Portretten van de afgelopen tijd

Tjah, ik was een beetje inspiratieloos wat betreft de titel maar ik denk dat het de lading goed dekt. Voordat ik op vakantie ging had ik nog een paar fotoshoots en het leek me weer eens tijd om een paar foto’s te delen. Het leek me ook een goed moment om even te vertellen hoe het nou eigenlijk gaat, dat fotograferen voor geld enzo. Het is natuurlijk een beetje een dingetje – ben ik wel professioneel genoeg als ik zomaar alles op mijn blog vertel? Misschien wel, misschien niet. Hoe dan ook is mijn blog mijn blog en wil ik hier gewoon graag de dingen vertellen die ik wil vertellen, enzo. Dus dat ga ik vandaag doen.

Een paar simpele observaties – fotograferen is nog steeds heel leuk, ook als het voor iemand anders is en mensen je er geld voor geven (oh, de druk!). Het fotograferen van vreemde mensen wordt steeds minder spannend (en ook steeds leuker!), vaak mailen mensen je en laten ze vervolgens niks meer van zich horen (dit hoort er bij denk ik), via mijn blog krijg ik toch de meeste aanvragen (die acties werken dus goed, maar dat kan niet voor eeuwig natuurlijk), ik vraag me nu al af of ik nog wel vernieuwend ben (kijk maar eens naar dat gekleurde vlekje wat ik ook hier weer op de foto’s gebruik, dit trucje wordt oud he?) en ik realiseer me steeds meer en meer hoeveel ik nog moet investeren in mijn bedrijf. Ik dacht al een goede basis te hebben – lenzen, camera’s, goede computer. Het blijkt dat ik met het kopen van een fullframe-camera (waar ik overigens heel erg blij mee ben!) toch ook weer meer lenzen moet gaan kopen. Maar ook dingen als een hele lading geheugenkaartjes, extra batterijen, eventueel nog een laptop (waar haal ik dat geld nou weer vandaan?), externe harde schijven, nieuwe visitekaartjes en noem het maar op. Dit heb ik er overigens erg graag voor over, maar het zorgt er ook voor dat ik minder geld ga hebben voor reizen. En wat moet ik dan doen met deze blog, denk ik dan wel eens?

Dus ja, de boel hier kan nog wel eens een beetje gaan veranderen. Wees voorlopig nog niet getreurd – er is genoeg te delen nog over Slovenië en over een maandje ga ik weer terug naar mijn geliefde Edinburgh. Iets waar ik me ineens heel schuldig over voelde, want had ik daar nou wel geld voor? Het was een belachelijk goedkoop ticket trouwens, dus ach. Ik zie het als een afscheidsfeestje ;) Maar misschien is het echt wel het laatste reisje van 2017… slik!

Maar genoeg geneuzeld! Op naar de foto’s, want daar kwamen jullie natuurlijk voor.

(sorry voor alle haakjes trouwens) (ah shit deed ik het weer)

Lisa mailde me dat ze graag foto’s wilde voor haar blog Vijf Koffie Graag. Ik volgde haar al en vind haar blog echt hilarisch (wat kan ze heerlijk schrijven!) dus ik was natuurlijk meteen enthousiast. We spraken af bij Amsterdam Muiderpoort, waar ik meteen één doel voor ogen had – Bar Botanique! Dit is een heel erg fotogenieke plek met prachtige planten en kleuren en natuurlijk een mooie achtergrond voor een fotoshoot. Lisa was iets minder enthousiast, maar dat begrijp ik wel – pottenkijkers is natuurlijk niet altijd even fijn. Maar het regende en we moesten toch even naar binnen, waar we grappig genoeg een kopje koffie dronken (haar blog heet vijf koffie graag, weet je nog wel, snap je em?!). Het bleek alleen nog maar harder te gaan regenen maar uiteindelijk klaarde het toch nog op en kwam er een prachtig waterig en laag zonnetje tevoorschijn wat nog even voor geweldig licht zorgde. Vandaal als ik ben vond ik dat we wel in een platgetrapte perk met rode bloemen mochten gaan staan en ik denk dat dat uiteindelijk mijn lievelingsfoto’s zijn geworden. Ze kleuren prachtig bij haar outfit en het licht is er gewoon heel mooi. Zo werk ik dus het liefst – een beetje rondlopen en spontaan mooie plekjes ontdekken, ter plekke geïnspireerd worden.

De shoot met Karin was maar heel kort – in ruil voor uitleg over het ZZP-leven zou ik haar een portretshoot cadeau doen. Maar we waren zo lang bezig met de uitleg dat het steeds later en later werd en dus ook donkerder. Haar paarse haar en de paarse bloemen langs het water waren dan ook snel een instant inspiratiemomentje. De foto’s zijn eigenlijk heel anders dan normaal, ik vind ze heel donker en ook weer heel fel. Ze voelen bijna een beetje gothic aan haha. Op het allerlaatste moment was het licht zo mooi warm dat ik toch nog even snel een paar foto’s moest schieten. Ik moet zeggen dat de langer zomeravonden toch wel ideaal zijn voor het fotograferen!
Mijn favoriet is de eerste trouwens.

Ja, weer zo’n heerlijk lange zomeravond! Dit keer had ik Sanne & Joralf voor de lens voor een heuse coupleshoot. Wat een ontzettend leuk stel! We slenterden wat rond Utrecht en ik maakte ondertussen foto’s terwijl het koppel aan het lachen en praten was – dat zorgt toch voor de meest spontane (en soms oncharmante, want pratende gezichten zijn soms raar) foto’s.

Tot zover de fotoshoots van de afgelopen paar weken. De komende weken heb ik er weer een paar (incl. een bruiloft!) dus over een tijdje volgt er weer een vervolg op deze post. Mocht je na het zien van deze foto’s ook spontaan zin krijgen in een fotoshoot, dan verwijs ik je door naar mijn mijn website voor tarieven en meer foto’s. Je mag me natuurlijk ook gewoon vrijblijvend een mailtje sturen – hi@angelicavis.nl

Of laat gewoon een berichtje achter op deze post, want ik ben natuurlijk altijd benieuwd naar wat jullie van mijn foto’s vinden!

Follow:

8 Comments

 1. August 14, 2017 / 21:48

  Prachtige foto’s!! En juist heel fijn om je eerlijkheid te lezen. <3

 2. Joke
  August 15, 2017 / 11:35

  Hoe mooi ook deze foto’s weer.
  Ik kijk al weer uit naar de volgende ????
  En blijf schrijven zoals je doet, open en jezelf.
  Prachtig mooi mens.
  Lieve groetjes,
  Joke

  • Angélica
   Author
   August 16, 2017 / 10:18

   Wat lief Joke, dankjewel!

 3. August 15, 2017 / 17:04

  Prachtige foto’s, alle foto’s hebben iets. Maar ik moet stiekem bekennen dat de foto’s met het paarse haar wel mijn favo zijn ;) ik weet niet precies waarom. Maar ze hebben iets, iets mysterieus.

  • Angélica
   Author
   August 16, 2017 / 10:19

   Dankjewel! Ha ja die zijn zeker wel een beetje mysterieus he? Ik vind ze ook wel heel tof, net weer een keer iets anders :)

 4. August 16, 2017 / 12:02

  Ik vind jouw foto’s echt altijd heel vernieuwend en origineel! Je hebt een duidelijke stijl, misschien bedoel je dat? Maar jouw keuze van locaties etc. vind ik altijd super mooi om te zien & het inspireert zeker om door je foto’s te scrollen :) Wat een toffe opdrachten heb je gehad de laatste tijd! Ik vind die gothic-vibe echt heel stoer, hihi. Liefs!

  • Angélica
   Author
   August 16, 2017 / 17:15

   Ha Silke, wat lief dat je dat zegt! Mmm ja ik heb wel een stijl denk ik, maar soms vraag ik me af of het niet allemaal een beetje teveel van hetzelfde is als je begrijpt wat ik bedoel. Maar ja, komt wel weer goed :)
   & Leuk, wat fijn om te horen dat ik iemand inspireer :D Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *