Portretten van bloglezers & bijpraten

Het liefste zou ik elke week braaf willen bloggen, maar de afgelopen weken waren nogal druk. Druk met een spontane bruiloft, een lange fotoshoot, de vele foto’s hiervan die bewerkt moesten worden en dan ook nog gewoon 30 uur werken en heel veel sociale dingen. En dan heb ik het nog niet eens over de voorbereidingen voor de AVG, de nieuwe privacywet. Ik begin het allemaal eindelijk een beetje helder te krijgen en ben hard op weg met het schrijven van o.a. een privacyverklaring. Voor mijn blog maak ik me wat minder zorgen, maar voor mijn bedrijf vind ik het wat meer gedoe. Maar! Het feit dat je eerst een waarschuwing krijgt en dat ze het waarschijnlijk veel te druk gaan krijgen om alles te kunnen controleren, stelt me gerust. Dan wil ik het alsnog wel goed op orde hebben natuurlijk, daar niet van.

De AVG gaat trouwens vrijdag al in en ja, dat is al heel lang bekend. Als rasechte uitsteller had ik mijzelf nog zó voorgenomen om echt op tijd te beginnen. Ik volgde braaf een webinar anderhalve maand geleden, met goede hoop. Uiteindelijk zit ik hier twee dagen van tevoren nog dingen uit te zoeken, zó typisch. Om de hele boel nog extra uit te stellen ga ik nu dan ook een blog schrijven! ;)Waar blijven de portretten?

Juist, deze blogpost ging natuurlijk over portretten. Portretten die ik schoot van een aantal bloglezers en vrienden. Misschien herinner je je mijn oproep nog wel. Ik wilde graag meer analoog fotograferen en dit dus oefenen, een paar modellen via mijn blog vinden leek me het leukste. Ik was natuurlijk wel nieuwsgierig naar de mensen die mijn blog lezen, daarbij wilde ik het ook gewoon zo vrijblijvend mogelijk houden.

Uiteindelijk fotografeerde ik eigenlijk vooral digitaal en ontdekte ik weer hoe heerlijk het is om te fotograferen. De meeste shoots werden maar liefst in 1 week gepland, wat echt even intens was maar ook heel fijn! Wat een energie krijg ik toch van dat fotograferen en creëren, hoe ongelofelijk cheesy dat ook klinkt. Het analoog fotograferen ging me trouwens ook beter af dan verwacht, ik had zelfs de meeste portretten goed in focus, ha. Dat bleek nog wel eens lastig te zijn.

Voor nu deel ik de digitale foto’s, want de analoge heb ik nog niet allemaal binnen. Daarbij heb ik anders ook echt veel te veel foto’s voor in 1 post! Dus hier alvast de digitale versie, dan komt later de analoge. Kunnen jullie leuk vergelijken ;)


Vanessa

Vanessa ken ik al heel lang via het internet, via een oud blog platform (Livejournal, wie kent dit nog?). Ik heb haar al eens eerder gefotografeerd, dus toen ze vroeg of we die dag niet spontaan even konden shooten zei ik daar geen nee tegen! Met haar fotogenieke rode haar en lichte huid bleek ze het perfecte model voor een paar dromerige lentefoto’s. Ondertussen deden we ook nog een taartje bij een vriendin, waardoor we in een woonwijk in Utrecht belandden. Deze wijk bleek vol te staan met prachtige bloesembomen, wat natuurlijk perfect was voor mijn foto’s. Daarbij had de vriendin ook nog eens varens in de tuin, die ik plukte voor een foto. Zo’n middagje waarin alles perfect samen leek te komen!
Ik ben ook erg blij met deze foto’s, ik vind ze heerlijk dromerig en die roze bloesemboom die we al meteen in het begin tegenkwamen, bleek echt perfectie te zijn.Kinga

Voor alle shoots had ik eigenlijk niet echt een specifiek idee in gedachten, ik wilde gewoon graag een paar spontane portretten maken. Maar er moest wel ergens een bloesemboom in zitten en eigenlijk ook wel een Monsterablad! Je hebt natuurlijk al wel geraden wie het Monsterablad in handen kreeg ;) Dat was Kinga! Deze shoot ging wat moeizaam, soms dan vind je echt steeds net niet het beeld wat je in gedachten had. Voelt alles een beetje ‘meh’. Maar achteraf gezien bleken er juist heel veel toffe beelden bij te zitten! Vooral de eerste foto vind ik echt een sprookje <3 Heb die ook eeuwig zitten bewerken, want dit had ik natuurlijk kunnen weten, maar als je in een hele groene omgeving zit, dan wordt de huid van het model ook snel groen/grauwig. Tijdens de bruiloft een paar weken later had ik hier ook weer last van. Wat kan dat soms vervelend zijn! We kwamen overigens ook nog een soort meer van gevallen bloesemblaadjes tegen, zo mooi! Kinga was zo sportief om er ook gewoon in te gaan liggen toen ik dat vroeg, haha, respect!

Myrthe

Myrthe ontmoette ik een jaar of twee geleden al via een Instagram meet. Ze gaat, net als ik, binnenkort naar de kunstacademie St. Joost en had natuurlijk nog allerlei vragen voor me. Het was een druilerige, donkere zondag die we vooral spendeerden op de Tramkade – een hip stukje Den Bosch. Denk aan een industrieel gebied waar ze allerlei hippe tentjes in hebben gemaakt, zoals het van Aken Werkwarenhuis. Dit is een knalroze restaurant, oftewel de Instagram droom! Ik wilde al heel lang foto’s hier maken dus toen we er toevallig op een heel rustige zondagmiddag kwamen zag ik een mooie kans. Het was wel lastig te fotograferen, want er valt weinig natuurlijk licht in, maar ik ben toch wel blij met de foto’s. Fijn ook om een keer iets anders te doen dan altijd maar die planten!Florine & Thijs

Deze knapperds herken je misschien nog wel, ik fotografeerde ook hun bruiloft, mijn allereerste ooit! Dat mooie huis in de foto’s? Die hebben ze verkocht! Ze gaan namelijk in een verbouwd busje de wereld rond, ze zijn deze week net vertrokken. Voordat ze weg gingen kwamen ze nog helemaal uit het noorden van het land gereden voor de foto’s. Superleuk natuurlijk!

Hun avonturen kun je volgen op Instagram!

Ik fotografeer normaal gesproken shoots het liefste met mijn 50mm f1.4, maar de laatste tijd probeer ik steeds meer mijn 85mm er bij te pakken. Ik gebruikte deze lens eigenlijk alleen voor bruiloften en zelfs dan maar heel zelden, maar ik ben deze de laatste paar shoots echt steeds meer gaan waarderen. Het is echt een prachtige portretlens, deze wil ik vaker gaan gebruiken! En dan heb ik zelfs nog maar de 1.8, misschien dan toch maar gaan sparen voor een 1.4?

Tot zover deze spontane post waar ik ineens zin in had om te schrijven. Mijn excuses als ik teveel uitroeptekens heb gebruikt (ok, dat heb ik, ik geef het toe) (kost zoveel moeite om ook daarvoor geen uitroepteken te gebruiken… !).

De laatste tijd schiet het bloggen er een beetje bij in dus, ook omdat ik eigenlijk niet zo goed weet waar ik over moet schrijven. Maar zoals ik al eerder zei ben ik van plan om wat meer over fotografie te gaan schrijven en wat minder over reizen. Ik wil nog steeds een keer vertellen wat er allemaal in mijn cameratas gaat, wat mijn favoriete lenzen zijn, etc. Ook wil ik nog steeds die ene post over Japan schrijven – specifiek over mijn route. Nou nog de tijd er eens een keer voor vinden. Heb jij nog een idee? Is er iets wat je graag zou willen lezen?

Mening gevraagd!

Nog ergens waar ik graag een mening over wil – mijn website! Ik twijfel al heel erg lang of ik een andere (tweede) site ga maken voor mijn bruiloftfotografie. Ik vind mijn site nu namelijk mooi, maar misschien wat te rommelig en onduidelijk. Echter vind ik mijn layout wel heel tof en wil ik deze graag houden. Als ik al mijn verschillende soorten foto’s zo door elkaar zie, wat dan toch weer een soort geheel is, dan maakt me dat gewoon echt heel blij! Ik denk alleen dat het voor bruiloften niet heel handig is. Daarvoor zie je vaak een ander soort layout ook, deze die ik nu heb vind ik wel weer uniek maar is vooral heel erg gericht op simpelweg losse foto’s. Ik denk aan een tweede site voor er bij, die ik vanaf angelicavis.nl link. Gewoon een kopje ‘bruiloften’ wellicht. Waar ik dan ook alleen foto’s plaats van bruiloften (en misschien coupleshoots) en geen andere sfeerfoto’s als reisfoto’s of de artistieke selfies. Als url dacht ik misschien aan angelicavisfotografie.nl, maar… misschien ook wel niet. Wat vinden jullie? Hebben jullie enig idee? Eerlijke meningen over mijn site nu zijn ook zeker welkom!

Trouwens, mijn site gebruikt niet meer de juiste font sinds de update naar de nieuwste WordPress. Ik begrijp er werkelijk niks van! Het staat wel gewoon in de codering… zijn er hier meer mensen met een soortgelijke ervaring na de update? (Edit: ahhh het bleek met de SSL te maken te hebben. Probleem opgelost, yes!)

P.S. Mocht je je op hebben gegeven maar had ik al genoeg mensen? Het kan goed zijn dat ik in het najaar weer iets soortgelijks doe. Dan ben jij als eerste aan de beurt <3

P.P.S. Sorry voor al het geneuzel, laat vooral ook even weten wat je van de foto’s vind!

Follow:

8 Comments

 1. May 24, 2018 / 10:04

  Het lijkt me erg leuk om te lezen over hoe je je fotografiebedrijf bent gestart. Wie was de eerste persoon die je voor je lens had voor het echie, de eerste echte shoot als fotografe, wat voor camera je toen had etc. En misschien een soort dagboek, volg me tijdens de stappen van print verkoop, met je twijfels of je het nu wel of niet wilt doen, hoe je prints gaat kiezen. Mocht je daarvoor kiezen natuurlijk ;) Of een blogpost waarin je met verschillende lenzen één onderwerp/persoon vastlegt, maar dan het verschil van iedere lens bespreken (hier blurry achtergrond, deze focust beter, deze afstand is best klein etc).

  Qua url en je website vind ik het lastig om te antwoorden. Het lijkt me wel mooi als je dan op bruiloften klikt, dat je dan naar een andere site word doorverwezen, met eventueel een andere layout. En dan misschien zonder de dikke balkjes aan de boven en onderkant, want voor mij is dat een beetje vervelend. Het maakt je beeldscherm ineens zo klein terwijl je toch een hele foto wilt zien.

  En om dan weer terug te komen op je foto’s, ik vind die van Kinga zo prachtig! Zo super chic met die jas en haar haar, en dan boem zo in het felle roze, en met dat blad is echt <3___<3 haha!

  Ik hoop dat mijn lange reactie een beetje helpt, hihi :)

  • Angélica
   Author
   May 25, 2018 / 21:29

   Ha Femke, dankjewel voor je uitgebreide antwoord! Hier kan ik zeker wat mee :) Maar wat bedoel je precies met die dikke balkjes? Op mijn browsers zijn deze helemaal niet zo dik! Op de mobiele variant zou die onderin zelfs weg moeten zijn geloof ik.

   En dankjewel voor de complimenten, lief! :)

   • June 5, 2018 / 11:09

    Hoi hoi, de balkjes die ik bedoel zijn je menu’s. Aan de bovenkant met je logo er in en categorieen, en aan de onderkant die van de privacy verklaring en je kvk-nummer. Als je dan een bruiloft aanklikt, zo heb ik qua voorbeeld Lorain & Ruben, dan moet je, als je de hele foto in beeld wilt zien, precies zo scrollen dat het in het beeld past. De foto’s passen namelijk maar net tussen die balkjes/stroken. Zoals de foto halverwege, na de rijtjes van vier foto’s, de foto dat de bruid over haar schouder kijkt in het zwart wit rechts, die passen niet in beeld en dat vind ik zonde, omdat je dan niet de hele foto kan zien. Ik kijk trouwens op Safari en dan niet op fullscreen, 15 inch scherm haha. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is :)

    • Angélica
     Author
     June 5, 2018 / 12:49

     Ahh ik snap ‘m! Ik heb zelf een Imac dus dan ziet het er al anders uit denk ik, maar als het goed is zou het geschaald moeten worden. Ik ga even kijken op mijn 13″ Macbook…. (okee ik ben terug ;)) Daar zie ik alles ook gewoon zonder dat het afgesneden wordt! Ik gebruik wel Chrome, misschien ligt het daar. Ik ga er eens naar kijken, bedankt voor de tip :)

 2. May 24, 2018 / 10:42

  Zo leuk en ontzettend mooi deze foto’s! Ook echt verliefd op de foto’s van en de locatie met Myrthe!

 3. May 25, 2018 / 11:57

  Hahahaha dat laatste stuk <3 Ik vind heeeel eerlijk gezegd de homepage zoals angelicavis.nl nu is, eigenlijk wel logisch. In de header staan de keuzes tussen de verschillende soorten fotoshoots en da's best logisch. Plus het geeft zo een heel mooi beeld van wat je sfeer/stijl is en wat je kan doen, dus ik zou het eerlijk gezegd zo laten :)

  En even terug naar je nieuwe portretten, ik vind ze echt zo mooi! Die sfeer die je door zo'n hele shoot brengt is echt zo dromerig en mooi. Als je eens naar Berlijn komt, boek ik je vast voor een middagje, ok? ;)

  • Angélica
   Author
   May 25, 2018 / 21:23

   Mmmm ja het ding is, dat er dus boven ook nog een aparte bruiloften pagina is met meer foto’s van een hele dag. Was je dat ook opgevallen? Want dat is wel een beetje een dingetje haha, er staan nou ook twee keer bruiloften dus. Heb trouwens alsnog even een hele hoop bruiloftfoto’s in het portfoliogedeelte gestopt want dat is altijd overzichtelijker. Beter voor een eerste indruk denk ik.

   & Dankjewel!! Jaaa als ik naar Berlijn kom ben jij de eerste die voor mijn camera verschijnt hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?