkig en werk ik nog aan mijn foto’s en video. Die video vind je op mijn Instagram channel trouwens. Het is eigenlijk elke keer dezelfde video die ik maak, maar dan steeds een stukje beter. Vind het wel grappig om te zien zo! Ik plaats ‘m hieronder ook even, maar daarvoor moet je wel je scherm draaien haha.

Binnenkort ga ik nog even (op mijn fotografie blog) een post schrijven met al mijn selfies van de afgelopen tijd! :)Woensdag

Ik maakte wentelteefjes die er echt NIET UITZIEN maar wel lekker waren, haha. Daarna zat ik zo vol dat ik na mijn wandeling van 8,5 km nog steeds met een maag vol bakstenen zat.

Verder had ik deze dag zin om helemaal niks te doen. Dat klinkt vanzelfsprekend haha, maar ik heb maar heel erg zelden echt zin om NIKS te doen. Dat ik er ook van kan genieten, zeg maar. Maar dit was zo’n dag. Na het wandelen deed ik wat huishoudelijke dingen en daarna heb ik vooral heel veel gelezen. Ik las deel 2 van de Zeven Zussen serie uit. Ik moest in deel 2 even inkomen maar daarna was het weer genieten.

Toen ik kind was verslond ik boeken en was ik altijd in de bibliotheek te vinden. De hele dag kon ik wel lezen. Ik ben wel een vrij dromerig type, altijd met mijn hoofd ergens anders, dagdromend. Ik kan makkelijk uren rondlopen met mijn koptelefoon op, in mijn eigen wereldje. Daarom kan ik nu ook weer zo genieten om lekker uren te kunnen lezen. Dat heb ik heel lang niet gekund, omdat ik mijzelf er niet de rust voor gunde, mijn hoofd te vol zat. Misschien herken je het wel.

(P.S. Misschien ga ik nu volgers verliezen haha, maar mijn sterrenbeeld is Vissen, ja net als mijn achternaam ;) En daar herken ik me heel erg in, hebben jullie dat ook met jullie sterrenbeeld? /zweefteef out)

De lucht is zo mooi!


Donderdag

Mijn grootste avontuur van de week, de boodschappen, worden vandaag gedaan omdat ik vorige week stiekem twee keer ben geweest. Ik ging toen een keer rond etenstijd en het was verschrikkelijk, gewoon stressvol. Vandaag was ik er weer braaf om half 9 in de ochtend en zag ik maar 2 andere mensen. TIP!

Dit keer heb ik echt zoveel gekocht, ik ben overal op voorbereid. Waar ik in de 1e week vooral bezorgd veel lang houdbare groentes, gember en sinaasappels kocht, koop ik deze keer behalve veel groentes ook 3 soorten ijs, kaas, chips natuurlijk, verschillende biertjes en een fles witte wijn. Je weet maar nooit waar je zin in gaat hebben tijdens de videoborrels he!

Ik ging hardlopen en dat ging weer goed, yes! Daarna was ik wel knalrood, maar uiteindelijk bleek dat ik verbrand was. Schijnbaar komt het door de schone lucht dat het dus steeds zo zonnig is en de zon ook zo sterk is. Ik was nog nooit zo snel donkerbeige!

Na al het gevreet de afgelopen dagen eet ik een salade (!), een sapje en okee twee affogato’s. Dat is vanille-ijs waar je een epresso overheen laat lopen. Dit is nu al mijn beste idee van de week.

‘s Avonds ga ik nog even op selfiepad. Het lukt eigenlijk niet echt en ik raak ondertussen een beetje ongeïnspireerd. Uiteindelijk speel ik flink met de bewerking en vind ik die rechts wel weer grappig, een beetje vintage en een keer iets anders.Vrijdag

Deze dag was het tijd voor mijn wekelijkse vrijmibo met vriendinnen, digitaal natuurlijk, en ik moet zeggen dat ik er elke week weer naar uitkijk. Dat was natuurlijk gezellig.

Verder was het weer eens geen bijzondere dag, ik wandelde 2x en las veel en deed een dutje hahaha. Niks doen is vermoeiend jongens!

Ik weet ook niet wat het is trouwens, maar mijn haar wordt zo snel vet de laatste weken. Ik had het de dag er voor nog gewassen. Ik denk dat het komt door de uitgroei, dat het daardoor erger lijkt. Ik heb besloten mijn haar de komende tijd niet te verven, tot ik weer moet werken (en wie weet wanneer dat gaat zijn?). Om mijn haar rust te geven maar ook gewoon om te kijken hoe dat staat. Vooralsnog is het geen gezicht en heb ik een hele hoop meer grijze haren dan ik dacht *slik*Zaterdag

Deze dag begint een beetje suf. Ik sleep mijzelf uiteindelijk uit bed, hijs me in een sportlegging en ga een rondje hardlopen. Helaas krijg ik vandaag weer een steek dus het ging niet superlekker, maar het kon ook erger. Daarna deed ik nog een sportlesje en toen vond ik het wel weer gescheten.

Ik had het idee dat ik de hele middag ging lezen, maar het leek me het beste om mijn ‘3 dingen van de dag’ zo snel mogelijk gedaan te hebben, gezien ik ‘s avonds weer een videoborrel had. En toen spendeerde ik de hele middag aan dit weekoverzicht, tekenen en het opnieuw bewerken van een paar foto’s van Marloes. Ik had op de onbewerkte foto van het tijdschrift gezien hoe grauw de foto was en schrok er een beetje van. Sowieso is mijn stijl met de jaren wel veranderd, dus ik stelde voor om een paar foto’s opnieuw te bewerken.

Herkent iemand dit? Dat je je werk van een paar jaar geleden echt niet zo mooi meer vind? Ik ben blij dat ik mijn foto’s nu anders bewerk in ieder geval ;)

In de avond heb ik een videoborrel met vrienden en het is zo fijn! Sowieso ook fijn om met mensen te praten die wel nog werken en ook daadwerkelijk iets te vertellen hebben, haha.Zondag

Vandaag fiets ik met een vriendin naar het Land van Ooit! Hier ben ik echt nog nooit geweest, ik ken het alleen van tv (ik was fan van Kloontje want ze hield net zo van raketjes als ik). Helaas was het kasteel niet meer roze en was de prachtige plek vol met wysteriabomen nog niet in bloei. Denk dat het echt waanzinnig mooi is als dat in bloei zou staan! Het is een kilometer of 12 fietsen dus goed te doen, fijn om er even op uit te zijn.

Helaas maak ik foto’s met mijn telefoon want mijn camera lijkt stuk :( Het geheugenkaartje (heb er 5 geprobeerd) gaat er ineens niet meer in en ik baal er flink van. Er zit nog een ander kaartslot in, maar een grote reden dat ik een nieuwe camera kocht was omdat er 2 kaartslots in zouden zitten (handig als back-up voor bruiloften etc.) Ik voel er ook niks voor om ‘m op te moeten sturen en ik hoop maar dat het onder de garantie valt. Ik baal hier wel even van, maar het is niet anders. Beter nu dan tijdens een bruiloft, denk ik dan maar. Gelukkig heb ik nog een exact dezelfde 2e camera én nog een andere spiegelreflex, dus dat moet wel goedkomen voorlopig.

Ik weet niet zo goed waar het vandaan komt, maar krijg heel erg veel zin om mijn hele huis vol te gooien met planten. Nog meer planten. Misschien komt het omdat ik nu zoveel thuis zit en een beetje groen naar binnen wil halen? Dit zijn mijn kneusjes die toch goed groeien en waar ik trots op ben. Misschien morgen met openingstijd nog even een rondje Groenrijk doen?

Verder ben ik helemaal moe na die fietstocht en wandeling, heel erg, ik gloei er gewoon van. Vanavond is het tijd voor Boer Zoekt Vrouw, yes! En verder doe ik heel weinig… alweer.Voor iemand die de hele dag niks doet kan ik wel veel lullen, is het niet? Om eerlijk te zijn voel ik me er een beetje opgelaten door (en nu denk ik ook, je schrijft hier dus weer een alinea over, NOG MEER WOORDEN), maar ik neem aan dat als jullie het niet interessant vinden het gewoon skippen ;) Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Deze week had ik wel een paar keer dat ik wakker werd en me realiseerde dat ik gewoon al weken niks aan het doen ben en dat voelde zó gek. Natuurlijk, ik beweeg elke dag flink, sport 3x per week intensief, maak regelmatig foto’s, maar echt werken? Nee, dat niet. En ik zei het al eerder, maar ik denk dat ik hier goed aan kan wennen. En daar heb ik heel dubbele gevoelens bij.

Ik heb plannetjes om ansichtkaarten te gaan verkopen en prints, de layout van deze blog op te frissen, blogs te schrijven, linoprints te drukken, nog meer rolletjes ontwikkelen. Maar heel eerlijk? Ik heb 0 zin. Deze week heb ik zelfs nauwelijks zin gehad om mijn camera te pakken. En dan lijd ik ook nog eens aan dat perfectionisme wat veel creatievelingen (en niet-creatievelingen natuurlijk, maar die herkennen misschien minder dit verhaal) hebben. Als ik een mooie foto heb gemaakt ben ik enthousiast, maar een paar dagen later kijk ik er al weer met een matig gevoel op terug. Alsof het continue mooier, beter, grootser moet. En dan wordt de drempel om aan dingen te beginnen ook groter…

Maar goed, misschien klinkt het nu heel deprimerend allemaal maar ik voel me echt goed hoor! Alleen een beetje lusteloos en ongeïnspireerd, maar dat is denk ik ook niet gek. Kan niet elke dag mooie foto’s maken toch ;) Raken jullie een beetje geïnspireerd in deze tijd of zit je soms ook liever gewoon op de bank?

P.S. Even een peiling – moet ik deze lange persoonlijke verhalen in een aparte post gaan schrijven omdat het anders echt té lang en oninteressant wordt, of maakt het je niet uit? Let me know :)

Follow:

6 Comments

 1. Mireia
  April 19, 2020 / 17:59

  I enjoy reading what you’re posting, and especially your adventures and pictures during your walks (since we can’t go out to exercise, I live vicariously through the stories of those of you who can). I think it’s okay to be unproductive these days and I’m trying to be kinder to myself on those days (weekend now, since I’m working remote Mon-Fri) when all I feel like doing is lie in bed and read, but it’s easier said than done!

  Take care and put on suncream! <3

  • Angélica
   Author
   April 19, 2020 / 18:58

   Ahh good to hear that you enjoy the posts :) I am so thankful we still get to go outside! I think I’d go crazy if I couldn’t, it’s the one thing that’s keeping me sane right now.
   And you’re right, it’s okay to be unproductive, but at one point it’s starting to feel lazy haha. Specially when you’re out of work like I am. But sometimes it’s nice to just read all day, it really is :D

   & Yes, you too! And I do use sunscreen but I hate it when I’m running because it gets extra sweaty ugh :( I need better sunscreen!

 2. April 19, 2020 / 21:50

  Gewoon in een post. Ik vind maand/week overzichten altijd leuk om te lezen, maar de afgelopen weken juist extra – naast Nederlands ook Belgische, Britse, Duitse en Amerikaanse – iedereen zit in dezelfde situatie en daarom is het juist interessant om te zien wat iedereen ervan maakt ^^

  In mijn buurt in Londen staan de bloesembomen voor de meest niet fotogenieke gebouwen en ik heb gewoon geen enkel goede foto kunnen maken.

  • Angélica
   Author
   April 20, 2020 / 13:11

   Fijn om te horen! Ja ik vind het zelf idd nu ook leuk om te posten omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en ik zelf ook reuze benieuwd ben hoe iedereen zijn tijd invult!

   Ohh wat zonde ja, gelukkig woon ik vlakbij de polder en zijn er hier heel veel mooie! Al ben ik ondertussen wel een beetje uitgebloesemd denk ik, haha.

 3. April 21, 2020 / 10:15

  Lul zoveel je wil! :D Ik denk bij mijn overzichtjes soms ook dat ik te veel schrijf maar in het face to face leven (om het zo te zeggen) kan ik ook echt eindeloos uitweiden over de meest idiote dingen dus ik laat het maar zo, al haal ik heel soms weleens wat dingen weg toch.
  Ik kan trouwens ook wel wennen aan dit leven. Ik werk nu 2,5 dag per week en ik vind het eigenlijk veel te fijn zo :p In mei moet ik weer voltijds aan de slag en ik hou m’n hart wel een beetje vast, vooral ook voor m’n mentale gezondheid aangezien dat ook de reden van m’n deeltijds werk is en niet de hele coronacrisis.

  • Angélica
   Author
   April 22, 2020 / 18:40

   Haha ja in het echt kan ik ook veel lullen ja, dat herken ik wel!
   Oh dat is wel lekker inderdaad! Ik werk eigenlijk ook maar 3 dagen (en dan ernaast nog een eigen bedrijf) dus ik vind dat heel normaal hoor haha!
   Dus ik kan je goed begrijpen dat je het wel fijn vind zo! Spannend wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?