Quarantaine week 11 – opstarten & bijna 1 Juno

Hoi, welkom bij mijn allerlaatste weekoverzicht. Voor mij begint vanaf 1 Juno het werk weer, waardoor ik niet meer zo geneigd voel om vast te leggen wat ik allemaal gedaan heb in een week tijd. Daarbij: laten we eerlijk zijn, de nieuwigheid van deze crisis zijn we wel voorbij. Iedereen heeft wel een beetje zijn draai gevonden ondertussen denk ik, dus het is ook minder spannend om te lezen allemaal.

Aan het einde zal ik nog even reflecteren op deze tijd, dus epistel incoming ;)Maandag

Ik wandelde weer een kilometertje of 10, haalde een pakketje van Monki op met een leuke jumpsuit en ging ook nog shoppen en kocht wat bij de H&M. Het is sowieso lang geleden dat ik iets leuks voor mijzelf heb gekocht en ik was even vergeten hoe fijn het is om kleren te kopen haha. Dit werd sowieso wel een dure week trouwens…

Weinig herinner ik me nog van deze dag, ik deed wat huishoudelijke klusjes en werkte aan een blog… losse dingetjes.Dinsdag

Deze dag had nogal wat voeten in de aarde. Ik deed mijn wekelijkse boodschappen, liep hard en ging eindelijk weer naar de kringloop. Kringlopen is echt een soort hobby van me, heerlijk vind ik dat!

Ook kocht ik na lang twijfelen nieuwe hardloopschoenen. De schoenen waar ik nu op loop, zijn eigenlijk geen echte hardloopschoenen. Ik had allerlei kwaaltjes ook en ben sowieso gevoelig voor blessures, dus ik liet me een paar schoenen aanmeten bij Run2Day. Met filmpjes en alles. Daar kwam dus ook uit dat mijn huidige schoenen echt niet goed voor me waren! Later op de dag kreeg ik ook ineens spontaan last van mijn peesplaat (dat is onder je voet, heb ik vaker een ontsteking gehad en dat is niet leuk!), dus dat was een goede reminder dat ik die schoenen heel erg nodig heb. Gelukkig waren diegene die ik het mooiste vond ook nog eens de beste voor me. Blij! (En op de foto zie je nog een andere aanwinst, hele goedkope lelijke sandalen voor thuis. Mijn oude waren vorige week afgebroken na heel veel jaren dienst, dus het was tijd voor nieuwe haha.)

Minder blij was ik toen mijn wasmachine officieel overleed. Hij stopte weer halverwege een programma en was nou echt niet meer aan te krijgen. Ja het lampje brand wel, maar dat was het. Samen met mijn vader aan de lijn hebben we van alles geprobeerd, maar het is toch echt klaar. De aansturing van de machine is zeer waarschijnlijk stuk en dat is erg kostbaar om te maken. Dus nou komt er dinsdag een nieuwe. Duur weekje dus ;) Het geld vind ik nog geen probleem (daar is immers een spaarrekening voor, voor dit soort grapjes) maar het is altijd zo’n gedoe met bezorgen en aansluiten, nu helemaal natuurlijk.

Maar ja, het is wat het is. Gelukkig heb ik nog genoeg schone onderbroeken om die week te overbruggen :’)Woensdag

Dit was wel een druk dagje (of ja, vergeleken met de afgelopen 11 weken). Ik werkte wat aan mijn fotografieklusjes, had een werkoverleg over hoe we het in de horeca gaan aanpakken volgende week en weer eens therapie ‘in het echt’. Ik had eindelijk eens make-up gedaan en mijn haar een beetje leuk gedaan en dus moest ik even een selfie maken. Mijn haar wordt lang trouwens! Het is 5 jaar geleden dat het zo lang was…

Ik kreeg mijn rooster voor een paar weken en volgende week sta ik al meteen 5 dagen, hoppa! Het zijn wel korte dagen, dus dat scheelt wel. Vind het fijn om weer aan de slag te kunnen, maar het zal wel heel erg wennen worden denk ik. Toch kijk ik er echt naar uit!Donderdag

Hardlopen met mijn nieuwe schoenen! Ik krijg een paar gekke kwaaltjes die snel wegtrekken gelukkig, maar dat is ook niet zo gek want mijn voeten moeten hier natuurlijk aan wennen.

Ik was trouwens al om half 7 wakker, schreef eerst in bed deze blogpost over de dingen die ik gedaan heb in quarantaine.

In de middag ga ik naar het werk om te helpen met poetsen. Ik lap vooral ramen en dat is ehhh niet iets waar ik heel goed in ben. En ik maak af en toe een paar koffietjes, wat weer erg leuk is om te doen. De tijd vliegt voorbij en ik merk hoe erg ik aanspraak en collega’s heb gemist! En de koffie, oh die ook zeker. Gelukkig ben ik mijn baristaskills nog niet verleerd.Vrijdag

Nou heel boeiende foto’s maak ik niet vandaag. En die bruine bank is me echt een doorn in het oog op die foto – mijn interieur is helemaal niet zo bruin! Deze heb ik 8 jaar geleden overgenomen van de vorige bewoonster. Mijn huis is echt een bij elkaar geraapt zooitje, haha.

Maar goed, vandaag voelde bijna als een normale dag, zoals vanouds. Net als gisteren trouwens! Ik had rijles (wederom zonder tranen), wandelde, had een digitale vrijmibo, ging daarna eten afhalen en in het park verorberen met een vriendin en daarna nog door naar een spontane borrel/picknick in het park.

Ik lag om half 2 weer in bed en alles voelde even normaal.Zaterdag

Mijn biologische klok zorgde ervoor dat ik om 7 uur weer wakker was. Gezien het mijn laatste vrije weekend was had ik van die croissantjes uit blik gekocht, dus dat was een lekker ontbijtje.

Het was een erg lui dagje. Een weekend zonder enige plannen, wat eigenlijk wel lekker was omdat ik volgende week weer moet werken en op elke vrije dag een verplichting heb (rijles, monteurs, bezorgingen, etc.). Dat gaat heel erg wennen worden na 11 weken totale vrijheid wat betreft planning. Ik zal eerlijk toegeven dat die vrijheid me toch wel erg goed beviel.

Maar ik merk ook meteen dat deze drukkere week me productiever maakt. Ik schrijf blogposts en bestel ein-de-lijk nieuwe logostickers (die gebruik ik als ik bijv. een album inpak voor een klant). Ik probeer ook eens postkaarten uit om er bij te leveren. Ben benieuwd!

De dagen die ik dan compleet vrij heb, zoals vandaag, voelen ook meteen meer verdiend en relaxter.

In de avond ging ik maar eens voor het eerst de deur uit voor een wandeling in de polder. Op de terugweg kwam ik 2 kennissen tegen die op een bankje zaten te picknicken. Ik sloot aan en na een tijd zijn we blijven hangen om te kijken naar de Spacex lancering, we zaten daar perfect in de polder. We zagen ‘m! Heel kort maar, maar wel vet om zoiets gezien te hebben. Ook het idee dat er miljoenen andere mensen naar hebben gekeken vind ik dan zo tof. Ik zag ook nog de ISS, een uiltje én een vallende ster. Het was een fijne, spontane avond :)Zondag

Vandaag 0 foto’s want terwijl ik dit typ is het nog maar zondagochtend en lig ik nog in bed, een beetje vlogs te kijken en blogs te lezen. Croissantjes zitten wederom weer in de oven!

Mijn plannen voor vandaag? Hardlopen (hiermee wacht ik altijd te lang dus nu moet ik of in de brandende zon, of wachten tot einde van de dag…), deze blog afmaken en mijn huis een beetje opruimen.

Genieten van mijn allerlaatste dagje niks.

Zo, dat was mijn laatste vrije weekje. Het was er één met wat meer actie dan de weken daarvoor. Niet alleen in mijn bubbel maar ook in de wereld natuurlijk, met de dood van George Floyd. Social media wordt overspoeld met berichten en filmmateriaal van protesten etc. Heftig hoe de wereld bijna weer normaal leek te worden, maar dat je je dan natuurlijk beseft dat de wereld voor veel mensen nooit normaal is geweest.

Verder kijk ik met een goed gevoel terug op de afgelopen 11 weken. Met uitzondering van 1 week waar ik een dip had, is het me verder reuze meegevallen. Ik heb me prima kunnen vermaken, ben wellicht niet zo productief geweest als ik had gehoopt, maar heb ook weer nieuwe dingen gedaan.

Het was een rustige, leerzame periode waar ik erg dankbaar ben geweest dat ik al vanaf jongs af aan erg zelfstandig en op mijzelf was. Dat heeft deze periode een heel stuk makkelijker gemaakt, zo alleen thuis zonder werk. Ik kan me best voorstellen dat niet iedereen dat had volgehouden. Genieten van de kleine dingen is dan extra belangrijk en dat is wel iets waar ik goed in ben. Genieten van een boek, een wandeling, het mooie weer, een gezond lichaam, mijn fotografie, mijn lieve vrienden die de moeite doen om je op afstand of online te zien. Vriendschappen werden juist intenser en dat was fijn :)

Natuurlijk is het niet altijd leuk geweest en zal het de komende maanden ook zeker niet altijd leuk zijn. Ik mis het knuffelen van vrienden, dansen in de kroeg en de vrijblijvendheid van.. alles. Dat je nergens meer zomaar even kunt plassen of even goed moet nadenken of je wel bij vrienden in huis wil komen.

Maar het is wat het is. Het komt wel goed :) Voor nu ben ik heel benieuwd hoe het gaat zijn op het werk. Hoe mensen gaan reageren op de regels, hoe druk het gaat zijn. We kunnen een heel stuk minder mensen kwijt en mensen moeten reserveren – het zal waarschijnlijk vrij rustig zijn de komende weken. Wel hebben we toestemming gekregen voor een terras, dus hopelijk komen daar mensen lekker op af. En eerlijk? Zo druk als het vroeger was, dat hoeft voor mij niet. Dat was eigenlijk voor mij veel te heftig. In die zin kan dit een gunstige ommekeer zijn (voor mij dan, niet voor mijn baas die volgens mij 10 jaar van zijn leven verloren heeft van alle stress).

Nou ja lang verhaal maar in het kort: ik heb zin om aan de slag te gaan maar tegelijkertijd kijk ik er ook een beetje tegenop met al die nieuwe regels.

Vanaf nu denk ik weer maandoverzichten. Bedankt voor het meelezen van mijn saaie weekjes haha, ik vond het erg fijn om ze te kunnen typen en delen. Dat voelde ook al minder alleen natuurlijk :) En het bloggen bevalt me wel, dus misschien dat ik weer wat meer persoonlijke posts ga schrijven. Who knows!

Follow:

1 Comment

  1. June 1, 2020 / 16:25

    Fijn dat je weer aan het werk mag. Ik werk nog thuis maar ik vermoed dat wij deze week gaan horen hoe het er bij ons aan toe zal gaan. Ik zou nog wel een tijdje thuis willen werken maar ik kijk er toch ook enorm naar uit om mijn collega’s terug te zien, al zal het nog niet hetzelfde zijn als voor corona. Kan me wel inbeelden dat het niet meer zo druk hoeft voor je :) Ik voel me ook veel rustiger nu terwijl er eigenlijk voor mij niet heel erg veel veranderd is. Ik merk op straat wel dat het terug heel druk is en in dat opzicht kijk net niet uit naar het afbouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?